Reklama

Reklama

Putování s dinosaury

(seriál)
  • Velká Británie Walking with Dinosaurs (více)
Velká Británie / Německo, 1999, 3 h (Minutáž: 30 min)

Scénář:

Georgann Kane

Hudba:

Ben Bartlett

Hrají:

Kenneth Branagh (vypravěč), Avery Brooks (vypravěč), André Dussollier (vypravěč)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Znovu se můžete vrátit do dávno minulých časů a prožít velká prehistorická dobrodružství s neobyčejnými tvory, kteří žili na naší planetě. Naše cesta začíná před mnoha a mnoha miliony let ... Tvůrci oscarové série PUTOVÁNÍ S DINOSAURY se vrací, aby vám přiblížili napínavé, akční, prehistorické dobrodružství, u kterého vám budou vstávat vlasy na hlavě. Díky nim se můžete znovu podívat do země těch nejpodivnějších DINOSAURů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (181)

venom14 

všechny recenze uživatele

Nejlepší pořad o dinosaurech,jaký jsem kdy viděl a jaký nejspíš kdy uvidím.Skvělé efekty a triky nemají chyby. ()

Schuldiner odpad!

všechny recenze uživatele

Hrůza!!! Nejen, že se nic moc nedozvíte, navíc jste nuceni sledovat zhovadilé (až směšné) animace všelijakých ještěrek, o kterých ani sami vědci nevědí skoro nic. Tipoval bych, že pravdivost informací, které nám zde předkládají je tak 20%, což je dost málo... Toto že má hodnocení 87%??? Nechápu! ()

J*A*M*A*L 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl malý, tak jsem Dinosaury totálně žral měl jsem jejich figurky a když přišlo na filmy a nebo seriály, tak jsem to prostě musel vidět.Rozhodně můj nejoblíbenější dokumentární seriál nebo spíše pořad, který jsem doslova žral jako malý.100% ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pútavé, poučné a nápadité dokumentárne dielo o dinosauroch, ktorého vznik bol inšpirovaný Spielbergovým Jurským parkom. Kombinuje krásne zábery skutočnej prírody s výbornou počítačovou animáciou dobových živočíchov a rastlín a robí to vizuálne podmanivým spôsobom. O spôsobe života rôznych druhov dinosaurov sa dozvedáme formou takých malých životných príbehov, často veľmi napínavých. ()

Mekgrůdr 

všechny recenze uživatele

Miluju dinosaury. Zeptejte se kohokoliv a víte co vám řekne? Že miluju dinosaury! A po tomhle skvělém dokumentu ještě víc, protože vím, jak myslí, jak žijí a co mají rádi :) ()

gurmanik 

všechny recenze uživatele

Už jako malý kluk jsem měl slabost pro dinosaury, sbíral jejich figurky, hrál si s nimi, listoval knížkami o nich, které mám dodnes na poličce. Tenhle dokument pro mě z části představoval zhmotněný sen :-) ()

jarmik 

všechny recenze uživatele

Dokumentům 5* nedávám, sebelepším, ale tady musím. Miluji dinosaury a nikdy nezapomenu, jak mě tohle uchvátilo zpracováním. ()

Nethar 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem pár dílů před lety, nedávno jsem pořídil DVD s kompletní sérií a podíval se na ni znovu v angličtině. Stále stejně zábavné. Ano, samozřejmě dneska by to vypadalo ještě mnohem lépe (viz třeba na letošek chystaný rodinný film na stejné téma ve 3D). Počítačové animace z dálky jsou v pohodě, ale záběry na modely v detailu vypadají dost strnule a ne zcela přirozeně, vyhýbají se pochopitelně nějakým složitějším pohybovým kreacím, ale to je jenom drobná vada na kráse. Série provede ve zkratce dlouhou historií dinosaurů na zemi, kteří zde vládli mnohem déle než nějací lidé. Materiál k zamyšlení, poučení i prostě na pokoukání, tohle v ZOO neuvidíte. Více takových dokumentů. ()

Movie Gourmet 

všechny recenze uživatele

Zde hodnotím pouze počítačovou animaci, protože všechny ostatní postřehy ze života dinosaurů jsou jen čistě spekulativní. Verdikt: 4* a 80 %. PS. Dokumenty o dinosaurech je třeba brát s velkou rezervou :-) ()

werus 

všechny recenze uživatele

Kombinací tohoto dokumentu a seriálu Přátelé se ve mně jednu dobu objevila obrovská touha být paleontologem a všechno kolem dinosaurů mi připadalo hrozně zajímavý. Putování s dinosaury jsem si dokonce nahrávala a to už je co říct :). Moc se mi to líbilo a je mi upřímně jedno jestli ve skutečnosti měli o dva odstíny jinou barvu kůže nebo chodili v jiném sklonu, vážně. Tvůrcum totiž věřím, že se drželi vědeckých poznatků jak to šlo a zbytek doladili tak, aby to bylo atraktivní a zajímavé pro diváky. A výsledek je podle mě perfektní. O dinosaurech, myslím, ani nic lepšího natočeného nebylo. ()

LukyNike 

všechny recenze uživatele

Bezkonkurenční dokument, který předčil svou dobu. Srdcová záležitost, takhle povedeně jako tady už dinosaury neuvidíte. ()

IsaacNewton 

všechny recenze uživatele

Miluji dinosaury a tenhle dokument je podle mě skvělý- efekty a animace dinosaurů jsou absolutně perfektní a seriál je dostatečně poutavý na to, aby se člověk s chutí díval na celé 3 hodiny (v mém případě klidně najednou). Je pravda, že mnoho složitých vědeckých informací tam není, ale od toho jsou encyklopedie- BBC natočilo prostě snímek, který mohou se zaujetím sledovat i laici a je jistě milý a zajímavý i pro ty, kteří se o dinosaury zajímají více... ()

M1k9 

všechny recenze uživatele

Nezapomenutelné příběhy dinosaurů. Efekty jsou v dnešní době již překonané, ale ve své době to bylo na pět hvězd. 7/10 ()

Radek.SCH 

všechny recenze uživatele

Není to tak úplně seriál, ale je to asi to nejlepší vícedílné "něco" co jsem kdy viděl. Tady skutečně ožívaly vaše dětské sny. Spielberg se se svým Parkem může jít bodnout. ()

johnywalker 

všechny recenze uživatele

Jako malý jsem měl všechny díly na kazetách a všechny jsem je znal nazpamět, teď mě ovšem dinosauři tolik neberou, ale stále mi tento seriál (jeden z mála dokumentů) zůstal v srdci a šuplíku. ()

Reklama

Reklama