Reklama

Reklama

Daniel Isn't Real

  • Nový Zéland Daniel Isn't Real (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Luke (Miles Robbins) mal ako dieťa imaginárneho priateľa menom Daniel (Patrick Schwarzenegger), ktorý ho navádzal na zlé veci. Až raz to prekročilo únosnú hranicu a Luke sa vyslobodil z jeho vplyvu. O čosi neskor sa Daniel zas objaví a pre Luka je to najprv príjemná zmena, keď ma konečne pri sebe najlepšieho kamaráta, ktorý mu zo všetkým poradí. Táto idylka ale netrvá dlho a Luke zisťuje, že Daniel má niečo za lubom a nebude to pre neho nič príjemného. (Astaroth12)

(více)

Recenze (37)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Za mne asi nejlepší letošní levné hororové indíčko (nepočítám taková ta "větší indíčka", co chodí normálně do kin, jako třeba Midsommar). Škoda že tomu na konci nějak divně spadne řetěz, protože zhruba až do posledních deseti minut je zaděláno na bezvýchodný, smutný, temný poprojekční pocit. Jenže pak se tvůrci rozhodnou ukázat o ždibínek víc, než co by asi vzhledem k financím bylo vhodné, a dojem stoprocentně seriózního snímku se trochu oslabí. Každopádně jsem rád, že se Mortimer film od filmu zlepšuje (já v něm výrazný příslib viděl už minule), přichází s originálními náměty, nebo je tedy alespoň adaptuje, a jsem zvědavý, s čím přijde příště. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Adam Egypt Mortimer natočil svůj nejzajímavější i nejlepší počin. Příběh o mladíkovi, který má ve své hlavě imaginarního kamaráda, který ho nabádá ke špatnostem, pomáhá mu plnit cíle, ale také nad ním pomalu získává kontrolu. Dobře zahrané, znepokojivé, psychologické, snové a s parádním začátkem i koncem. Potěší masky démonů v pozadí a jedna šílená scéna s nataženou čelistí. Bavilo, líbilo. 7/10. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Film plný nesympatických, ošklivých lidí, kteří jsou ještě vyhnaní do nesnesitelnosti svými komplexy a problémy. Potřeboval bych, aby to bylo o trochu líp napsané nebo zahrané, nebo aby protagonista aspoň neměl ten 90s boyband účes. Mám teda rád horory, kdy se premisa, jež se jeví jako psychologická a uzamčená v hrdinova hlavě, promění ve fyzickou a externí), ale chtělo by to líp. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Arnoldov syn Patrick bol jediným dôvodom prečo som to chcel vidieť, no lákal ma aj žáner thriller-horor. O horore asi nemôže byť reč , skôr je to také psycho, občas trochu na nervy, ale chválospevy na výkon Arnoldovho syna sú naozaj pravdivé. Ten chlapec jednoznačne môže niečo dokázať, len musí dostať šancu v naozaj kvalitnom filme. Celkovo nic moc film, je to taká bežná kategória "pozri-zabudni" . 50%. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Když se v dětství zbavíte imaginárního kamaráda tím, že ho někam zamknete, není dobré ho později pouštět ven, o čemž se Luke záhy přesvědčí. Možná psychologická studie rozpolcenosti a postupujícího šílenství, možná ale je za tím něco více. Je Daniel samostatnou bytostí, jak o sobě tvrdí, která je zde již dávno a snaží se svým hostitelům ukázat tu správnou cestu? Nebo se vše odehrává jen a jen v Lukově hlavě? O tom je ostatně přesvědčen i psycholog, za nímž přišel Luke pro radu. Každopádně rozřešení je necháno tak nějak na divákovi, což kvituji. Poslední čtvrtina má šťávu, napětí i krev. Povedené jsou surrealistické vize, kdy rozdvojování připomene mimo jiné Příliš dokonalou podobu (1988). Ostatně celkovým pojetím má film blíže k divné Kanadě. Za mě výborné, ale mainstreamového diváka snímek asi příliš neosloví. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Osmiletý chlapec Luke si po prožitém traumatu přivádí domů imaginárního kamaráda Daniela. Ten sice podporuje Luka v rozvíjení fantazie a dodává mu ztracenou sebedůvěru, ale jak to tak bývá, nic není takové, jak se zdá být. Poměrně zajímavě rozehraná variace na horor o rozdvojení osobnosti, které může pramenit ve schizofrenii, ale může za ní být i něco víc fantaskního. Film má skoro až hypnotickou atmosféru a stojí na solidních hereckých výkonech ústřední dvojice - zejména Patrick Schwarzenegger na sebe strhává docela dost pozornosti a to nejen kvůli tomu, že vypadá úplně jako fotřík za mlada, ale role manipulativního ďáblíka mu zkrátka sedí. Kdyby děj nabídl o něco vyhrocenější situace a hlavně silnější vyústění, jaké jsme ještě v podobně laděném filmu neviděli, byl bych zcela spokojen. [Sitges 2019] ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Do domečku pro panenku, zavři sebe kus. Deset let a už je venku... život bude hnus." Měl bych malou prosbu. Ten chybně spoileroidní název filmu si laskavě strčte do... za imaginární klobouk. Pozornému a empatickému divákovi přece musí být jasné, že Daniel JE reálný! Neboť Luke je skutečný kluk a živý až až, i jeho hlava je reálná a jeho skutky jakbysmet. Takže jakáž pakáž, však krev není voda, maso je maso, tuba prášků na ex má taky něco (reálného) do sebe a trnitá je cesta umělcova. Namaluj ke své lásce i rohatého, posílíš vztah? Asi ne každý a taky jak kdy. Nicméně, u filmu jsem uznale pokyvoval hlavou - konečně něco i pro nás, přechytralé a zpruzené ateisty! Ďábel v podání Daniela mě skutečně oslovil a z mé škatulky vnímání světa nevyčuhoval ani kouskem rohu, kopyta či nedejbože mého vlastního reálného ocasu. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Co mě nejvíce sralo ? Strašně nesympatičtí herci. Jak obě postavy, tak hnusná dredařka. Je to spíše taková Fantasy, psycho, hororová omeleta, která má sice pár dobrých, nepříjemných a krvavých momentů, ale jako k celku, jsem tomu nemohl přijít na chuť. (66. hodnocení) ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Thriller s hororovými prvky o mladíkovi, jemuž se zjevuje jeho imaginární kamarád z dětství, který ho nabádá ke špatnostem a postupně přebírá kontrolu nad jeho činy i nad jeho tělem. Standardnímu příběhu o vypořádávání se s vnitřními běsy ve stylu Jekylla a Hyda kralují slušné výkony neokoukaných herců a poměrně inovativní mytologie imaginárních přátel a démonů, jimiž jsou ovládáni (pravděpodobně lépe uchopená v knize, podle níž je snímek natočen). Poměrně rutinní režie vystačila na několik pozoruhodných scén, nicméně to hlavní, co by mělo šanci film udělat skutečně výrazným, není schopna dostatečně využít, kvůli čemuž snímek působí i přes několik zajímavých a neotřelých nápadů poněkud zapomenutelně. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

VŠ student Luke trpí traumatem z dětství ze své násilnické rodiny a jeho imaginární přítel Daniel mu jako takový psychoterapeut pomáhá se s tím vyrovnat. Trochu to připomíná schizofrenické bludy. Je to standardní nízkorozpočtový psychologický horror. Jsou zde myšlenky o kreativitě, empatii a duchovnu. Má to vizuální šmrnc a vyprávěcí nadšení. Je to jeden z těch filmů, který by jste si v 90.letech koupili v obchodě s videokazetama. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Být nahý znamená být opravdový." Zajímavě a příjemně temně pojatý psychologický horror. Nápaditý a svým způsobem barvitý. 3.5* ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Od tohoto režiséra som videl všetky tri filmy a ani tento sa nedostal s priemeru. Nieco podobne tu uz bolo a nielen jedenkrat, ale v tejto dobe sa už originalita ťažko hľadá. Strasne dlho sa tu nič nedeje a dlho sa pripravuje na finalnu koncovku, kde to naozaj roztoci, ale uz je neskoro. Mohol už od začiatku byť agresivnejsi, viacej napetia by tiez neuskodilo. Ked sa hlavný hrdina psychicky zrútil, a prišlo i na slušne stvárnenú výmenu osôb v jednom tele, to vzbudilo môj záujem, ale ako hovorím, bolo už príliš neskoro. Lebo hlavne na začiatku a v strede je tu veľa hluchých miestl, ako keby som pozeral dva rozdielne filmy. Herci mi boli vrcholne nesympatický a hlavne Patrick, ten má iritoval po celú dobu filmu. Boli tu i nejaké masky, ale ani tie sa nepredviedli v najlepšom svetle. Slabé 3*. ()

Flipnic-RE 

všechny recenze uživatele

Podobně jako nedávno Wounds, nevyužitej potenciál, od nikud nikam atd. Hlavně tam hrajou neskutečně nesympatičtí herci (hlavní hrdina a Daniel), kteří mě prostě srali od pohledu, nemohl jsem je vystát. Je zde pár drsnejch momentů, ale prostě to mě už fakt nijak dnes nezaujme. Hlavně mi přišlo, že film celou dobu netuší, kam se vyvine a co chce divákovi vlastně říct. Slabý ... ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne špatný malý béčkový psycho film o mentální poruše zdejšího hrdiny, který byl pro mě zezačátku až silně nesympatický, stejně tak ostatní zde se vyskytující postavy, a jejich prokreslení bylo docela bídně odfláknuto. Postupem času už jsem si na ten neslušivý sestříh hlavního hrdiny zvykla, ale jeho osud mi byl stejně tak nějak pořád jedno. To beru asi jako největší mínus tohoto filmu, protože postavy s těmito psychologickými nemocemi by měl divák chtít podporovat. Scénář jako takový jsme viděli už nepočítaně, ale zdejší efekty byly moc povedené a na zřejmý nižší rozpočet se postaraly o docela nový rozměr takto malého filmu a dodaly tomu šmrnc, i co se po hororové stránce týče. Díky tomuto faktoru se mi bude Daniel Isn´t Real pamatovat asi nejvíce. Škoda, že ten příběh tak nějak skákal od scény ke scéně a ve finále bych ho asi převyprávět neuměla. Nicméně, špatný zážitek to určitě nebyl a nebudu proti, když podobných snímků bude vznikat víc. ()

HorrFi 

všechny recenze uživatele

Nevim, koho chtěl timhle Adam Egypt Mortimer oslovit, ale mě teda moc neoslovil a celkovej dojem byl v podstatě žádnej.. námět s imaginárním kamarádem je sice zajímavej, ale bylo to takový zbytečně roztěkaný a chaotický, prostě další slabší kousek.. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Opět jsem naletěla. Zdejší zařazení do kolonky "horor" - hm, fakt ne. Spíš se jedná o mysteriózní thriller (možná s hororovými prvky?) aneb jak vypadá psychická porucha (asi schyzofrenie) z pohledu postiženého. Jako zajímavý béčkový počin - i když jedna z vedlejších postav si ten samý rok střihla i jednu z důležitých postav v novém Hellboyovi - ale jinak nic, co by mě zaujalo. Prosím zdejší adminy, aby zařazovali žánry svědomitě, protože podle žánru vyhledávám film, na který se chci podívat. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Film jsem měl stažený delší dobu, ale pořád jsem nenašel důvod ho shlédnout tak jsem se k němu dostal až dnes. Děj se má zhruba takhle malý kluk (vypadá jak malý Anakin Skywalker v prequelu Star Wars) si nemá s kým hrát jeho rodiče se pořád hádají a na něho nemají čas tak, že si on zajde ven kde potká imaginárního kamaráda, který si s ním hrát chce. Jak dospívá jeho matce se to nelíbí tak ho donutí se ho zbavit jak je pak dospělý jednou ho opět vypustí a on nechce zpět. Žánr horor ani nečekejte minimálně 60 procent filmu vypadá zhruba takhle kluk jde povídá si s holkou vedle něho stojí ten imaginární kámoš a radí mu a on opakuje jeho slova. Pak si asi režisér řekl ty vole na toto nikoho nenalákám tak tam narval jakési démony, převtělování a podobné sračky navíc ten démon na konci vypadá jak kdyby si odskočil z sequelů Hellraiserů co šly rovnou na dvd což je na film z roku 2019 smutné. Nejlepší komentář SeBig nejhorší naopak opět J.A.S.M. ()

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

I když jsme tu filmy o imaginárních kámoších snažících se dostat do režisérské židle už měli, Mortimer na to jde po svém a využívá k tomu osobitou imaginaci a psychologii, takže mystérium vystrkující růžky je tu v trochu jiné roli než obvykle a docela bych si tipl, že se s mladým Šwarcíkem shodli na Baleově Batemanovi z Amerického psycha. Kdyby měl Daniel víc napětí, ještě lépe odsýpal a přišel s vyexponovanějším finále, nebál bych se i hvězdu přidat. ()

Reklama

Reklama