Reklama

Reklama

Bambi

Ukázka z filmu 2

Obsahy(1)

S prvními slunečními paprsky, které probouzí k životu vše kolem, začíná slavný Bambiho příběh. Díky nejmodernějším technologiím Vám jej studio Walt Disney nyní přináší ve vyčištěné a remasterované podobě! V samém srdci lesa žije malý Bambi, který dělá první nesmělé krůčky životem a poznává svět kolem sebe. Společně se svými kamarády, roztomilým zajíčkem Dupíkem a ostýchavým skunkem Kvítkem, pak zažívají velká dobrodružství. Bruslí na "ztuhlé" vodě, dovádí v lese a seznamují se se všemi jeho podivnými obyvateli. Jejich moudrý průvodce Výr, který má královský původ, jim předává své zkušenosti o lásce, ztrátách a životě. Bambi je jedno velké dobrodružství plné humoru, nádherné animace a hudby nominované na Oscara. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Ukázka z filmu 2

Recenze (145)

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Bambi je v mojich očiach tou najláskavejšou a najskromnejšou animovanou klasikou všetkých čias. Vidieť, že celý tím to tvoril predovšetkým z vášne a nie len z výrazne arogantného profitového hľadiska. To, čo vídame dnes, ma len výnimočne tak osloví ako toto. Už len za tú nenásilnú štruktúru a odovzdávanie posolstiev prostredníctvom vyspelého príbehu http://www.9em.sk/?p=3748 (môj pohľad v širšom obraze). ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Disneyovka opravdu pro nejmenší. Příběh malého kolouška Bambiho je samozřejmě krásně nakreslený, ale bohužel se v něm vůbec nic neděje. Největší část filmu zabere poznávání přírody, je tu jedna vtipná scéna s balením samic, jedna zbytečná tragédie a celkem brutální finále s lovci (kteří nejsou vidět). I na hodinu a deset minut dlouhý film jsem se celkem nudil a i když chápu záměr - ukázat dětem koloběh přírody, hádám že by se mi to moc nelíbilo ani jako dítěti. Animovaný film roku 1942. ()

Reklama

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Roztomilá Disneyova dobrodružná pohádka, kterou si už z dětství nepamatuji i když je starší než já. Dnes, kdy sleduji pohádky jaksi povinně se svými vnoučaty, mi připadá stále špičková. Skvostná animace, působivý hudební doprovod a jednoduchý dojemný příběh, který obrací pozornost dětí k přírodě, je klasika, která ani časem neztrácí nic ze svého kouzla. Pohádkově barvitý les, roztomilá zvířátka v průběhu všech ročních období a zlo, které je ve styku s lidmi potkává - lovci a požár, povzbuzuje děti v lásce k nim a k jejich ochraně. A pokud mají pohádky děti vychovávat, tak zde byl úkol splněn. ()

campix 

všechny recenze uživatele

V dnešní době již hraje Walt Disney druhé housle za studii Dreamworks a především za Pixarem. Ale dříve tomu tak nebylo. V počátcích animovaného filmu byl Disney obrovský pojem a díky němu je animovaný žánr tam kde je. Všechny Disneyho animáky mají svoje nezpochybnitelné kouzlo a ani Bambi po téměř 70ti letech vypadá k světu a zub času mu až tolik neubral. Bavilo mě se vrátit o pár let do zadu a pozorovat životní trampoty prince Bambiho. ()

Tamdydam 

všechny recenze uživatele

S malými dětmi doporučuji dohled rodičů. Klasickou disneyovskou přeslazenost, z které téměř bolí zuby, tu občas střídá nečekaná syrovost. Ve výsledku tak ale příběh působí vyváženě, ne až tak kýčovitě a děti alespoň poznají, že život není jen slunce a duha, ale někdy i velká bolest. U pohádky pro nejmenší bych to nečekal. Ale po skončení neutišitelného pláče mé pětileté dcerky a hodinové besedě ve třetí čtvrtině filmu, jsme nakonec sebrali odvahu a dokoukali i zbytek pohádky od požáru lesa po šťastný konec. A dospěli k tomu, že to vlastně byla hezká pohádka. Prostě taková příprava na Vinnetoua a Poslední výstřel. Jinak krásná hudba, propracované animace a krásné scenérie jsou tu standardem asi jako u všech disneyovek té doby. Vy čtyřicátých letech z toho lidem musela padat brada. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (32)

  • Hlasy mláďat byly nadabovány skutečně dětmi, nikoliv dospělými napodobujícími děti, jako to bylo běžné. (Terva)
  • Americký filmový institut v roce 2012 označil Bambiho za 3. nejlepší animovaný film v historii. (vyfuk)

Související novinky

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Disney plánuje hraného Bambiho

Disney plánuje hraného Bambiho

25.01.2020

Další ze série oznámení, které byly jen otázkou času. Studio Disney oficiálně chystá hraný remake pohádkové klasiky Bambi. Snímek píšou Geneva Robertson-Dworet (Captain Marvel) a Lindsey Beer (Chaos… (více)

Reklama

Reklama