Reklama

Reklama

Pokémon: První film

  • Japonsko Pocket Monsters: Mewtwo no gyakushū (více)
Trailer

Obsahy(1)

Animovaný film založený na úspěchu japonských televizních seriálů a Nintendo her je situován do fantastického světa obydleného vedle lidí také 150 druhy imaginárních příšerek, nazývanými Pokemon. Každá z nich má nějaké speciální schopnosti a dovednosti. Čekatel na titul Mistr Pokemon Ash Ketchum, jeho přítel profesor Oak a další přátelé spojí své síly s elektricky nabíjeným Pokemonem zvaným Pikachu. Jejich rivalové Jesse, James a Meowth, známí jako Raketový tým se snaží Pikachu ukrást a s jeho pomocí získat nadvládu nad všemi Pokemony. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Tak musím napsat, že tato hodinová epizoda, nebo říkejme tomu raději film, když to má v oficiálním názvu, dopadl oproti kratším epizodkám překvapivě ještě hůře, než jsem původně předpokládal. Jak jsem už psal v komentáři k seriálu, tak ta samolepková mánie mě ještě stihla zastihnout, takže jsem v menším věku tehda povinně sedával k obrazovkám a tento primitivní animák pravidelně sledoval. Bohužel film šel trochu jinou cestičkou a do hlavní role vměstnal naklonovaného Pokémona Mewtwo místo ustřední trojky známé ze seriálu, která hrála v tomto případě spíše vedlejší křoví. Pokémoni jsou ale především o velkých napínavých bitvách a ty tady prostě chyběly úplně. Každé zvířatko se spokojilo s jedním útokem a bylo po zápasu. Takže nezájimavý scénař, nudné bitvy a prakticky i bez nějakého pokusu o vtip. Hvězdičku však dám alespoň už jen ze soucitu a ten šťastný konec. ()

Elyv 

všechny recenze uživatele

Přestože většina ostatních uživatelů hodnotí film z pohledu dospělého, já si myslím, že je nutné si uvědomit, že se jedná o film pro děti. Jako dítě jsem tento film viděla několikrát a pokaždé mě v nejvypjatějších scénách dohnal k slzám. I příběh se mi zdál velmi poučný. Proto nemůžu jinak než - 4 hvězdy. ()

Reklama

avril4234 

všechny recenze uživatele

Mňa osobne vždy viac brali Pokémon filmy, než seriál a to predovšetkým tento film, ktorý je skutočne očarujúci a dosýta nabitý emóciami, ktoré vo mne zanechali neopísateľný dojem. Nevidím v ňom ani jedinú chybičku, s ktorou by som bola nespokojná, proste tento film má obrovské kúzlo a u mňa je NUMBERONE v "pokémonskom svete" :) ()

Boomstick 

všechny recenze uživatele

Prvy z tusim dalsich 14 pokemon filmov mal este aku taku uroven.Animacia sice oproti inym anime filmom na hovno,ale tuto ma z niejakeho dovodu zaujala hudba a atmosfera.Pribeh je dost jednoduchy s plytkymy postavami ale za to niektore sceny boli super (hlavne ta ked zkamenel Ash...tusim som aj ja slzu vyronil ;) ).Neni to niejako super film ale ked som to videl vcera znovu na DVD tak som sa nenudil ()

rogger 

všechny recenze uživatele

Tento film je sklamaním po pribehovej stránke aj po stránke vhodnosti pre detského diváka. Väčšina filmu sa odohráva v ponurom svete a myšlienkach zapor nej postavy (Meowth Two), zápasenie medzi pokemonmi nemá zmysel a je skôr zobrazené ako utrpenie. Veľa negatívnych myšlienok, nezmyselného násilia a absencia humoru tento animák uplne diskvalifikuje. Neodporúčam pre deti! ()

Galerie (71)

Zajímavosti (3)

  • Keď ide Fergus ku Gyaradosovi po tom, čo Mewtwo odrazil jeho Hyper Beam, môžeme vidieť na zadnej strane Nidokinga, ale Fergus má Nidoqueena. (patrik1177)
  • Ve filmu navazujícím na seriálová dobrodružství můžeme slyšet Pokémona poprvé doopravdy mluvit, přestože neotvírá ústa. Pokémon Mewtwo používá ve filmu lidskou řeč namísto vydávání obvyklých pokémonních citoslovců, často totožných se jménem daného Pokémona. (FFilipCZ)
  • Keď sa Brock pozerá na obraz sestry Joy, v detailnom zábere naň Brock vrhá tieň, ale v predchádzajúcom zábere nie. (patrik1177)

Reklama

Reklama