Reklama

Reklama

Putování s dinosaury

(seriál)
  • Velká Británie Walking with Dinosaurs (více)
Velká Británie / Německo, 1999, 3 h (Minutáž: 30 min)

Scénář:

Georgann Kane

Hudba:

Ben Bartlett

Hrají:

Kenneth Branagh (vypravěč), Avery Brooks (vypravěč), André Dussollier (vypravěč)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Znovu se můžete vrátit do dávno minulých časů a prožít velká prehistorická dobrodružství s neobyčejnými tvory, kteří žili na naší planetě. Naše cesta začíná před mnoha a mnoha miliony let ... Tvůrci oscarové série PUTOVÁNÍ S DINOSAURY se vrací, aby vám přiblížili napínavé, akční, prehistorické dobrodružství, u kterého vám budou vstávat vlasy na hlavě. Díky nim se můžete znovu podívat do země těch nejpodivnějších DINOSAURů. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (22)

Planeta Dinosaurů (2011) (seriál)

  • Mezi odbornými garanty tohoto dokumentárního seriálu byli také Stephen Brusatte (tehdy za Americké přírodovědné muzeum) a Mike Benton (tehdy za Univerzitu v Bristolu), kteří již ke konci roku 2008 vydali odbornou knihu „Dinosauři“ se 170 počítačovými modely pravěkých zvířat (převážně neptačích dinosaurů, ale také pterosaurů a jiných živočichů), v níž vystupují pod jmény Steve Brusatte a Michael Benton. Brusatte již v roce 1999 sloužil jako odborný garant u dokumentárního seriálu Putování s dinosaury (od r. 1999) a následně vydal několik odborných knih s paleontologicko-dinosauří tématikou (např. „The Rise and Fall of the dinosaurs“– „Vzestup a zánik dinosaurů“ a „Dinosaur paleobiology“ – „Paleobiologie dinosaurů“). (Marasuchus17)

Torchwood (2006) (seriál)

  • V 9. epizodě 1. série s názvem "Random Shoes" ve chvíli, kdy Gwen (Eve Myles) navštěvuje videopůjčovnu, běží právě v tamní televizi první díl BBC dokumentu Putování s dinosaury (od r. 1999) "New Blood". (MsUtahraptor)

Země dinosaurů 9: Putování za velkou vodou (2002)

  • Mo je druhem jurského ichtyosaurida pojmenovaného Opthalmosaurus. Naproti tomu je nový „plavací ostrozub“ druhem jurského pliosaurida s názvem Liopleurodon, jehož kořistí byli právě různí ichtyosauridi jako je Mo. Oba tyto druhy Sauropretygií jsou k vidění ve třetím díle seriálu Putování s dinosaury (od r. 1999) s názvem Kruté moře. (Marasuchus17)

Země dinosaurů 3: Velký dar (1995)

  • Hyp a jeho otec jsou druhem ornithopodního ptakopánvého dinosaura pocházejícího z období střední Křídy jménem Hypsilophodon. Nod je naproti tomu druhem nodosaurida pojmenovaného Nodosaurus a Mutt je zase druhem kachnozobého dinosaura s názvem Muttaburrasaurus, jehož druh je možné spatřit také v pátém díle dokumentárního seriálu Putování s dinosaury (od r. 1999) jménem Duchové polárního lesa. (Marasuchus17)

Reklama

Reklama