Reklama

Reklama

Alias

(seriál)
USA, (2001–2006), 73 h 30 min (Minutáž: 42 min)

Tvůrci:

J.J. Abrams

Hrají:

Jennifer Garner, Ron Rifkin, Kevin Weisman, Victor Garber, Carl Lumbly, Michael Vartan, David Anders, Merrin Dungey, Bradley Cooper, Mía Maestro, Lena Olin (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(105)

Obsahy(1)

Sydney Bristowová je na první pohled obyčejná vysokoškolská studentka, která si přivydělává v bance. Ve skutečnosti však pracuje jako agent pro tajnou organizaci. Když zjistí, že vlastně pracuje pro nepřátele státu, začne působit jako dvojitý agent... (TV Prima)

Recenze (168)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Takže, trvalo to čtyři roky než se jedna z našich komerčních televizí (ano, ta která nás častuje Silvestrovskými Tanečními Hodinami a podobnými zvěrstvy) rozhoupala a dotlačila svým divákům tenhle po všech stránkách kvalitní akční seriál - teda až na logiku děje, ale o tu tady ani v nejmenším nejde;). Ale dočkali jsme se a já si během třetí série vypěstoval takový návyk na Melissu George, že jsem ochoten přísahat že roztomilejší a víc sexy totální blond mrchu jsem neviděl. Mazlymazlymazly;) Celý seriál je vybaven skvěle zvolenou hudbou nejen autorskou, ale i z kategorie various artists. A vůbec největší zážitek? Jenn s blond mikádem jen v bílých postelových sexyhadříkách... Z čehož si asi můžete udělat úsudek o tom, jestli jsem tvůrcům seriáu jejich záměr sežral i s navijákem nebo ne;) Po všech těch pěti sériích mám pro tento takřka výhradně pozlátkový seriál solidních 80% a special thanks za to, že jsem objevil krásnou Míu;) ()

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Logika v seriáli si skutočne často berie dovolenku a postavy sa po celom svete často pohybujú až nezdravo rýchlo a "zrazu", ale to by som všetko odpustil a prvým trom sériám by som bez väčšieho zaváhania naparil plný počet. Rodinný príbeh Sydney (vzťahy s otcom, matkou, Vaughnom a v podstate aj so Sloanom) je zaujímavý, rambaldiovská línia ešte omnoho viac, Arvin Sloane je pekelne dobre napísaná postava (a nie je jediná) a nielen vďaka výbornej akčnosti si seriál postupne buduje prudkú návykovosť. ALE potom prichádzajú záverečné dve sezóny, kde to všetko ide dolu vodou. Dve tretiny štvrtej série sú len "vatové" časti o ničom, ktoré sú síce dobre natočené, ale čo na tom, keď sa seriál nikam nepohne? Ukončené je to veľmi pôsobivým finále, ktoré malo byť zároveň aj finále celého seriálu (a moje hodnotenie by bolo stále slabších 5*), ale tvorcovia asi nemali dosť a naložili nám ešte zbytočnú a smiešnu sériu piatu, ktorá je naviac zaklincovaná debilným koncom. Z dobre rozvinutých komplexných postáv sa zrazu stanú len bezduchí záporáci, Rambaldiho "veľký" endgame je nakoniec oveľa menším, než ten "predošlý" z konca štvrtej série a mne je z toho celého veľmi smutno, lebo mal tento seriál veľmi rád. 7 / 10. P.S.: Dúfam, že koniec Lostu J.J. takto nepokazí... ()

Reklama

Sofia 

všechny recenze uživatele

Je to lehce návykový seriál, ale občas mě štve až velká překombinovanost scénáře - během jednoho dne v Miláně, v Praze, v Mexico City a pak zase zpátky v USA, pravděpodobně všichni lítají super rychlým tryskáčem a nemají vůbec žádné problémy s posunem času, Sydney je dokonalá lingvistka apod. Navíc to musím sledovat v doprovodu mého přítele, který při každém pohledu na Jennifer Garner v obtažených šatech málem prodělá orgasmus :-) ()

hroubek

všechny recenze uživatele

S01 - Přes pomalejší rozjezd se postupně dostáváme k čím dál napínavějším a zajímavějším dílů. Začátek je dost pomalý, ale po nějaký osmi dílech se to hodně příjemně rozjede a já se kolikrát nestačil ani divit. V seriálu všechno krásně funguje a po pár dílech to i krásně graduje. Dost se mi líbilo jakým způsobem tvůrci zakončili první řadu a jak si pohráli s postavy. Navíc hodně moc potěšily camea známých herců v čele se samotným Quentinem Tarantinem. S02 - Úvod je boží. Pak příjde mírné vystřízlivění, které mě mrzelo o to více, že děj je pomalejší a vyloženě se občas motá v kruhu. Naštěstí příjde zvrat v půlce řady, který krásně zamíchá s kartami a začne to být mnohem zajímavější. Fakt mě mrzí, že jsem s koncem druhé řady, tak otálel jelikož je to v závěru špičková podívaná. Hlavní herci jsou hodně fajn od Garner, Vartana, přes parádního Rifkina s Garberem a Cooperem nebo v neposlední řadě Lena Olin či Terry O'Quinn. Potěší i hvězdní hosté, kteří si rozhodně neudělali ostudu. Druhá řada je lepší, než první a po závěrečném zvratu jsem opravdu zvědavý co se stalo a co se stane. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Někomu možná přijde blbý hrát si na agenty, každou chvíli měnit převleky a tvářit se, že jde o svět. Jeho chyba, přichází tak o špičkový seriál. Jak už bylo řečeno, klišé podobných projektů je základním východiskem Aliasu. Šmírování velkých ryb a cestování do těch nejvýsostnějších (Francie) i nejzapadlejších (Uzbekistán) destinací se dá ale dělat různě. A tvůrci seriálu Alias těží z námětu naprosté maximum. Špičkový scénář a míra nečekaných odboček kulminuje ve druhé a třetí sérii natolik, že tyto epizody strkají do kapsy kompletní výsledky Lost i Heroes dohromady. Obsazení je velice přesvědčivé. Platí, že Jennifer Garner nikdy nebude nejkrásnější ani nejschopnější herečkou na Hollywoodském nebi. Ale to není podstatné, do role se položila a vytvořila si v ní svůj pomník, který už jen tak nepřekoná. Utajovaný klenot americké seriálové nadprodukce stál u zrodu filmařsky vybroušených seriálů s jednotící linkou. Nevítězí originalitou obsahu, ale mistrným zpracováním. ()

Galerie (522)

Zajímavosti (49)

  • V 12. epizodě 1.série přijedou teroristé do sídla SD-6 v dodávce s nápisem McTiernan Air Conditioning. Jde o narážku na režiséra Johna McTiernana, který natočil film Smrtonosná past (1988),z něhož zápletka této a další epizody hodně čerpá. (Narcis)
  • Teroristu McKenase Colea si ve třech epizodách (12. a 13. epizoda v 1. serii a 13.epizodě 3. serie) zahrál režisér Quentin Tarantino, který je velký fanoušek seriálu. (Narcis)
  • Roku 2008 zvolen časopisem "Empire" jako 35. Nejlepší seriál všech dob. (HellFire)

Související novinky

Hollywood touží po Abramsovi

Hollywood touží po Abramsovi

04.11.2018

Podle čerstvých zpráv se několik velkých studií v těchto dnech uchází o režiséra a producenta J.J. Abramse (Star Trek, Star Wars: Síla se probouzí). Ten by tak podle všeho měl v nejbližší době… (více)

J. J. Abrams chystá nový sci-fi seriál

J. J. Abrams chystá nový sci-fi seriál

12.12.2016

Režisér Star Treku a sedmých Star Wars zatím neoznámil svůj další celovečerák, na televizní scéně ale zůstává plně činný. Ačkoliv se o Westworld staral hlavně Jonathan Nolan, jednalo se o Abramsovu… (více)

Hon na Kennetha Branagha

Hon na Kennetha Branagha

30.03.2012

Nebo také Vysoká hra Kennetha Branagha či Jasný Kenneth Branagh. Už asi tušíte, co naznačujeme. Studio Paramount Pictures se už několik let pokouší vrátit na plátna kin agenta Jacka Ryana. Kandidáty… (více)

Rodinná špionáž od J.J. Abramse

Rodinná špionáž od J.J. Abramse

04.10.2009

To už tady přece bylo, řeknou si fanoušci Aliasu. Kdepak, tam šlo o otce a dceru. V novém seriálu od zázračného tvůrce a producenta budou pro špionážní agenturu pracovat manželé. Zkrátka, něco jako… (více)

Reklama

Reklama