Reklama

Reklama

Daniel Isn't Real

  • Nový Zéland Daniel Isn't Real (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Luke (Miles Robbins) mal ako dieťa imaginárneho priateľa menom Daniel (Patrick Schwarzenegger), ktorý ho navádzal na zlé veci. Až raz to prekročilo únosnú hranicu a Luke sa vyslobodil z jeho vplyvu. O čosi neskor sa Daniel zas objaví a pre Luka je to najprv príjemná zmena, keď ma konečne pri sebe najlepšieho kamaráta, ktorý mu zo všetkým poradí. Táto idylka ale netrvá dlho a Luke zisťuje, že Daniel má niečo za lubom a nebude to pre neho nič príjemného. (Astaroth12)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (37)

Flipnic-RE 

všechny recenze uživatele

Podobně jako nedávno Wounds, nevyužitej potenciál, od nikud nikam atd. Hlavně tam hrajou neskutečně nesympatičtí herci (hlavní hrdina a Daniel), kteří mě prostě srali od pohledu, nemohl jsem je vystát. Je zde pár drsnejch momentů, ale prostě to mě už fakt nijak dnes nezaujme. Hlavně mi přišlo, že film celou dobu netuší, kam se vyvine a co chce divákovi vlastně říct. Slabý ... ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Film plný nesympatických, ošklivých lidí, kteří jsou ještě vyhnaní do nesnesitelnosti svými komplexy a problémy. Potřeboval bych, aby to bylo o trochu líp napsané nebo zahrané, nebo aby protagonista aspoň neměl ten 90s boyband účes. Mám teda rád horory, kdy se premisa, jež se jeví jako psychologická a uzamčená v hrdinova hlavě, promění ve fyzickou a externí), ale chtělo by to líp. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Za mne asi nejlepší letošní levné hororové indíčko (nepočítám taková ta "větší indíčka", co chodí normálně do kin, jako třeba Midsommar). Škoda že tomu na konci nějak divně spadne řetěz, protože zhruba až do posledních deseti minut je zaděláno na bezvýchodný, smutný, temný poprojekční pocit. Jenže pak se tvůrci rozhodnou ukázat o ždibínek víc, než co by asi vzhledem k financím bylo vhodné, a dojem stoprocentně seriózního snímku se trochu oslabí. Každopádně jsem rád, že se Mortimer film od filmu zlepšuje (já v něm výrazný příslib viděl už minule), přichází s originálními náměty, nebo je tedy alespoň adaptuje, a jsem zvědavý, s čím přijde příště. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne špatný malý béčkový psycho film o mentální poruše zdejšího hrdiny, který byl pro mě zezačátku až silně nesympatický, stejně tak ostatní zde se vyskytující postavy, a jejich prokreslení bylo docela bídně odfláknuto. Postupem času už jsem si na ten neslušivý sestříh hlavního hrdiny zvykla, ale jeho osud mi byl stejně tak nějak pořád jedno. To beru asi jako největší mínus tohoto filmu, protože postavy s těmito psychologickými nemocemi by měl divák chtít podporovat. Scénář jako takový jsme viděli už nepočítaně, ale zdejší efekty byly moc povedené a na zřejmý nižší rozpočet se postaraly o docela nový rozměr takto malého filmu a dodaly tomu šmrnc, i co se po hororové stránce týče. Díky tomuto faktoru se mi bude Daniel Isn´t Real pamatovat asi nejvíce. Škoda, že ten příběh tak nějak skákal od scény ke scéně a ve finále bych ho asi převyprávět neuměla. Nicméně, špatný zážitek to určitě nebyl a nebudu proti, když podobných snímků bude vznikat víc. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Adam Egypt Mortimer natočil svůj nejzajímavější i nejlepší počin. Příběh o mladíkovi, který má ve své hlavě imaginarního kamaráda, který ho nabádá ke špatnostem, pomáhá mu plnit cíle, ale také nad ním pomalu získává kontrolu. Dobře zahrané, znepokojivé, psychologické, snové a s parádním začátkem i koncem. Potěší masky démonů v pozadí a jedna šílená scéna s nataženou čelistí. Bavilo, líbilo. 7/10. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • V rozhovoru pro New York Post řekl Patrick Schwarzenegger, že se pro svou roli inspiroval u Nicolase Cage, protože je jeho velký fanoušek. I díky tomu byl rád, že spolupracuje s producenty, kteří natočili film Mandy (2018), ve kterém Nicolas Cage ztvárnil hlavní roli. (MadBigMax)

Reklama

Reklama