Reklama

Reklama

Putování s dinosaury

(seriál)
  • Velká Británie Walking with Dinosaurs (více)
Velká Británie / Německo, 1999, 3 h (Minutáž: 30 min)

Scénář:

Georgann Kane

Hudba:

Ben Bartlett

Hrají:

Kenneth Branagh (vypravěč), Avery Brooks (vypravěč), André Dussollier (vypravěč)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Znovu se můžete vrátit do dávno minulých časů a prožít velká prehistorická dobrodružství s neobyčejnými tvory, kteří žili na naší planetě. Naše cesta začíná před mnoha a mnoha miliony let ... Tvůrci oscarové série PUTOVÁNÍ S DINOSAURY se vrací, aby vám přiblížili napínavé, akční, prehistorické dobrodružství, u kterého vám budou vstávat vlasy na hlavě. Díky nim se můžete znovu podívat do země těch nejpodivnějších DINOSAURů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (181)

Zetwenka 

všechny recenze uživatele

Tak toto je klenot, úžasná grafika, hodně zajímavosti a poodhalení tajemství dinosaurů. Jak asi žili a jací byli, no prostě mám ráda dokumenty, filmy a seriály na tohle téma, však plný počet mluví sám za sebe, myslím, že už není třeba nic dodávat. Dlouho nepřekonaný a v mnoho směrech s informacemi platnými i dnes. I když už některé teorie jsou poupraveny nebo rozvedeny, stále má tento seriál své kouzlo :-) Viděno: 6 dílů / 6 ()

frashmaker 

všechny recenze uživatele

Jsem milovníkem světa dinosaurů a jako malého mne snad ani nic jiného nezajímalo. Musím však říci, že tento seriál je dělaný tak říkajíc "na efekt" daleko víc, než jako obohacující dokument o zajímavé informace. Podle mě si tam strašných věcí navymýšlej a spousta z nich ani snad není možné vědecky podložit. Navíc zvláštní efekty oproti Jurskému parku hodně zaostávají. Být to 25 let staré, asi bych nehodnotil tak špatně. Co se efektů týče je to spíše na úrovni Cesty do pravěku než Jurského parku... Škoda ()

Reklama

adam18 

všechny recenze uživatele

Seriál, ktorý sledujem od detstva a vždy si ho plnými dúškami uživam. Na deväťdesiate roky má seriál veľmi slušné efekty a výborne spracovaný príbeh. Páči sa mi, ako každý diel seriálu sleduje iné obdobie a život jedného dinosaura, ktoré skvelo utvárajú dejovú líniu. Práve toto dokáže každého milovníka týchto prehistorických tvorov nadchnúť a presedieť pri ňom celý deň. ()

MsUtahraptor 

všechny recenze uživatele

Nejzdařilejší, minimálně po animační stránce dodnes nepřekonaný dokument o pravěku, který ve mně znovuprobudil lásku k dinosaurům. Nádherná zvířata, jednoduché, ale poutavé příběhy v původním dabingu podbarvené podmanivým hlasem Alfréda Strejčka a ve čtvrtém dílu největší klad- má životní láska v celé své nebezpečné žluto-černé kráse. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Dokumenty mě nikdy nebraly a vlastně jsem je ani nikdy nesledoval, jenže pak přišlo Putování s dinosaury a dokázalo mi, že i v dokumentu se dá úplatnit stará dobrá "škola hrou". Seriál nám poutavě a hlavně zábavně představí život (někdy spíše životní příběhy) dinosaurů, spoustu důležitých faktů i divácky zajímavých perliček. Vše je lehce zpopularizováno, aby přitáhlo a zabavilo i širokou veřejnost a doplněno o velice pěkné záběry až s uměleckým nádechem, takže není téměř co vytknout. Pátou hvězdičk nepřídám snad jen proto, že jsem barbar a dokumentům asi plně holdovat nikdy nebudu. 8/10 ()

Galerie (10)

Zajímavosti (22)

  • Jedna minuta filmu vyšla producenty na 37 654 liber. (ČSFD)
  • 17 počítačových grafiků a 7 výtvarníků vytvořilo pro natáčení 30 pravěkých zvířat. (Dr.Okamura)
  • Natáčelo se v Brazílii, Kanadě, Indonésii, Jižní Africe a USA. (Dr.Okamura)

Reklama

Reklama