Reklama

Reklama

Putování s dinosaury

(seriál)
  • Velká Británie Walking with Dinosaurs (více)
Velká Británie / Německo, 1999, 3 h (Minutáž: 30 min)

Scénář:

Georgann Kane

Hudba:

Ben Bartlett

Hrají:

Kenneth Branagh (vypravěč), Avery Brooks (vypravěč), André Dussollier (vypravěč)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Znovu se můžete vrátit do dávno minulých časů a prožít velká prehistorická dobrodružství s neobyčejnými tvory, kteří žili na naší planetě. Naše cesta začíná před mnoha a mnoha miliony let ... Tvůrci oscarové série PUTOVÁNÍ S DINOSAURY se vrací, aby vám přiblížili napínavé, akční, prehistorické dobrodružství, u kterého vám budou vstávat vlasy na hlavě. Díky nim se můžete znovu podívat do země těch nejpodivnějších DINOSAURů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (181)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Výtečný dokument kombinující počítačovou animaci se zábřery skutečné krajiny. Skvělé jako učební doplněk ale i jako poučná zajímavá podívaná. Narozdíl od Jurského parku se i něco naučíte. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Je to skvělé v každém ohledu, ale přece jen bych rád vypíchl chvályhodný fakt, že v průběhu natáčení nebyl zraněn ani usmrcen žádný dinosaurus:) ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

#48 Jurský park to není ale po pár dílech už mě otec ani nemusel nutit si k té televizi sedat. Jeden z mála dokumentů, které mi "něco daly", v tomhle případě jsem si další 2 roky hrál s velkou bandou dinosaurů a ničil nejrůznější města od New Yorku až po Olomouc. Teda, pouze obrazně řečeno. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Dokumenty mě nikdy nebraly a vlastně jsem je ani nikdy nesledoval, jenže pak přišlo Putování s dinosaury a dokázalo mi, že i v dokumentu se dá úplatnit stará dobrá "škola hrou". Seriál nám poutavě a hlavně zábavně představí život (někdy spíše životní příběhy) dinosaurů, spoustu důležitých faktů i divácky zajímavých perliček. Vše je lehce zpopularizováno, aby přitáhlo a zabavilo i širokou veřejnost a doplněno o velice pěkné záběry až s uměleckým nádechem, takže není téměř co vytknout. Pátou hvězdičk nepřídám snad jen proto, že jsem barbar a dokumentům asi plně holdovat nikdy nebudu. 8/10 ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

První dva díly jsem se zmohl jen na "wow", postupně se kouzlo trochu vytratilo. I tak bylo ale fascinující tyhle miliony let staré příběhy sledovat... ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Opravdu vynikající dokument, který nás vyšle do dob dinosaurů. Skvěle zvládnutá animace, 6 dílů našláplých pravěkými monstry. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

První a jeden z nejlepších BBC Putovaní. Ale jak se říka mezi slepými jednooký králem, tak tady platí mezi velkými mistry velmist králem. Kenneth Branagh a spol. zase vypravěji. I český kvalitně nadabováno. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

To najlepšie o dinosauroch. Krásny seriál. Tento dokument môžem vrelo odporučiť širokej verejnosti. Pomocou výbornej počítačovej grafiky a úsilia mnohých paleontológov vzniklo mimoriadne pútavé a oslňujúci dielo o živote prehistorických plazov. Celkový dojem navyše umocňuje príbehová línia jednotlivých dielov. BBC skrátka znovu ukázala svoju vysokú kvalitu tvorby. Každý diel je zameraný na nejaký druh, v ktorom ho potom opisujú. Osobne ma tento dokument veľmi zaujal, vizuálna stránka je na koniec tisícročia skvelá a veľmi zaujme predovšetkým priaznivcov druhohorných zvierat. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Jako malý jsem to sjížděl na VHS pořád dokola, ovšem s přibývajícím věkem můj obdiv k tomuto seriálu ještě zesílil. Jednoznačně nejepičtější výprava do pravěku, jakou jsme doposud mohli na televizních obrazovkách spatřit, podpořená bezchybnou animací, autentickými lokacemi, skvělou hudbou a krásným příběhovým zpracováním, které je pro diváka daleko poutavější než jen záplava informací a faktů. Jestli je nějaký dokument skutečně dokonalý, pak právě tento. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Dosud nepřekonaný dokument. Jednou se jistě najde někdo, kdo to v brutálním HD rozlišení zpracuje a ještě lépe zpracuje animace... Ale doposud je Walking with Dinosurs T-Rexem mezi dokumenty o dinosaurech. * * * * ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Výborný vo svojej dobe skoro revolučný dokument. Efekty síce poznačil čas, no stále je to nadmiernu poučné a zaručene prenesie človeka o 65 miliónov rokov dozadu. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Nakoľko som veľká fanúšička dinosaurov musím dať 5*. Jeden z mojich najobľúbenejších dokumentárnych seriálov o dinosauroch. EDIT - Tak by ma zaujímalo, prečo tu mám 4*... Opravené. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Vynikající dokument o dinosaurech. Jako mladší jsem na tom dost ujížděl. Prostě na tu dobu je to vážně nádhera. :) ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Převelice nádherné zpracování. Když se vžijete, je to jako by jste stáli vedle nich. Naprostá krása. jeden z nejlepších dokumentů co člověk vytvořil. ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Snad můj nejoblíbenější pořad. Každou z epizod jsem viděl nejméně 10x a to bez legrace, beru to jako oddechovku, kulisu ale i dost věrohodný zdroj informací. Úchvatně a realisticky zpracovaný život tak pozoruhodných tvorů u kterých často lituji, že již nejsou mezi námi. (Nejoblíbenější epizoda - Kruté moře, nejoblíbenější potvorák - Liopleurodon) 100% ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Vynikající dokumentární fikce od BBC, oživení dávno vyhynulých vládců naší planety pomocí virtuální techniky je naprosto dokonalé a úchvatné, děkuji ()

jarous 

všechny recenze uživatele

Dobře udělaný dokument, vždycky mě dinosauři fascinovali a tímto dokumentem jsem nabil dojmu, že si lze na ně přímo "sáhnou". ()

Reklama

Reklama