Reklama

Reklama

Putování s dinosaury

(seriál)
  • Velká Británie Walking with Dinosaurs (více)
Velká Británie / Německo, 1999, 3 h (Minutáž: 30 min)

Scénář:

Georgann Kane

Hudba:

Ben Bartlett

Hrají:

Kenneth Branagh (vypravěč), Avery Brooks (vypravěč), André Dussollier (vypravěč)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Znovu se můžete vrátit do dávno minulých časů a prožít velká prehistorická dobrodružství s neobyčejnými tvory, kteří žili na naší planetě. Naše cesta začíná před mnoha a mnoha miliony let ... Tvůrci oscarové série PUTOVÁNÍ S DINOSAURY se vrací, aby vám přiblížili napínavé, akční, prehistorické dobrodružství, u kterého vám budou vstávat vlasy na hlavě. Díky nim se můžete znovu podívat do země těch nejpodivnějších DINOSAURů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (181)

Jerrysus 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nenašel zalíbení v dokumentech, ale z těch co jsem viděl je tenhle prostě a jednoduše vynikající! Skvěle počítačem vytvořená těla obyvatel druhohor, zakomponovaná do úžasných prostředí, která na člověka působí dojem jako kdyby právě opravdu sledoval záběry 65 milionů let staré. K sérii je i vcelku dobrý dabing.Nejedná se ovšem o dabing, kde monotónním hlasem nějaký dědouš vypráví už tak dost nudný příběh, ale celý jeden díl série obsahuje skrytý příběh nějakého druhu dinosaurů a během toho se člověk dozví i pár dost zajímavých informací. ()

helrohir 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci dokumentárny seriál so (na svoju dobu) špičkovými počítačovými trikmi. Všetky diely sú poučné a niektoré ma dokonca zaujali až tak, že som strachoval o osud hlavných "hrdinov". ()

Guran 

všechny recenze uživatele

Nevěděl jsem, že Kenneth Branagh je tak vynikající režisér, aby zfilmoval i dokument o mých oblíbených dinosaurech. O téma "Dinosauři" jsem začal mít obrovský zájem jako malý kluk, respektivě jsem se na ně stal závislý a to vše díky filmu "Jurský PArk", který je podle mého nejlepší film světa. Dnes jsou pro mě dinosauři jenom krásnou nezapomenutelnou minulostí a legendou. Už to nejsou časy, kdy jsem s otevřenou hubou hleděl do knihy o dinosaurech a pamatoval si každé slovo. Dnes už myslím na budoucnost a dodělávám školu. Tento film je moc pěkný. Efekty jsou pro dnešní dobu sice stárnoucí, ale to u každého filmu, i u Jurského Parku. Kennethe a Stevene, děkuji vám. ()

MORION 

všechny recenze uživatele

Ohromujúci šesť dielny dokumentárny seriál pochádzajúci z dielne BBC, ktorý je zároveň najdrahším dokumentárnym seriálom (v prepočte za minútu) všetkých čias. (2005) Síce sa ešte stále nedá hovoriť o absolútnej dokonalosti, ale pri zohladnení roku natáčania a vtedajšie možnosti je po technickej stránke veľmi vydarený. O tej obsahovej sa pri dokumentoch BBC snáď ani netreba vyjadrovať. V súčastnosti roznodne najlepší dokumentárny seriál na danú tému! ()

Fíma 

všechny recenze uživatele

Jede z mála případů, kdy je pět hvězdiček opravdu málo. Jedním slovem geniální dokument o životě dávno vymřelých forem života. Skvěle natočeno, úžasné efekty, dávno vyhynulá zvířata jako živá a to nejen vizuálně, ale také chováním a životními osudy. Hlavně díky tomu, že to nejsou jen krásně vytvořené, ale jinak mrtvé potvory, ale zdánlivě skutečná stvoření, před námi ožívá pradávný svět. Ale ocenění si zaslouží nejen filmaři a trikoví specialisté, ale hlavně přírodovědci, jenž nám umožnili nahlédnout do časů dávno minulých. A je celkem jedno, že to nejspíš přesně tak nebylo. Důležité je, že to tak mohlo být. ()

mufoid 

všechny recenze uživatele

Svého času velmi dobře technicky zvládnutý dokument. Pohled na dinosaury způsobem, jakým jsme zvyklí se dívat na klasické dokumenty - pozorování jejich běženého života, nikoliv zahlcení statistickými údaji a statickými obrázky ()

Kapikova 

všechny recenze uživatele

Srdcová záležitost mého dětství. Mne i spoustu mých kamarádů tento seriál pevně přesvědčil, že být paleontology musí být to nejlepší povolání na světě. Nejen vás tento seriál seznamoval s mnoha informacemi, ale díky charakterům a příběhům byl tento dokument mnohem osobnější (bylo mi líto každého pitomého Diplodocuse!) a všechny znalosti se lépe vstřebávaly Když se na něj dívám dnes, trochu mne do očí praští ona počítačová grafika, na kterou máme rok co rok vyšší nároky, ale tehdy to byla špička a jeden z nejzajímavějších dokumentů, jaké jsem kdy viděla. ()

Domin1359 

všechny recenze uživatele

Seriál mého dětství. Zbožňoval jsem všechno, co v něm je. Na rozdíl od jiných filmů a seriálů o dinosaurech se tu dozvíte podrobné informace o několika druzích dinosaurů. Opravdu úžasné. ()

Modeus 

všechny recenze uživatele

Vynikající dokument, překrásní a fascinující dinosauři, dobrá příroda, nějaké informace, prostě super. ()

DonFrolimo 

všechny recenze uživatele

nemuzu si pomoct, kdyz vsichni dinosauri chodi jakoby meli vykloubene hnaty vsude tam kde je to mozne a i tam, kde to mozne neni, iluze ztraci na pritazlivosti. I jinak jde spise o prumerny dokument, ktery dava prednost libivosti pred poznanim. ()

bulawaio 

všechny recenze uživatele

Jen z nostalgie si vzpomínám, jak jsem jako malý kluk miloval dinosaury. Dokument natočený velmi dobře stravitelnou formou i pro mladé s výbornými efekty. Už se teším, až se dostanu k druhé projekci. ()

KacHnAop 

všechny recenze uživatele

Jak jsem byl malý, měl jsem dinosaury neskutečně rád. Snažil jsem se o nich vědět co nejvíc. Kupoval jsem knížky a neustále četl nové a nové informace o těchto pozoruhodných tvorech, ale stále mi to ještě nestačilo. Jednou jsem si v televizi vyhlédl Putování s dinousary a po zhlédnutí prvního dílu jsem pak nevynechal ani jeden. Skvěle počítačově zpracovaný seriál, který mám opravdu rád. ()

blekekeke 

všechny recenze uživatele

No, animačně je to trošičku kostrbaté, ale je to přeci již nějaký pátek dozadu. Dnes by to zase bylo o něčem jiném, ale i tak fascinující dokument. ()

Holusacek 

všechny recenze uživatele

Můj velmi oblíbený seriál,když jsem byl malý.Každopádně nyní v tom nevidím nic zvláštního co by mohlo zabavit,je to jen o tom jak se dinosauři kdysi chovali,nebo mohli chovat.I přesto =65% prostě dokument na který se dá dívat a není nijak zdlouhavý.Ale mezi nej seriály?Kdepak.V mých oblíbených je snad jen proto,že alespon nějakým způsobem zabaví. ()

Hans07 

všechny recenze uživatele

V roce 1999 na obrazovkách přistál tento graficky velmi vydařený dokument. Pokud jste se chtěli něco v té době dozvědět o příšerkách co tady pobíhaly, plavaly a létaly před tím než vyhynuly před mnoha miliony let nějakou působivější formou než si otevřít učebnici či encyklopedii, tohle byla jasná volba. ()

Yesenka 

všechny recenze uživatele

Nenapadá mne co vytknout. Minipříběh v každé epizodě vás vtáhne do děje, nějaká ta akce, pár snědění a k tomu jste zase o něco chytřejší :) ()

pan.husty 

všechny recenze uživatele

Krása. Prostředí skutečné, dinosauři realističtí. Jako malý jsem se vždy na další díl ohromně těšil; a zklamán jsem nebyl nikdy. ()

Reklama

Reklama