Reklama

Reklama

F1: Touha po vítězství

(seriál)
  • Česko Formule 1: Touha po vítězství (více)
Trailer 2

VOD (1)

Série(6) / Epizody(60)

Pohled na jednu sezónu nelítostných závodů Formule 1, kde řidiči, manažeři i majitelé týmů jedou na plný plyn, na dráze i mimo ni. (Netflix)

Recenze (127)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nejpůsobivější na tom není nepřikrášlený (v rámci možností) bezprecedentní přístup do zákulisí i soukromí, velké emoce, průšvihy, radosti, prostořekost, rozdíly oproti vyjádřením pro média a „co se mi skutečně honí hlavou“, adrenalinem našlapané zprostředkování závodů samotných (kam se hrabe Rychle a zběsile oproti zdejší „akci“), absolutní mistrovství ve střihu (podání i rutinních na události skoupých velkých cen je dechberoucí; a co teprve těch, kde se něco děje), intrikaření plné vrážení si kudel do zad mezi stájemi a (spolu)jezdci ve stylu "Hry o trůny hadr", nelineární promyšlená struktura, sloupávání staniolu z vypulírovaného efjedničkového pozlátka, až „clarkson-hammond-mayovsky“ (to určitě vystřihnou) momentky či running joke v podobě „ignorace“ Räikkönena (mít k dispozici krále trapnosti/komedie a takto ho zazdívat, je však trestuhodné). Ne, to zdaleka nejpůsobivější na celém tom majstrštyku je, že to vrací vypulírované a předpisy svázanému motocirkusu lidskou tvář, osobitost, emoce a kouzlo, které pro mnohé z nás F1 měla v devadesátkách někdy kolem nácti let věku v dobách Senny či pozdější rivality Schumacher-Häkkinen. Navíc je to především o lidech za F1 a emocích, nejde (jak by se mohlo zdát) o tradiční rekapitulaci sezóny "ten a ten závod, takový a takový výsledek" (ostatně to ani nezachycuje veškeré stěžejní události daných sezón; což je někdy škoda). Vůbec se nedivím, že první sezóna o ročníku 2018 v důsledku přinesla zvýšení zájmu a sledovanosti ročníku 2019. A co teprve ta druhá, kdy si štáb k tělu krom „zbytku pole“ pustilo i nedostižné duo Mercedes/Ferrari (jakkoli jen na pár závodů a nikoli celou sezónu). Echt kvalitní sportovní dokuseriály s pohledem na „to jak to chodí mimo dohled přenosových kamer a tiskových konferencí“ má obecně vzato pod palcem spíše Amazon, ale Netflix s tímto (a ještě Sunderlandem) drží trumfová esa. Lépe podaný, emocemi i informacemi nabitý pohled do vrcholového sportu tu totiž aktuálně není (a že jich pěkných pár sakra dobrých je). Ovšem jak to upřednostňuje příběhy nad dokumentárností, tak v pozdějších řadách nosné a silné linie skutečného průběhu sezóny nejsou vždy adekvátně zachyceny. Dochází tak k paradoxní situaci, kdy kvalita závodní sezóny nemá až takový dopad/odraz v kvalitě dané série. Příkladem budiž čtvrtá řada zachycující památný ročník 2021. Je výtečná, ne že ne, jen s nejnosnějším možným materiálem za dobře dekádu (ne-li dvě) F1 naložila tak, že je ve stínu sérií, které se musely popasovat s méně strhujícími ročníky F1. A že by to šlo, dokazující finální dvě epizody čtvrté série. | S1: 5/5 | S2: 5/5 | S3: 5/5 | S4: 4/5 | S5: 4/5 | S6: 4/5 | ()

Marigold 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Formule jsem přestal sledovat před deseti lety, páč mi to přišlo vzrušující asi jako zápasy v šipkách. To ale neznamená, že mě nedojme dokument o Franku Williamsovi nebo James May skládající homage Jimu Clarkovi. Tenhle fantasticky nastříhaný a zinscenovaný dokument mi zase odpálil koudel. Dávám i tréninky, protože jestli nás něco Drive to Survive učí, pak to, že závod je jenom špička ledovce. Fascinující je kontext a zákulisí. Well done! ()

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„PROČ SLEDUJETE FORMULI 1? CHCETE VIDĚT AKCI. CHCETE VIDĚT DRAMA. CHCETE VIDĚT JAK SLABŠÍ AUTO ZAJEDE SKVĚLÝ VÝSLEDEK. PŘÍBĚH. KAŽDÝ ZÁVOD BY MĚL MÍT PŘÍBĚH....“ /// Informace, týmy, auta, lidi… cirkus jménem Formule 1. Krásný záběry, rozhovory, monology, emoce…. a když během závodu auto zastaví a pilot vypne motor, je to jako smrt! … Už dávno nejsem fanda F1. Mám rád sport, soutěžení, napínavý okamžiky…. A tenhle seriál je lepší než jakejkoliv závod! /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// "Racing is life. Anything before or after is just waiting." Steve McQueen se vlastně od závodníků Formule 1 příliš nelišil. Tahle dokumentární sonda do loňské závodnické sezóny možná není tak úderná, jak by si tenhle sport zasloužil, rozhodně ale podává poměrně realistický obraz světa formulí a toho, co se děje v pozadí. Pobaví střet šéfů Red Bullu a Renaultu, u částí s Ricciardem pak místy dokonce i dojme. Pro fanoušky F1 je to solidní předkrm před začátkem sezóny, ostatní by ale měli dohnat radši Sennu, protože ten je přece jen někde jinde. 7/10 ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Drive to Survive rozhodně není dokument, ale spíše reality show z prostředí formule 1. K něčemu co by se dalo nazvat náhled do pozadí dochází tak maximálně v první sezóně, které je ještě umírněná, snaží se diváka místě poučovat a seznamovat s prostředím závodních týmů a strukturou celého mistrovství světa. Jako jediná je též chronologická a jako časová osa jí slouží samotný šampionát. Díky tomu dochází i k něčemu, co bychom mohli nazvat pozvolnou gradací. V dalších řadách máme možnost sledovat více týmů, které pochopily, že jim Netflix umožňuje získat mediální prostor, o které, zatím ani nepomýšlely. K divákům týmy samozřejmě nepustí nic co by nechtěly a spíše si vytvářejí nablýskané selfpromo. Celá tahle podívaná je pompézní a dělá z téměř všech postav až ikony. V jednotlivých dílech stačí aby se jednotliví protagonisté procházeli po padocku za doprovodu dynamické hudby a je to prostě zatraceně cool a tohle dokáží tvůrci udělat skoro z každé události. V první řadě stálo za zmínku, že si autoři dokázali pro jednotlivé díly vybrat určité malé příběhy a dodat jim na hloubce, v dalších řadách už tyhle příběhy skoro až sami vytvářejí. Trochu mi to občas připomínalo The Amazing Race, kdy je divák na konci některých dílů nervózní, protože závěrečný běh vypadá v televizi neskutečně vyrovnaně, i když týmy dělí dlouhé desítky minut. Ale ono to vůbec nevadí, protože to funguje opravdu skvěle. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pre diváka, ktorý nesleduje F1 pravidelne, môže byť tento dokument len priemernou záležitosťou. Pre skalných fanušíkov je Drive to Survive naopak lahôdkou, ktorá dokazuje, že formula má hĺbku, emócie a hlavne, že tie najpútavejšie príbehy sa v nej odohrávajú nie len v čele, ale i v strednom poli. Skvelá dramaturgická práca autorov, ktorý dokázali zaintersovať skoro každý tím a každého jazdca zo stredného pola, a vyzdvihli súvislosti strategické, politické a závodné tak, aby poskytli čo najstrhujúcejší príbeh. Obrazovo 4K radosť pre oči, strihovo novoškolský počin. Viac napumpovaný pre novú sezónu človek ani nemôže byť :) ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Pro bývalého fanouška tohoto motorsportu je to neskutečný zážitek. Perfektní sonda do zákulisí, adrenalinově sestříhané. Tomuto seriálu nechybí nic, povinnost pro každého fanouška F1. Sledoval jsem F1 poměrně dlouho, F1 byla v té době ještě zábavná a auta nevydávala zvuky jako sekačky na trávu, fandil jsem Ferrari a M. Schumacherovi. Jakmile skončil u Ferrari, skončila pro mne i F1. ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Po nadšených ohlasech všude kolem jsem se donutil a nelituji jediné vteřiny! Aby vás chytl dokument o něčem, co už skoro 20 let nesledujete, to už chce opravdu talent...Je to poutavé, atraktivní a sexy. Geniálně nasnímané a sestříhané. Nechybí spousta minipříběhů a postav, konfliktů a zákulisních informací. Dokonalá reklama na F1, která si paradoxně podkopla nohy tím, že část diváků nebude sledovat každý týden ty dvouhodinové závody, ale radši si pak dá maraton 10 dílů uplynulé sezony. A já se k nim hrdě hlásím. P. S. o jeden poctivý kvalt záživnější než výborné, ale roztahané The Last Dance. ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento sport me nebere, ale zavody jsou adrenalinove dynamicky sestrihane a pro divaky jsou atraktivni i mezilidske vztahy. Sport je to sverazny.O uspechu ci neuspechu rozhoduje rozbita soucastka ,chyba jezdce.Vyhazov znamena konec kariery. Tvurci se proto venuji jinym vecem nez ktere jsou vseobecne zname ze sdelovacich prostredku. Serial diky Netfliku Formuli jedna zpopularizoval. Tři čtvrtiny nového publika tvořila loni skupina lidí ve věku 16-35 let, která F1 dříve přehlížela. Kratké akcni soty na socialnich sitich spousteji zajem.Zasahnou cloveka, ktery ani netusi, ze se nejaky zavod jel.Napriklad desive zabery se stastnym koncem, jak Romain Grosjean loni prchal z ohniveho pekla, což videly stamiliony lidi. Tento serial pridal F1 jiny rozmer. Kdyzz znate ten pribeh, uzivate si i souboj mezi dvanactim a trinactym jinak. To je klic k uspechu. Jezdci i tymy obcas namitaji, ze filmari napeti a rivalitu obcas zvelicuji a pribarvuji.Lehka a umele vystupnovana dramatizace je vskutku soucasti, ale obraz je z velke casti pravdivy. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ultimátní dokument o Formuli 1, který funguje jak naučná sonda do života a myšlení pilotů F1, tak i jako napínavý a efektně natočený seriál se záběry, které nikdy v klasickém závodním filmu neuvidíte. Nejsem příznivec, ale bylo to vynikající. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dobre spracovaný dokument, kde vám ukážu len to najpríťažlivejšie, najvzrušujúcejšie, čo F1 ponúka + rozhovory. Na druhej strane pozerať túto súťaž je minimálne z 2/3 času ozajstnou nudou, kým niekomu neodtrhne koleso alebo proste jeden nenabúra do druhého, tak je to naozaj uspávajúce, horší je už len Nascar. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Dynamicky natočený a sestříhaný seriál, který ve mně opět zažehl lásku k Formuli 1, jež byla uhašena ve chvíli, kdy odešel Michael Schumacher a formule začaly znít jako laciné vysavače. Drive to Survive nám především ukazuje, že jezdec a jeho auto je jen špička ledovce. Seriál nám totiž velmi důkladně umožňuje nahlédnout za oponu, za níž vidíme, že tým tvoří mnohdy i několik set členů, díky kterým celé toto olbřímí soukolí funguje na 100%. Drive to Survive je rovněž provázán medailonky jezdců či členů týmu, což v kombinaci se skvěle natočenými závody, kolizemi, kvalifikacemi či jen zastávkami v boxech vytváří z tohoto seriálu vysokooktanovou podívanou, kterou by si žádný fanoušek F1 rozhodně neměl nechat ujít. A je vážně jedno, zda se jedná o současného diváka či třeba jen někoho, kdo se ke sledování tohoto motorsportu vrací po několikaleté pauze. Výborná práce! (Netflix) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1.séria: Dokument o sezóne 2018 vo Formule 1, vhodný najmä pre divákov, ktorý ju nevideli. A najlepšie pokiaľ F1 celkovo príliš nesledujú. V tom prípade si v každej epizóde užijú niekoľko napínavých príbehov jak jednotlivých pilotov tak tímov. Pokiaľ ste ale pravidelný divák F1 a tým pádom ste do detailov sledovali aj minulú sezónu, tak sa dozviete len úplné minimum nových informácií. Prínosom pre mňa boli len priame reakcie rôznych ľudí na vyhrotené situácie. Ďalej boli trochu vtipné ich nenaplnené nádeje pred jednotlivými závodmi, keďže som už poznal výsledok. A príjemným bonusom ešte boli zábery z detských čias niektorých pilotov, keď závodili na motokárach. Medzi zápory by som dal to, že tento seriál vytvára skresľujúci pohľad na F1 o tom, že je to dynamický šport plný havárií (ktoré v tomto dokumente boli výrazne ozvučené jak z Hollywoodskych filmov a naviac poskladané z viacerých sezón) a predbiehacích manévrov. Keď si takýto príležitostný divák pustí nejaký závod, tak môže byť nemilo prekvapený. Tiež mi pripadali niektoré príbehy vytvorené umelo. Fakt skoro nikto neriešil ktorý španielsky pilot bude lepší. Najzábavnejšie bolo popichovanie medzi šéfom Renaultu a Red Bullu a ich vzájomné preťahovanie sa o Ricciarda, pre ktorého to v tejto chvíli vyzerá, že sa nerozhodol dobre. Ale uvidíme jak sa to pre neho vyvinie v ďalších rokoch. Takže pre diváka neznalého F1 to bude pravdepodobne napínák, ale pre fanúšika F1, ktorý sa nezaujíma len o boj predných tímov (ktorým sa seriál nevenuje, keďže odmietli spoluprácu na dokumente) o titul, ale o celé štartové pole, je to len taký rekapitulačný bonus k minulej sezóne. 5/10. 2. séria už nie je zostrihaná jak Hollywoodsky film plný havárií, ale buduje na príbehoch, ktoré sa načali v minulej sezóne. Uvidíme jak sa darí Ricciardovi po prestupe do Renaultu, Leclercovi po prestupu do Ferrari a kopu ďalších príbehov. Celkovo som už aj ja túto sériu bral skôr ako doplnok sezóny 2019, ako nejaký dokument, ktorý by sa ju snažil plnohodnotne zdokumentovať. Jej hlavným kladom je to, že nám ukazuje emócie rôznych pilotov alebo šéfov v kľúčových okamihoch, keďže behom normálnych zostrihov závodov na to nie je čas ale aj prístup jednotlivých členov tímov je oveľa uzatvorenejší a plný naučených ničnehovoriacich fráz. Pred kamery Netflixu je väčšina zúčastnených oveľa otvorenejšia. Slabinou tejto série je stále minimálna účasť hlavných ašpirantov na titul a to Mercedesu a Ferrari, vďaka čomu to najdôležitejšie je zmapovane najmenej. Tentoraz síce od obidvoch tímov dostali prístup na jeden závod a v prípade Mercedesu to bol paradoxne ten, ktorý im vyšiel najmenej, čo bolo veľmi ironické a zábavné. Ale Mercedes aj tak zažiaril a na rozdiel od napríklad Haasu ukázal jak sa poučiť z toho, keď sa vám nedarí. Namiesto nonstop fuckovania vecné hľadanie príčin problémov. Epizóda o Ferrari je asi najslabšia a ten konflikt medzi Vettelom a Leclercom ani zďaleka nevykreslili tak šťavnato ako to behom sezóny vyzeralo. Sklamalo ma, že sa nedostalo na všetky tímy. Bol som zvedavý prečo došlo k úpadku Sauberu a tešil som sa na môjho obľúbenca Raikkonena jak opíše svoj prestup z top tímu do malého tímu v strede poľa. Kimi sa behom celej sérii objavil v jednom zábere, kde povedal jednu vetu. To fakt? Racing Point ostal tiež ignorovaný, pritom ten ich vzostup po takmer krachu by bol minimálne rovnako zaujímavý ako neustále trápenie sa Williamsu u ktorého nám aj tak nejaké zmysluplné príčiny ich úpadku neukázali. Keď už má Netflix tak unikátny prístup behom sezóny, tak by mohol venovať priestor viacerým a kľudne nech to má aj o pár dielov viac. Najzaujímavejšie boli asi zákulisné čachre pri výmene pilotov v Red Bulle (aj keď mohli položiť otázku prečo neangažovali Kvyata a jak to vnímal) a nepredĺžení zmluvy s Hulkom. Takže celkovo to je o niečo lepšie ako minule, ale stále je čo zlepšovať. 7/10. Tretia séria: spätne by som mal zvýšiť hodnotenie prvej série na 7/10, lebo môj najväčší problém s ňou nebol v nekvalite prezentovaných informácií, ale v štýle. Na druhej strane strane pôvodné hodnotenie ponechávam, pretože z komentu je jasné, prečo som ju tak nízko ohodnotil a len dodám, že akonáhle už viete čo od tejto série čakať, tak si ju vychutnáte podstatne viac. Tretia séria mi ale pripadá z doterajších sérií najslabšia práve preto, že prináša strašne málo nových pohľadov do zákulisia oproti tomu, čo mal možnosť vidieť pravideľný divák F1 behom sezóny. Neviem, či je to viac tým, že ľudia z padoku boli voči štábu Netflixu zdržanlivejší alebo chcel byť Netflix voči tímom korektnejší. Mercedes prvýkrát nevyznel ako banda tupcov napriek tomu, že štáb Netflixu znova mal k nim prístup akurát behom závodu, ktorý pokašlali jak mohli. Tentokrát sa Netflix radšej sústredil na pozitívnejšie príbehy. Napríklad ťažký život večnej dvojky po boku bambilión násobného BLM majstra. Asi aj vďaka tomuto prístupu Netflix úplne odignoroval koniec legendárneho Williamsu v F1 a odbil ho len jednou vetou. Väčšia otvorenosť mi chýbala hlavne pri zaujímavej situácii ohľadom lanárenia mladého Schumachera do F1. Fakt rokoval s obidvoma tímami? Mohli sa ho aspoň spýtať prečo sa teda rozhodol pre Haas a nie pre Alfu Romeo. Dočkali sme sa len náznakov a potom výsledku. Čiže nič, čo by už sme nevedeli. Snaha emotívne podať rôzne príbehy je funkčná, ale pravidelný divák F1 si ich zažil behom sezóny. No dobre, horiaci Grosjean ma znova dojal. Okrem sklamania z ignorovania niektorých príbehov na ktorých zákulisie som sa tešil je najväčšiou slabinou tejto série, že dokopy nič nové neprináša. To, že zistíme, že aj Bottas má city alebo, že Günther Steiner nie je len vtipná fuckujúca postavička, ale že je to celkom schopný šéf tímu, ktorý v ťažkých časoch dokáže zabezpečiť financie pre tím, je málo. Zo záverečnej bodky s BLM mi bolo znova na zvracanie. 6/10. 4. séria: Paradoxne jedna z najnapínavejších sezón za dlhé roky sa dočkala najnudnejšieho spracovania v drive to Survive. Minimálne pre divákov, ktorí sledovali sezónu 2021. Pretože tentoraz bola sezóna tak nabitá, že v Netflixe nepotrebovali vymýšľať zbytočné príbehy a bohužiaľ sa tentoraz v takej miere ani nevenovali tímom z druhého sledu. A keďže v desiatich dieloch nedokázali pokryť to množstvo príbehov, ktoré sa odohrali, tak je logicky pre každého pravidelného diváka F1 táto séria podstatne menej napínavá ako samotná sezóna 2021. Táto séria funguje prakticky len v bezprostrednom sprostredkovaní pocitov, ktoré piloti v kľúčových chvíľach zažívali a behom sezóny sme to nemali možnosť vidieť. Je mi ľúto, že Netflix opustil koncept v ktorom každému tímu venoval jeden diel. Takže Aston Martin alebo Alfa Romeo sa tam prakticky ani nespomenú. Séria znova trpí zjednodušovaním a nedopovedaním príbehov. To či vyhralo súboj o tretie miesto Ferrari alebo McLaren sa divák nedozvie. Výhry Ocona (Alonsov ľví podiel na jeho výhre ostal ignorovaný) a Ricciarda sú prezentované ako nejaký zlom v slabých výkonoch, ktoré v tej sezóne predviedli. Pritom minimálne v Ricciardovom prípade to bol len ojedinelý úspech a ak bude tak mizerne závodiť aj v sezóne 2022, tak sa z McLarenu spakuje takou rýchlosťou, že nestihne vychľastať šampus z topánky. Konečne sa dočkali fanúšikova (zdravím Kiks) vetroplacha Russella. Jednak dostane možnosť v top tíme ukázať, či má na titul a zároveň tu dostal hneď 2 epizódy. Snáď bude dobrý poslušný wingman ;-). Epizóda venovaná tragikomickým chudákom z Haasu ma tentoraz vôbec nebavila. Už ani Steinerové nadávky to nezachránia. Takýto mizerný tím nie je ani do počtu a nemá tam čo robiť ak sa zázračne nevzchopí, aby mohol bojovať aspoň o predposledné miesto. No a boj o titul? Dostal tu veľký priestor. Red Bulláci vyznievajú ako hysterky. Ale to je asi skôr vecou pohľadu. Domenicali v dokumente povie, že je jedno, kto vyhrá boj o titul, lebo tak či tak vyhrá F1. No a tu sa mýlil. Kontroverzný posledný závod ukázal, že F1 prehrala. Massi a celá FIA stratila dôveryhodnosť a Maxov titul bude už navždy poškvrnený. Snáď svojimi schopnosťami nejaký férový titul vybojuje. Talent na to, získať ho aj bez ohýbania pravidiel zo strany FIA, má. Takže celkovo je táto séria pre pravidelných divákov F1 stratou času. Keď už, tak by túto sériu mohol Netflix vydávať aspoň o mesiac skôr, aby pauzu medzi sezónami fanúšikovia zvládli ľahšie. Týždeň pred novou sezónou to už veľký význam nemá. P.S: Legenda hovorí, že Bottasov pitstop v Monaku, stále trvá. 6/10. 5.séria: Vedel som, že ma séria o pre mňa najnudnejšej sezóne za minimálne posledných 20 rokov, nebude baviť. Ale je to ešte horšie ako som čakal. Najzaujímavejšie boli diely, ktoré sa venovali paradoxne dianiu mimo trate ohľadom tých šialených prestupových rošád, ktoré spustil Vettel, po oznámení konca kariéry. Najviac som bol zvedavý na diel o Mickovi Schumacherovi. Dúfal som, že sa o ňom konečne niečo dozviem. Ale chlapec je tak uzavretý, že nám znova prakticky nič zmysluplné nepovedal. Takže chudáci v dramaturgii museli zase len púšťať výroky, že je to syn Michaela. Demolition man Mick rozhodne chýbať v F1 nebude. Hlavný problém tohto seriálu je, že sa tak nejak vyčerpal. Už neponúka žiadne poriadne nahliadnutie do zákulisia, ako to bolo v prvých sériách. Nedozvedel som sa absolútne žiadnu drobnosť naviac a to som sezónu 2022 nesledoval príliš intenzívne a niekoľko závodov som ani nevidel celých. Zdá sa, že si už všetci aktéri držia od Netflixu príliš veľký odstup, takže tento seriál začína strácať zmysel. Ani kontroverzné témy sa nesnažia rozoberať do hĺbky a napríklad diletantstvo Ferrari počas celej sezóny, vďaka čomu si presrali titul, úplne ignorovali. Takže sa z toho stalo už len také zbytočné promo pre náhodného diváka. Slabota, veľká slabota. Má zmysel sledovať ďalšiu sezónu? Asi nie. 3/10. () (méně) (více)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

V telce ty závody vždycky vypadaly jako taková pomalá a nudná snobárna... a přitom když se to zabere zblízka, v HD a ze zákulisí tak je tam té rychlosti a dramat víc než v holywůdu..... Nečekaně zábavný a místy až kulervoucí dokuseroš. ()

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

takhle by mely vypada zavodni prenosy F1..dava to celemu zavodnimu serialu uplne jiny, novy, uzasny, dechberouci a adrenalinem nabity rozmer. F1 jsem prestal sledovat s odchodem Schumiho..ale kdyby aktualni prenosy vypadaly podobne, s neskutecnou radosti bych se k nim zase vratil ()

KIT.HL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lepší než samotné závody ...Tenhle dokument totiž žije příběhy! Naprosto úžasně vytvořený děj jenž je sled událostí, situací. Zajímavých a až stěžejních ! Prostřihy do továren a vývojových center střídají pohledy do soukromý jezdců, ale i šéfů. Kamery jsou u všech podstatných událostí, slyšíte komenty jezdců z monopostů, průpovídky mechaniků a na to vidíte prostřihy na závody.. V cirkusu F1 se taková a podobná dramata odehrávají každý den, ale tak poutavě je složit a sestříhat působí až dojmem jakoby byla uměle vytvořena, hraná dle scénáře .Leč oni nejsou. Závody už nesleduji , ale tohle je fakt pecka. ()

Alementina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

K F1 jsem se dostala vlastne az v roce 2018, spiše nahodou, rok předtím jsem se stala fanouškem MotoGP a kolega tvrdil, že proč ne F1, tak jsem ze zvědavosti koukla na pár závodů a právě přesně si pamatuju závod v Monacu, kdy nikdo nevěřil, že to Daniel dá .... stále na závody koukám spíše sporadicky, MotoGP mi přijde zábavnější právě díky té absenci týmových strategií, yellow flag apod. motorky mi přijdou závodnicky čistčí, ale tenhle dokument ... má to větší adrenalin než většina závodu, ukazuje tu neuvěřitelnou politiku v zákulísí, ten mentální boj jezdců mimo trat .... dokonalost sama. Dala jsme to za dva dny :) ()

slord 

všechny recenze uživatele

„Vašim najväčším súperom je váš tímový kolega.“ Veľmi dobrý dokument zo sveta F1. Aj keď F1 ako šport ma nikdy moc nebavil, tak tento dokument mi ho ukázal v inom svetle. Či už ide o odkrytie zákulisia, ktoré prináša nové informácie o celom tom svete alebo všetky tie emócie okolo. Mňa ako doteraz F1 laika tento šport naklonil na svoju stranu. Netflix priniesol veľmi dobre spracovaný dokument, ktorý ma veľmi bavil a dúfam, že do budúcna príde s ďalšími podobnými projektami. 9/10 ()

janekrubes 

všechny recenze uživatele

I když F1 nesleduji už léta, je tohle jeden z nejlepších seriálů ze sportovního prostředí co jsem viděl. U třetí epizody se mi tajil dech. Skvěle natočené, i "zahrané". ()

BugHer0 

všechny recenze uživatele

Naprosto parádní záležitost! Ač jsem F1 v televizi nikdy nesledoval, protože mě to k smrti nudilo, nedávno mě chytla videohra a následně jsem si pustil i tenhle seriál z produkce Netflixu. Neskutečně mě to vtáhlo! Chvíli jsem si zvykal na to, že to nesleduje jednotlivé závody chronologicky a každý díl je spíš věnován určitému týmu, jezdci, příběhu... Jakmile jsem si zvykl, seriál se mi dostal pod kůži a já hltal každý díl. Jednotlivé jezdce to běžnému divákovi hrozně polidšťuje. Rozhovory z vysílaček jsou mimořádně zajímavé a mnohdy i vtipné. Tohle prostě musí bavit každého. Má to drama, napětí, gradaci, spoustu lidských příběhů a skvěle to tenhle mnohdy hůře pochopitelný sport přibližuje široké veřejnosti. Druhá řada mi přišla o fous slabší, ale možná je to prostě tím, že ta sezóna nenabídla tolik zajímavých momentů, kdo ví... nesledoval jsem. Každopádně teď se nemůžu dočkat třetí řady a občas si dokonce s chutí zapnu nějaký ten F1 závod, abych viděl všechny tváře ze seriálu v akci. Najednou to má úplně jiné grády. Takovýhle dokument bych přál každému sportovnímu odvětví na vrcholové úrovni. To by bylo nových fanoušků! | S1: 5/5 | S2: 4,5/5 | ()

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama