Reklama

Reklama

Saikometeurl geunyeoseok

(seriál)
  • Jižní Korea 사이코메트리 그녀석 (více)

Epizody(16)

Obsahy(1)

V bytovém komplexu Yeongseong vypukne velký požár, ve kterém zahynou oba rodiče malého chlapce Lee Ahna (Jin-young Park). Z hořící budovy ho hrdinsky zachrání středoškolák Kang Sung-Mo (Kwon Kim), který se o malého Lee Ahna začne po požáru starat. O týden později, po propuštění z nemocnice, se u Lee Ahna začne projevovat zvláštní schopnost, která mu při dotyku s předmětem či člověkem ukáže střípek minulosti daného předmětu či osoby. O 11 let později je z Kang Sung-Moa respektovaný prokurátor a z Lee Ahna středoškolák, který fláká školu jak může a raději než do školy chodí do pitevny pomáhat své kamarádce detektivce Eun Ji-Soo (Da-som Kim) „osahávat“ mrtvoly a pomáhat ji s hledáním důkazů. Do školy, kde chodí Lee Ahn, přestoupí nová studentka Yoon Jae-In (Ye-Eun Shin), která svou chytrostí a pragmatickým uvažováním ukazuje třídě a hlavně Lee Ahnovi, kterého při prvním setkání obvinila a udala na policii za šmírování, kde je jejich místo. Avšak i ona pod tvrdou slupkou skrývá tajemství, kvůli které Jae-In velmi trpí. I přes počáteční neshody se Yoon Jae-In a Lee An spřátelí a ten jí ochotně nabídne své schopnosti psychotronika, aby ji pomohl zjistit pravdu. Jejich spolupráci překazí nešťastná událost ve škole a jejich cesty se rozejdou, nicméně o dva roky později se opět setkávají jako policistka a psychotronik snažící se dostat na práva. (Roby)

(více)

Recenze (8)

Mkqp 

všechny recenze uživatele

Není to dlouho, co jsem viděl seriál na podobné téma Memorist, což znamená, že se nevyhnu srovnávání. He is Psychometric má oproti Memorist navíc romantiku a look působí méně temně, jenomže způsob jakým probíhají konverzace a přistup postav k řešení situací je slast pro oči. Ty spolu komunikují, když je nějaký problém, snaží se ho řešit, až na výjimky nevznikají přehnaná nedorozumění, a dokonce i když je zde klasika v podobě: dozvěděl jsem se jak je naše minulost propojena a nenávidím tvého otce, tak "zášť" trvá pouze 1 díl a z toho v polovině už víte, že si to pouze potřebuje urovnat v hlavě a nic víc. Samá příjemná překvapení, která jsem nečekal. Sice je zde moc šablonovitých rysů pro více JK seriálů, a u konce do toho na můj vkus zbytečně tahali korupci u prokuratury, ale žádná výrazná katastrofa se neděla. ()

Roby 

všechny recenze uživatele

Strašně dlouho jsem nesledoval doramu u které bych neměl moc co vytknout. Seriál se mi líbil snad ve všem a nenašel jsem v průběhu, žádnou slabší pasáž, která by mě nudila. Do seriálu jsem šel se značnou skepsí protože jsem předtím viděl seriál Hotel Del Luna a ten je shodou okolností taky od TvN a který mě dost zklamal. He is Psychometric je seriál, který by jste neměli minout a patří mezi to nejlepší v roce 2019. ()

jarah 

všechny recenze uživatele

Dobre štrukturovaný, "dospelý" seriál, plný prekvapení a zvratov. Každá epizóda vloží dielik do skladačky a otvára obraz, v ktorom aj za najtemnejšími pohnútkami a konaním existuje srdcervúci príbeh. Výborné herecké zručnosti mladého Park Jin Younga som si všimla aj v seriáli When my love blooms, ale prekvapil ma Kim Kwong. Mne doteraz neznáma tvár odrazu rozohrala perfektne zvládnutú partiu. Určite vystriehnem aj iné jeho úlohy. Nie sú to len títo dvaja, celkovo sú postavy obsadené kvalitnými hercami, ktorým autorka scenára pridelila zaujímavé osudy. ()

bulinka 

všechny recenze uživatele

Dlhšie mi trvalo si zvyknúť na Park Jin-Young (ako Lee Ahn). Prišiel mi dospelejší ako postava, ktorú hral. Za to Kim Kwon (ako Kang Sung-Mo) trpiaci alexithymiou bol výborný!! Chcela by som ho vidieť viac! Bola som smutná, dojatá, nahnevaná a rozľútostená z neho. Seriál sa uberal príjemným tempom a smerom, že som neočakávala žiadne extrémne zvraty, ale potom to prišlo a ja som ostala sedieť v šoku s otvorenými ústami a s tvárou v dlaniach. Koniec bol reálny, čo je súčasne super, ale aj nie je. Lebo ma to trochu mrzelo. ()

Kreptry 

všechny recenze uživatele

Když jsem si jí všimla, byla jsem trošku skeptická, protože po mírném (vlastně větším) zklamání z Rich Man, Poor Woman jsem se obávala toho, jak se představitel zhostí role hlavního hrdiny (ani proti jednomu nic nemám, jen abych uvedla věci na pravou míru). Nicméně, podívala jsem se na to a musím říct, že jsem dlouho neviděla tak dobrou kriminální k-dramu. Mělo to spád, scény jak akční tak klidné. Nebyla tam hluchá místa. Člověk se i zasmál (nebo alespoň usmál) a já osobně jsem na konci zažívala celkem veliký BOOM, kdy jsem si říkala, jak je to sakra možný. Osobně jí řadím do těch, od kterých po zhlédnutí traileru něco očekáváte, ale potom dostanete úplně něco jiného. Ale lepšího! ()

Jkczech 

všechny recenze uživatele

Parádní kriminální drama, které mě vtáhlo do děje hned od začátku, kdy to začíná požárem a postup času se člověk dozvídá jak to všechno doopravdy bylo, díky věcem co se dějí v přítomnosti. Radši jsem měl hlavní postavy, když ještě studovali a nebyli dospělí.. Dávám tomu 4 hvězdy kvůli tomu, že mě hl. ženská představitelka nenadchla jak hereckým výkonem, tak ani emocemi :C A dále bych vytknul, že se i zde najde bohužel typické klišé, že je někdo z řad prokuratory či policie zkorumpovaný ... ()

Reklama

Reklama