Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nepříčetná dospívající tulačka Darlin, která byla nalezena v katolické nemocnici v zuboženém stavu, je odvlečena do pečovatelského domu vedeného Biskupem a jeho poslušnými jeptiškami, kde má být zkrocena a proměněna v “hodné děvče” jako příklad zázraku církve. Darlin však skrývá tajemství mnohem temnější než “hříchy,” jimiž jí vyhrožují, a navíc necestuje sama. Žena, která ji vychovala, stejně zběsilá a nespoutaná, je jí neustále na blízku a hodlá si pro Darlin přijít bez ohledu na to, kdo se jí postaví do cesty. Ve snímku Darlin, pokračování zvráceně brutálního dobrodružství z kultovního snímku Žena režiséra Luckyho McKeeho, exceluje vynikající Pollyanna McIntoshová nejen před kamerou, ale i za ní, a zkušeně řídí sžíravou oslavu rozumu a citu. (Cinemax)

(více)

Recenze (7)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Já jako chápu, že Darlin je záměrně béčko. Námět si o to koleduje už vlastně z podstaty. A já vlastně i o něco jednoduchého, ne moc chytrého, docela i projevil zájem. Tohle ale byla kravina. Mělo to dobré momenty, ale odpaloval to hrozný, až živočiný, amatérismus. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Takový film o ničem. Nejdřív kráva dotáhne svoji sestru do nemocnice a pak ji hledá. Spoiler: "Pokud ji chtěla zařídit jen potrat, tak ji to kurva měla napsat na lístek!" ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Stretnutie divožienky a klauna v nemocnici pobavilo, ale to je asi jediná scéna, ktorá tam za niečo stála. Žiaľ, kvality "The Woman" to nedosahuje ani omylom, nejaké 3-4 vraždy vrátane solídnej podrezávačky to nespasia. Vlastne som dostal len vlečúci sa blábol o tom, ako zo zdivočelej teenagerky vychovať správnu kresťanku, čo bol pre mňa pomaly až samovražedný námet. A kto čaká aspoň poriadnu gorejazdu v závere (pre mňa asi jediné, čo by tento film mohlo oživiť a vytiahnuť aspoň do priemeru), ostane rovnako sklamaný. Režisérka by radšej mala ostať pri herectve. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Z počátku mě to vcelku bavilo, ale strašně mě iritovalo, kolik otázek ten film ponechává nezodpovězených - jako hlavně kde se Darlin vzala, co je vlastně zač, a kdo je ta špinavá ženská, která ji hledá (před filmem totiž ke mně jaksi nedoputovala informace, že Darlin navazuje na film Žena, který pro změnu navazuje na další film Offspring, takže je jasné, že když člověk vidí jako první film, který je ve skutečnosti poslední částí volné trilogie, není z toho dvakrát moudrý). Postupně mi i vadilo, jakým směrem se ubírá děj a že té bláznivé ženské prochází všechny ty ohavné zločiny, jichž se v tom filmu dopustí. No a když jsem se pak dočetl, že ta herečka to současně i režírovala, tak už jsem z toho byl úplně zmatený, co má ten film vlastně znamenat, a přišlo mi to ke konci jako strašná blbost, které bych se podruhé již vyhnul. Hodně nepříjemný film, který ve mně vyvolává silnou averzi k jeho tvůrcům. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Stejně jako jeho předchůdce, tak i Darlin' se snaží tvářit, že je chytřejší a radikálnější než chytrost a radikálnost samy, nicméně tentokrát tu zmatlaninu nezachrání ani žádný režijní nápad, nedejbože nějaká filmařská preciznost. Mají-li women-empowerement filmy vypadat do budoucna takhle, dost podle mě hrozí, že se ženy zase přijdou o volební právo. ()

Accuphose 

všechny recenze uživatele

Multižánrová slátanina, tak by se to dalo shrnout do jedné věty. Ale protože píšu komentář, trochu to rozvedu. Bezdomovci kolem barelu se dřevem mají víc uklizeno než jsou uklizené chodníky na Žižkově. Tím by se dalo končit a přirovnat kvalitu filmu jako celku v maličkostech. Děj je příšernej, o scénáři nebudeme mluvit. Kdybych napsal, že je to amatérské, tak bych urazil například tvůrce VHS1/2, ne tohle se bere tak vážně, že je to směšné, takže pokud se u toho chcete pitvořit a bouchat do kolen, pak si užijete. Vlastně jednu hvezdičku dávám za postavu Biskupa, kterého jsem si fakt užil, jinak na to nemá smysl koukat a je to vlastně ztráta času. ()

Reklama

Reklama