Reklama

Reklama

Putování s dinosaury

(seriál)
  • Velká Británie Walking with Dinosaurs (více)
Velká Británie / Německo, 1999, 3 h (Minutáž: 30 min)

Scénář:

Georgann Kane

Hudba:

Ben Bartlett

Hrají:

Kenneth Branagh (vypravěč), Avery Brooks (vypravěč), André Dussollier (vypravěč)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Znovu se můžete vrátit do dávno minulých časů a prožít velká prehistorická dobrodružství s neobyčejnými tvory, kteří žili na naší planetě. Naše cesta začíná před mnoha a mnoha miliony let ... Tvůrci oscarové série PUTOVÁNÍ S DINOSAURY se vrací, aby vám přiblížili napínavé, akční, prehistorické dobrodružství, u kterého vám budou vstávat vlasy na hlavě. Díky nim se můžete znovu podívat do země těch nejpodivnějších DINOSAURů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (181)

MORION 

všechny recenze uživatele

Ohromujúci šesť dielny dokumentárny seriál pochádzajúci z dielne BBC, ktorý je zároveň najdrahším dokumentárnym seriálom (v prepočte za minútu) všetkých čias. (2005) Síce sa ešte stále nedá hovoriť o absolútnej dokonalosti, ale pri zohladnení roku natáčania a vtedajšie možnosti je po technickej stránke veľmi vydarený. O tej obsahovej sa pri dokumentoch BBC snáď ani netreba vyjadrovať. V súčastnosti roznodne najlepší dokumentárny seriál na danú tému! ()

BeranSon 

všechny recenze uživatele

Moje srdeční záležitost, které nedokážu vytknout jediný střípek. Přesně tak, jako malý kluk jsem dinosaury miloval a v televizi jsem měl nad všemi pořady a filmy dva krále. Tím prvním byl fascinující Jurský park a tím druhým právě Putování s dinosaury . Prostředí druhohor je krásné, zvířata a jejich příběhy mi vyrážejí dech ještě dnes ve svých sedmnácti. Prostě nemám více co bych dodal, jen totální nadšení. - 10/10 - ()

Reklama

Urukhaj98 

všechny recenze uživatele

E01-E06: Vzhledem k současnému konsenzu paleontologické obce už působí poněkud zastarale. Když ale pomineme tento drobný detail, jedná se o zdaleka nejlepší přírodopisný dokumentární seriál, který byl kdy natočen. Každá epizoda funguje jako povídka zabývající se jedním vzdáleným obdobím v životním cyklu naší planety, přičemž každý zde odvyprávěný příběh má úžasnou výstavbu příběhu a neskutečnou emocionální gradaci. A díky vydařené kombinaci praktických a vizuálních efektů působí celý seriál stejně věrohodně jako libovolný dokument točený v prostředí současné africké savany. Jednou z největších devíz Putování s dinosaury je, že ačkoliv je více jak 20 let staré, do současné doby nebyl natočen podobný pořad, který by jej v rámci vypravěčského a vizuálního zpracování předčil. Je úplně jedno, že tenhle král má vám předává dvacet či více let staré informace. Stále je to král. 10/10 ()

Petike 

všechny recenze uživatele

Moderná dokumentaristická klasika. ;-) Nápad vytvoriť paleontologickú dokudrámu s neprerušovaným naratívom bol v druhej polovici 90. rokov rozhodne riskantný a avantgardný. Ale som hlboko vďačný BBC za to, že sa na tú neľahkú úlohu odhodlali. Toto - a všetky nasledujúce súrodenecké série - je podľa mojej skromnej mienky jedno z najzásadnejších diel televíznej náučnej dokumentaristiky za posledných 20 rokov. Bez zveličovania. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Dinosauři ... to je můj šálek (resp. hrnec) kávy. Už odmalička jsem byl fascinován těmito úžasnými tvory, jejich rozmanitostí, velikostí a krásou. Tento seriál jsem sledoval poprvé tak před osmi lety a vždy jsem se těšil na nový díl. Jednotlivé epizody nebyly dlouhé, komentář byl dobře namluvený a vypravěč se nesnažil zahltit diváky spousty informacemi najednou, ale podával je po kouskách. Pro mě jednoznačně nejpovedenější dílo z produkce BBC. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (22)

  • Někteří dinosauři byli vytvořeni CGI počítačovou animací, v mnoha scénách se ale také objevují animatroniky, s jejichž pomocí se natáčel i snímek Jurský park (1993). (Triceratops)
  • Na motivy tohoto dokumentárního seriálu vznikla v roce 2006 v Austrálii famózní show se stejnojmenným názvem, jež se od tohoto roku konala v O₂ arénách po celém světě. V této show vystupuje postupně podle geologických období celkem 9 druhů dinosaurů (konkrétně Liliensternus, Plateosaurus, Stegosaurus, Allosaurus, Brachiosaurus, Utahraptor, Torosaurus, Ankylosaurus a Tyrannosaurus Rex) a 1 druh ptakoještěra (Ornithocheirus). Dinosauři jsou zastoupeni celkem 12 dinosauřími animatroniky, 5 dinosauřími obleky, v nichž hrají lidé, a 1 loutkou (Ornithocheirus) v životní velikosti. Zajímavostí je, že v představení probíhá také několik scén, které se odehrály právě v tomto seriálu (např. souboj Torosaurů, útok Allosaura na Stegosaura, Ornithocheirova migrace či přísná hierarchie při krmení u Utahraptorů). Tato show již také prošla od roku vzniku mnoha změnami. První velká změna nastala v roce 2009, kdy podobu všech dinosaurů (vytvořením zcela nových animatroniků a obleků) pozměnilo britské televizní studio BBC Worldwide (od tohoto roku tuto show financuje a vlastní Velká Británie). Během roku 2009 byl navíc Brachiosaurům, Stegosaurovi a Allosaurovi pozměněn hlas, který vydávají. To samé se událo také u T-Rexe, ale až v roce 2011. V roce 2014 bylo Liliensternovi, Utahraptorům a T-Rexovi přidáno peří a Ornithocheirovi zase srst. Tato show navíc již minimálně třikrát vystupovala také v ČR, konkrétně v pražské O₂ aréně, poprvé v únoru 2010, podruhé v únoru 2013 a potřetí v lednu 2019. (Marasuchus17)
  • Na jaře roku 2000 se producenti pyšnili ziskem 38,8 milionu liber a seriál obdržel rekordní počet nominací na cenu EMMY, kterou je oceňována televizní tvorba. (Dr.Okamura)

Reklama

Reklama