Reklama

Reklama

Pokémon: První film

  • Japonsko Pocket Monsters: Mewtwo no gyakushū (více)
Trailer

Obsahy(1)

Animovaný film založený na úspěchu japonských televizních seriálů a Nintendo her je situován do fantastického světa obydleného vedle lidí také 150 druhy imaginárních příšerek, nazývanými Pokemon. Každá z nich má nějaké speciální schopnosti a dovednosti. Čekatel na titul Mistr Pokemon Ash Ketchum, jeho přítel profesor Oak a další přátelé spojí své síly s elektricky nabíjeným Pokemonem zvaným Pikachu. Jejich rivalové Jesse, James a Meowth, známí jako Raketový tým se snaží Pikachu ukrást a s jeho pomocí získat nadvládu nad všemi Pokemony. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (141)

dO_od 

všechny recenze uživatele

#41 V podstatě ta stejná japonská hrůza stejně jako seriál (a další dvě pokračování), ale i tak mě to jak malého donutilo k vypůjčení VHSky alespoň 3x za prázdniny. Tenkrát mě ten film prostě bavil, na to musím přihlédnout. Obzvláště v době, kdy se na nás chrlí mnohem větší srajdy než (většinou) neškodní mazlíci se super schopnostma, kteří proti sobě občas bojují za doprovodu infantilních hlášek, které jsou tak naivní až jsou vlastně docela vtipné. Žádná převratná animace, žádný poutavý příběh, ale také žádná obscurní zvrácenost, která by lidem působila nemalé žaludeční problémy - pokemoních 30%. ()

T2

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $85,744,662Tržby Celosvetovo $163,644,662║ našťastie som to nevidel a vidieť nechcem, len pre zrejmosť čo dokáže takýto výplach zarobiť ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Kenneth Lampl a John Lissauer a Ralph Schuckett: 1. Pokeman Theme - Billy Crawford [3:23] ,2. Don't Say You Love Me - M2M [3:46] ,3. It Was You - Ashley Ballard with So Plush [4:18] ,4. We're A Miracle - Christina Aguilera [4:12] ,5. Soda Pop - Britney Spears [3:24] ,6. Somewhere Someday - 'N Sync [4:08] ,7. Get Happy - B*Witched [3:06] ,8. (Hey You) Free Up Your Mind - Emma Bunton (a.k.a Baby Spice) [3:24] ,9. Fly With Me - 98 Degrees [3:53] ,10. Lullaby - Mandah [4:01] ,11. Vacation - Vitamin C [3:20] ,12. Makin' My Way (Any Way That I Can) - Billie [4:26] ,13. Catch Me If You Can - Angela Via [3:28] ,14. (Have Some) Fun With The Funk - Aaron Carter [3:35] ,15. If Only Tears Could Bring You Back - Midnight Sons [4:03] ,16. Brother My Brother - Blessid Union Of Souls [3:49], ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Pokémon je moje láska, která umře až se mou na smrtelné posteli (možná mě srazí vlak, přejede auto, spadne se mnou letadlo, sežere mě žralok, nebo dostanu infarkt ze zdejšího hodnocení, no prostě dokud neumřu, budu je milovat :o) Takže můj první zhlédnutý film s Pokémony neskončil jinak než, že se moje láska více prohloubila :o) Přiznám se bez týrání a beze studu, já tu žlutou potvoru, co dělá Pika-pika miluji i ty ostatní zrůdičky, kvůli kterým dokáži vyloudit slzičky, tak jako ony pro Ashe :o) A díky ty příšerce Mňu si snad i oblíbím růžovou :o) Rakeťáci zase mizí ze scény :o) ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Silně podceněná směs všeho, co se na tomhle fenoménu dalo obdivovat na pozadí překvapivě důrazně lidského příběhu. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Ach, jak já to milovala... Navíc i teď si film kdlidně pustím a je mi šumák, co si kdo o tom myslí ;-)) Akorát přemýšlím, proč je to pro vás tak špatný film. Kvůli tomu, že tam figurují pokémoni? No a co? Příběh je někdy snad i stokrát lepší než lecjaké americké oblbováky a to dostávají za 4* ... No nic, pokémoni jedou... ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Ach, to byly časy, když ještě "letěli" pokémoni (a dobrovolně se přiznávám, že jsem je měl rád). Tenhle fim je sice o něco lepší než seriál, ale o 1* navíc dát nemůžu, protože mě docela dost nudila ta krátká epizoda před samotným filmem. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Já nevim proč, možná je to tím, že jsem to viděl jako malé děcko, ale mně se to líbilo a to i přesto, že seriál je do nebe volající blbost. ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Skvělý film, která poselství dovedl k dokonalosti. Své děti rozhodně nechám (přiměju) dívat se na pokemony, protože v málokterých pohádkách je tolik naučných a poučných vět/situací/reakcí a navíc krásně zabaleno do přítelství. Pokemony miluju a je mi na blití z hodnocení csfd a těch rádoby kritiků tady. Nikdo z nich určitě neviděl pořádně ani jeden díl. Absolutně, ale absolutně nechápu, co je na pokemonech špatně a proč české populaci tak vadí. Třeba takový krteček je sice hezký na pohled, ale naučí děti ledatak že krtek hrabe noru....nuda. U krtka jsem brečela jen když byl nemocný orel. U pokemonu brečím kdykoli, kdy se Pidgeottovi skřiví jediný jeho žlutý nebo červený vlas (je to vlas, nebo dlouhé peří?) na hlavě. ()

Stegr 

všechny recenze uživatele

80% - Nemám srdce to hodnotit ze současného pohledu, ale jako velký fanoušek jsem to kdysi miloval... :) ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Musel jsem si po těch letech střihnout opakování a tenhle téměř celovečerní film byl ideální volbou. Když si vzpomenu jak dlouho jsem kvůli tomuhle nesmyslu kdysi trávil brzká rána u televize, tak je mi zle. Zjistil jsem, že i po těch letech si pamatuji jména téměř všech tamějších nestvůr. Bohužel, se mi film nelíbil ani trošičku. Nevím, zda jsem na to příliš starý, nebo příliš chytrý, ale nic tak blbého jsem nějakou chvíli na poli animovaných filmů neviděl. Příběh je naprosto debilní. Hrozně mi vadilo účinkování kokota Mewtwo, který ostatní likvidoval myšlenkami a byl tak zcela nepřemožitelný. Samozřejmě mu nakonec síla přátelství Ashe a Pikachua obměkčila jeho geneticky vytvořené srdíčko. A o tom je vlastně celý snímek. V samém závěru si pokemoni dokonce hromadně popláčou. Film není dlouhý, přesto jsem asi v polovině kvalitně usnul. Rád bych v sobě vybudil nějakou nostalgii a napálil sem alespoň nějaké hvězdy, ale nezmohu se na víc, než na suché konstatování, že jestli tohle není odpad, tak už téměř nic. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Na Pokémonech jsem byl odkojen, ale toto byla teda děsná zápletka. Pikachu, můj miláček dětských let, mne většinu stopáže akorát vysíral svým věčným pika pika. Skvělá nostalgie byli Rakeťáci a vzpomínání na jména jednotlivých Pokémonů. Jinak Ash má v angličtině děsně teplej hlas a jak už jsem zmínil, "scénář" je příšerný... 40% ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Pokémoni sice kvalitou animace a úderností námětu nikdy neměly na anime perly typu Cesta do fantazie, Ninja Scroll nebo Vampire Hunter D - Bloodlust, mně osobně se ale docela líbí - ovšem tato libost se týká výhradně seriálu a původních gameboy her. Toto je první pokémoní film, který jsem viděl, a popravdě se mi líbil více než takový Ghost in the Shell, ale to je asi otázka vkusu. Příběh je velmi jednoduchý a film obsahuje snad jen jedinou skutečně působivou scénu (tu se slzami), ale pro čtvrteční odpoledne je jako dělaný. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Dobrovolně se přiznávám, že i já to jako malý žral a teď se tomu směju, takže mě to v podstatě baví pořád. Pustil jsem si film už dlouhých deset let po velké pokémánii a našel jsem ty důvody, proč mě to jako děcko bralo, protože to bylo pitomí a barevný a bylo toho hodně. Zřejmě mi dřív stačilo ke spokojenosti opravdu málo. Dnes mě už ani nepřekvapilo, že jsem si pořád jména některých "zvířat" pamatoval. Opravdu fascinující blbina s opravdu fascinujícím příběhem a dialogy. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

,,Jsem připraven být!" Tenhle film se dá podle mého hodnotit třemi způsoby. Buď dáte odpad s tím, že pokémony nenávidíte (za rozhazování odpadů se vám penis opravdu nezvětší), nebo švihnete pár hvězdiček z nostalgie, a nebo se oprostíte od jakýchkoliv předsudků a zkusíte film spravedlivě ohodnotit. Jenže k poslední možnosti se přikloní málokdo a je to škoda, protože první (jiný jsem ani neviděl) pokémonský film má krásný příběh, který sice nemá bůhvíjaký drajv a ani nepředkládá velké akční scény, ale místo toho má docela slušnou hloubku (ano čtete dobře), protože je to příběh o síle přátelství, poznání sebe sama a vzájemné toleranci. Navíc je vyzbrojen krásnou hudbou a ucházející animací, která občas vykouzlí vizuálně zajímavý pohled (temný úvod, souboj draků nad mraky) a pokud vás ani jedna z těchto složek nezaujme, tak ho pořád můžete použít jako agitku proti klonování. Navzdory všem místním zaslepeným ignorantům dávám 4* ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

jako post pubertální debilové,jsme na to zhulený jak svině vyrazily do kina.Jj smáli sme se hodně.ale co si budem povídat,pro děti je pokémon něco fascinujícího,u čeho můžou fandit s palečkama sevřenejma,až si je div neurvou,ashovi a jeho žluté zrůdičce pika-pika pikaču:-)nedávno sem našel doma vhsku,nevim proč,asi z nostalgie jsem si to pustil.normálně sem to dokoukal,aniž bych tady jako největší drsňák musel valit tlaky,jaká to je sračka a tak podobně.novodobý animák pro nejmenší,jenž dospělý muže hodnotit leda tehdy,když se sám na chvíly,opět stane tím malým děckem,kterým kdysi býval.zkuste to,třeba pak nebudete mít neurózy a dávat odpad. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Kdo už má za sebou z dětství alespoň 1. sérii, tak by neměl opomenout tenhle filmeček, který v podstatě ve všem připomíná seriál. Akorát se zde dočkáme docela přehnaných emocí a trochu hodně ujetýho scénáře. Ale jinak si strčte ty vaše odpady do prčic. Já dám maximum a hotovo :-))))) ()

Reklama

Reklama