Reklama

Reklama

Knight Rider

(seriál)
USA, (1982–1986), 68 h 21 min (Minutáž: 45–91 min)

Tvůrci:

Glen A. Larson

Hrají:

David Hasselhoff, Edward Mulhare, William Daniels, Patricia McPherson, Peter Parros, Rebecca Holden, Phyllis Davis, Lance LeGault, Pamela Susan Shoop (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(84)

Obsahy(1)

Michael Long je bývalý policista, který během své práce málem přišel o život. Z nepříjemné situace se nakonec díky pomoci neznámého muže dostane. Do nového života vstupuje s novou tváří i identitou, pod jménem Michael Knight. Od mecenáše Wiltona Knighta dostává zároveň špičkové vybavení, aby dále mohl bojovat proti zločinu. A mezi vší tou skvělou technikou je i sporťák K.I.T.T., který dokáže neuvěřitelné věci a dokonce i mluví. Z Michaela se stává neohrožený bojovník, který za volantem inteligentního auta brázdí silnice a mstí bezpráví. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele Honza__St. k tomuto seriálu (10)

Jako Fénix z popela (1982) (S01E01) 

Původní český název: "Jezdec" (v Oáze a na Nově šel rozkouskovaný na tři části, Prima ho při jediném vysílání v původním dabingu nejspíš vysílala jako celek). Pilotní díl ke kultu jménem Knight Rider. Je na první pohled vidět, jak byl natočenej na koleně. Nakonec neměli ani čas přetočit původní promo pro NBC z přelomu zimy a jara 82, a tak jim nezbylo než ho sestříhat s nově natočenými scénami (proto má KITT co chvíli jinej čumák a hranatější panely na palubní desce, proto si Michael chvilku drží pravé rameno místo levého, proto Devon v letadle střídá bílý a černý telefon). Všechny podklady pro to, aby se z tohohle pilotu stal kolosální propadák. Ale světe div se, on se z něho stal kolosální hit. Příběh se totiž povedl na jedničku, a akce, napětí a zábava se superautem Knight 2000 alias KITT přitáhla děti a mládež po celém světě (a spoustu z nich včetně mě neomrzela dodnes, a nabeton přitahuje i nové fandy). A nenašlo se nijak moc dalších dílů, kterým by se podařilo tenhle překonat. "I jeden člověk může mnohé změnit..." ()

Smrtící manévry (1982) (S01E02) 

"Michaele, předpokládám, že jsi jako obvykle upoutal pozornost vysoce vražedných individuí." Fešná poručice se vrací na svoji základnu, hned po příjezdu se ale dozví, že její otec zrovna umřel při nehodě. Tím by příběh mohl skončit, nebýt toho, že vojandě se na cestě na základnu porouchalo auto a za odtahovou službu nezaskočil nikdo jiný, než Michael a KITT (kterému to vyřadilo z provozu celý obvod :D). Michael zjišťuje, že ona nehoda nebyla žádná nehoda, a přichází na stopu nelegálního obchodu s jadernými hlavicemi. Díl začíná nemastně - neslaně, ale vše vynahrazuje finále na cvičné střelnici. Akorát ty jaderné střely - chtěl bych vidět, jak by se leckde válely po obyčejným muničáku (navíc střeženým jako by šlo naše popřevratové vojenské základny), nemluvě o tom, že je člověk dokáže unést jednou rukou (hlavně že ty nejaderné řízené jsou násobně větší). ()

Dovolená ve White Rock (1982) (S01E03) 

Původní český název: "Setkání ve White Rocku" (při premiéře v Oáze šel díl rozdělený na dvě části). Michael a KITT vs. motorkáři, kteří si vybrali nevinné městečko pro válku gangů. ()

Kaskadér Sekáč Semy (1982) (S01E04) 

Původní český název: "Sammyho superkaskadérská show" (při premiéře v Oáze šel díl rozdělený na dvě části). Michael a KITT se snaží pomoct partě závodníků - kaskadérů v čele s místní hvězdou Sammym, na které si políčil byznysmen bez skrupulí, schopný kvůli zisku i vraždit. ()

Návrh zákona (1982) (S01E05) 

Původní český název: "Boj o zákon" (při premiéře v Oáze šel díl rozdělený na dvě části). ()

Potíže s vodou (1982) (S01E06) 

Původní český název: "Ani kapka vody" (při premiéře v Oáze šel díl rozdělený na dvě části). ()

Nic velkého (1982) (S01E07) 

Původní český název: "Nic mimořádného" (při premiéře v Oáze šel díl rozdělený na dvě části). Devona zatkne šerif jednoho městečka kvůli narafičenému projetí značky Stop. Tím pro něj začínají velké problémy, jelikož zdejší policie pod vedením místního soudce vede celý okres jako banánovou republiku, a nemá nejmenší problém své odpůrce mučit, nebo dokonce zlikvidovat. A protože Devon byl poslední, kdo mluvil s místním reportérem Restonem, než ho místní policajti při výslechu umlátili k smrti, musí zmizet taky. Jenže samozvaní diktátoři nepočítali se dvěma faktory: 1) Devon za války utekl ze tří nacistických koncentráků, 2) Michael a KITT si už pro něj jedou, a když ho nedostanou po dobrém, tak to půjde po zlém. ()

Důvěra nerezaví (1982) (S01E08) 

Jednoznačně nejlepší díl seriálu. KITT proti svému zlému dvojčeti. Dva zlodějíčci se vloupají do staré laboratoře Knight Industries a reaktivují KARRa (Knightův automatizovaný racionální robot) - první prototyp Knightova auta budoucnosti, ale bohužel s velkou závadou v podobě primárního programu ochrany sebe samotného. K tomu jako další ingredienci přidejme pár špatně mířených rad od oněch zlodějíčků, a nastává chaos. Jediný, kdo může KARRa zastavit, je samozřejmě KITT s Michaelem, ale tentokrát jsou šance půl na půl. Závěrečný duel, zejména vlastní scéna dvou superaut jedoucích proti sobě na pobřežní silnici, je naprostá bomba. ()

V utajení (1982) (S01E09) 

Původní český název: "Vnitřní nepřítel" (při premiéře v Oáze šel díl rozdělený na dvě části). Michael se vydává za řidiče - žoldáka Dugana, aby pronikl do gangu nebezpečného plukovníka Kincaida, a učinil přítrž jeho zločinům. To však není nijak lehké. Kincaid je všemi mastmi mazaný, celou svou základnu má protkanou štěnicemi, a všechny agenty, kteří se jej pokusí odhalit, dá bez milosti zabít. Nemluvě o tom, že jeho zástupce Michaelovi ani trochu nevěří. Michael sice najde spojence v Lindě, která je v gangu jen díky tomu, že ji Kincaid vydírá, tím ale trable nekončí. Plán akce, který Michael s KITTem odhalili a o němž řekli Devonovi, je jen zástěrka, a tak jim nezbývá, než Kincaidovi s akcí pomoct, aby jej usvědčili. A aby nebylo problémů málo, pravý Dugan uteče. P.S: Díl byl natočen jako úplně první po pilotním díle, ale nejspíš z důvodu dotáček/přetáček šel do vysílání až jako devátý/desátý (podle toho jestli počítáte pilot jako jeden díl či jako dva) v pořadí. ()

Luxusní projížďka (1982) (S01E11) 

Původní český název: "Sametová jízda" (při premiéře v Oáze šel díl rozdělený na dvě části). Michael je vyslán na výcvikový kurz pro řidiče - bodyguardy, kteří mají za pár dní dělat ochranku vůdcům zemí třetího světa. Ti se mají dostavit na jednání s cílem zakopat válečné sekery a skončit s podporou domácích i okolních teroristů (čert ví jakých barev, a ani to není důležité). Jenže mezi řidiči se s nemalou pravděpodobností nachází jeden z těch teroristů, který plánuje schůzku změnit v masakr. Zanedlouho Michael zjistí, že jeden z řidičů - Jacobs - je velmi podezřelá osoba. Později se jeho podezření potvrdí, a před smrtí ho v poslední chvíli zachrání jeho kolegyně z kurzu Margot. Zdá se, že je po všem. Ale proč ho Jacobs chtěl zabít už první den? Nešlo všechno až příliš hladce? P.S: Opět jeden díl, který na svou premiéru čekal trochu dýl. Natočený byl jako pátý v pořadí, ale patrně z důvodu dotáček/přetáček byl odvysílaný až jako jedenáctý/dvanáctý (podle toho, jestli počítáte pilot jako jeden díl nebo jako dva) v pořadí. ()

Související novinky

Spy Hunter opět na programu dne

Spy Hunter opět na programu dne

04.06.2007

Nemůžu se ubránit pocitu opakovaného déja vu. Transformers ještě ani neměli světovou premiéru, ale už teď jako by Hollywood ovládla posedlost futuristickými auty, které na nás vystrkují všelijaké… (více)

Hostýlek u mrtvého plavčíka

Hostýlek u mrtvého plavčíka

09.04.2006

Známý televizní seriál Pobřežní hlídka natáčený od roku 1989 do konce milénia a dočkavší se celkově 241 dílů, dalšího příbuzného seriálu Baywatch: Nights a několika televizních filmů ještě není úplně… (více)

Reklama

Reklama