Reklama

Reklama

F1: Touha po vítězství - Série 3

(série)
Trailer
Dokumentární / Sportovní
Velká Británie, 2021, 6 h 44 min (Minutáž: 37–51 min)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

I ve zkrácené sezóně 2020 se Lewis Hamilton, Daniel Ricciardo a další špičkoví jezdci ženou za šachovnicovou vlajkou navzdory tomu, že COVID-19 převrací svět naruby. (Netflix)

Recenze (24)

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Peréz, Hamilton a Grosjean, MVPs téhle opět parádní řady. Nicméně už mám dost sledování pouhých rekapitulací uplynulé sezóny, myslím, že je načase, abych si letos zaplatil blbý Skylink a vrátil se ke sledování živých přenosů. Už mi ten testosteron jednotlivých šílenců zpoza volantů chybí. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od dôb, čo som ako štvor-ročný dostal prvú autodráhu, prvé autíčko na dialkové ovládanie, a pozeral f1 každú neďeľu s otcom, je Formula 1 súčasťou mojej DNA. Drive to Survive je pre mňa splneným snom, kde sa spája závodenie s remeslom vrcholovej hollywoodskej filmárčiny. Tretia sezóna kvalitou pokračuje na najvyššej úrovni, kde mi scenáristi opäť spracovali najintenzívnejšie príbehy sezóny 2020, v niekoľkých epizódach žmýkajúc slzy z mojich aj tak alergických slziacich očí... Majstrovské dielo za predpokladu, že F1 milujete. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tretia séria mi pripadá z doterajších sérií najslabšia práve preto, že prináša strašne málo nových pohľadov do zákulisia oproti tomu, čo mal možnosť vidieť pravidelný divák F1 behom sezóny. Neviem, či je to viac tým, že ľudia z padoku boli voči štábu Netflixu zdržanlivejší alebo chcel byť Netflix voči tímom korektnejší. Mercedes prvýkrát nevyznel ako banda tupcov napriek tomu, že štáb Netflixu znova mal k nim prístup akurát behom závodu, ktorý pokašľali jak mohli. Tentokrát sa Netflix radšej sústredil na pozitívnejšie príbehy. Napríklad ťažký život večnej dvojky po boku bambilión násobného BLM majstra. Asi aj vďaka tomuto prístupu Netflix úplne odignoroval koniec legendárneho Williamsu v F1 a odbil ho len jednou vetou. Väčšia otvorenosť mi chýbala hlavne pri zaujímavej situácii ohľadom lanárenia mladého Schumachera do F1. Fakt rokoval s obidvoma tímami? Mohli sa ho aspoň spýtať prečo sa teda rozhodol pre Haas a nie pre Alfu Romeo. Dočkali sme sa len náznakov a potom výsledku. Čiže nič, čo by už sme nevedeli. Snaha emotívne podať rôzne príbehy je funkčná, ale pravidelný divák F1 si ich zažil behom sezóny. No dobre, horiaci Grosjean ma znova dojal. Okrem sklamania z ignorovania niektorých príbehov na ktorých zákulisie som sa tešil je najväčšiou slabinou tejto série, že dokopy nič nové neprináša. To, že zistíme, že aj Bottas má city alebo, že Günther Steiner nie je len vtipná fuckujúca postavička, ale že je to celkom schopný šéf tímu, ktorý v ťažkých časoch dokáže zabezpečiť financie pre tím, je málo. Zo záverečnej bodky s BLM mi bolo znova na zvracanie. 6/10. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

trochu sem se bál,jak bude tenhle dokument vypadat vzhledem k divné sézoně (a celému roku),ale ono je to pořád extrémně dobrý a i v další sérii to dokáže nejednou vytřít zrak a přivodit husí kůži.Hlavně předposlední díl kombinující Grosjeanovu nehodu a Perezův příběh byl fantastický.Pořád je to tak ta nejlepší reklama na F1...90% ()

Splasher 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Určitě ovlivněno covidem, ale ten pokles kvality obsahu, kdy tentokrát nebyl tak dobrý výběr narativů, jako u předchozích 2 sezón, je patrný. Asi bych šel s hodnocením ještě níž, ale 3. sezónu zachraňuje "boxovací pytel 1. a 2. sezóny" Grosjean v 9. díle. ()

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele

Pořád těžká kvalita, ve který emocionálně ční nad ostatními výtečná epizoda s Bottasem. Formulovej rok byl na příběhy plnej. Nemůžu se ale zbavit dojmu, že kórový fanoušci nedostanou tentokrát o moc víc, než čeho byli sami svědky. Technicky stále absolutně dokonalé. ()

Wally 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stále super, ale v této sérii víc než v předchozích mi připomněli, proč jsem F1 přestal sledovat...to politikaření, podrazy, týmové strategie a upřednostňování jednoho jezdce před druhým i když je v danou chvíli pomalejší... Na druhou stranu příběh Grosjeana byl milý a Mclaren byl třetí v Poháru konstruktérů 👍 ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I s3 si drží tu vysokou laťku, je tady zase všechno. Adrenalin, emoce, zvraty. Tentokrát už boužel navíc Covid a Grosjean. Zase hodně silné. A samozřejmě zase ta nejlepší reklama na sledování závodů F1. U mě to tvůrcům vyšlo. 9.25/10 ()

nonick1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí řada, přes technickou dokonalost, představuje oproti prvním dvěma sériím kvalitativní i dramatický posun směrem dolů. Lze to zčásti přičíst na vrub onomu covidovému bezčasí, ve kterém závodní dráhu lemují jen liduprázdné tribuny, a ve kterém z obličejů skrytých pod rouškami či respirátory nelze vyčíst žádné emoce – ani jezdecké ani manažerské, navíc se zdá, že si jednotlivé stáje začínají udržovat od štábu Netflixu jistý „covidový?“ odstup... Tomu se tak pochopitelně nedaří dostat se událostem „pod kůži“ a přenést drama a napětí z prvních dvou řad na televizní obrazovku. Co je ovšem horší: v žádném z nových dílů se nedozvíme nové a dost zásadní informace např. o tom, že tým Williams se poprvé ve své historii objevil na startovní čáře bez Williamsů, když skončila Claire Williams, ani to, že americký tým Haas začne jezdit v ruských barvách s ruským pilotem Mazepinem (dalším pilotem bude syn legendárního „Schumiho“ Mick - v sérii to zdánlivě vypadá na jednání pouze s německou firmou). Zato BLM politkorekt dobrovolně-povinné pokleknutí jezdců před startem závodu a Hamiltona též v triku BLM na bedně, to na Netflixu neopomenou. Za pozornost tak stojí zejména strhující Perézův příběh, kdy při hrozícím vyhazovu dokázal z posledního místa v závodě zvítězit a zejména „Zázrak v přímém přenosu“: Grosjeanova hrůzostrašná havárie, po které v troskách roztrženého vozu zůstal půl minuty v hořícím pekle - aby z něj vylezl živ a zdráv, jen s popáleninami na rukou, poté, co přestál bez úhony i přetížení 67 G. Mimochodem: v mém případě jde definitivně o labutí píseň Netflixu s jeho čím dál více otravnou feministicko / polit-korekt / transgender / multikulti / LGBT agendou. ()

majec4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemam dovod ubrat z hodnotenia v porovnani s predoslymi seriami. Stale si to drzi uroven. Jednotlive casti su podane zaujimavo, miestami je vsak citit ze sceny su nahrate umelo. Toto je jeden z aspektov, ktore do buducna mozu projektu zlomit vaz. Dufam, ze sa rokmi nedostaneme do bodu, kedy Drive to Survive vytvori nejaky svoj alternativny svet, kde sa bude ignorovat skutocny svet F1. Niektore veci vypustit ako Hamiltonov dojazd na troch kolesach a na druhej strane prehanat Grosjeanov vyskok z ohna, mi nepride najstastnejsie. Ved to bola jeho chyba, a robit z neho hrdinu mi pride trochu scestne. Ale ako v predoslych sezonach Guenther Steiner je stale topka. Vidiet aj ze Hornera to tiez bavi. Tak snad nam v dalsej sezone Christian priblizi majstrovske tazenie z jeho uhla pohladu. Na zaver musim povedat, ze cast o Ferrari ma neskutocne bavila. Bol som prekvapeny co si tam Vettel dovolil. Asi si chcel uzit aspon ucast v serialy, ked na trati to bolo minuly rok tragicke. ()

pushover 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pořád stejně dobrý. Tentokrát okořeněný covidovou pandemií, závody bez diváků a několika teamy na pokraji bankrotu. Stále musím obdivovat schopnost tvůrců projít tisíce hodin záznamů a najít a poskládat z nich mini příběhy účastníků. ()

celticek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí sezóna je opět nářez. Nejlepší seriál o F1, to mi nikdo nevymluví. Od pandemie koronaviru, přes "růžový Mercedes" až po klasické tahanice o jezdce a rivalitu mezi piloty. Lehce sfouknuto za 2 dny. Zamrzí agitačka Hamiltona a kampaň Black lives matter. Unavuje to. Ale stejně plný počet, já se otrávit nenechám:) ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už i Alfa Romeno měla svůj řádek, pravda bylo to mihnutí a to ani neříkám od Kimiho doslova snad dvě věty:)Pořád se jedná o kvalitní dokument,který si drží vysokou laťku od pilotu.Menší nuance i zde máme.Přišlo,že bylo použito více kamer,více vzpomalovaček. Nebylo tolik jezdců,ale to ani nějak nevadilo.Jen ten samotný závěr zase s Hamiltonem by si aspoň i Netflix mohl odpustit.Velká část se opakuje,ale tak to v F1 chodí.Nejvíc zde máte,že jezdec podepsal u jiného týmu a jak se všichni okolo tváří na deset způsobů. ()

koza3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V podstatě platí můj komentář k předchozí sérii, tedy že pro skalního fandu to bude mnohdy dost povrchní a zjednodušené, ale jako akviziční nástroj pro nové fanoušky to určitě funguje skvěle. Nakonec i ti matadoři si tady můžou před sezónou rekapitulovat klíčové události předchozího roku. Trošku škoda, že to smrdí cenzurou některých týmů a dávají si všichni pozor na to, co říkají. Taky tam jde cítit ta snaha o dramatizaci, ale pravda, že některé momenty byly v loňském roce opravdu kulervoucí. Pořád kvalitka a navnadilo mě to na start sezóny :-) ()

Reklama

Reklama