Reklama

Reklama

Smutek a radost v životech žiraf

(festivalový název)
  • Portugalsko Tristeza e Alegria na Vida das Girafas (více)

Obsahy(1)

Tragikomický příběh dospívající Žirafy, milovnice slovníkových definic, a jejího plyšového medvěda, který mluví kurva sprostě a nechce, aby byl oslovován Judy Garlandová, ale raději Spartakus Čechov. Jak dopadne mise, jejímž cílem je získat 53 507 eur, aby předplatné televizního kanálu Discovery vydrželo do jejích 100 let? (Letní filmová škola)

(více)

Recenze (4)

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtovka z Portugalska, kterou ve světě zřejmě málokdo uvidí - a je to škoda. Je to hravý film jako od Gondryho, ale s bizarními dialogy z Naprosto osvětleno a s feelingem Amélie z Montmartru, kdyby byla Amélie odvážnějším filmem. Vlastně ta paralela sedí jen částečně: zápletka Amélie je postavená na tom, že hlavní postava mění svým nekonvenčním chováním a náhledem na svět lidi okolo sebe, kdežto v tomhle snímku naopak dospívá skrze podobné typy interakcí hlavní hrdinka. Svým způsobem je to vlastně bildungsroman, ale jeden z těch opravdu vyjímečných, kde si užijete každou minutu. ()

MathLover 

všechny recenze uživatele

LFS 2022. Je videt, ze jde o zfilmovane divadelni predstaveni. Na divadle to muselo byt skvele, ale ve filmu uz nektere veci nemusi "zafungovat" tak dobre...nicmene je to mily film😉 ()

KlariNLear 

všechny recenze uživatele

V průběhu andersonovsky (dle Wese, nikoli třeba Paula WS :-D) mile střelené coming of age, v závěru bezmála trierovský srdcerváč. Každopádně jedno z nejpříjemnějších překvapení letošní LFŠ. ()

Reklama

Reklama