Reklama

Reklama

Bambi

Z natáčení 2

Obsahy(1)

S prvními slunečními paprsky, které probouzí k životu vše kolem, začíná slavný Bambiho příběh. Díky nejmodernějším technologiím Vám jej studio Walt Disney nyní přináší ve vyčištěné a remasterované podobě! V samém srdci lesa žije malý Bambi, který dělá první nesmělé krůčky životem a poznává svět kolem sebe. Společně se svými kamarády, roztomilým zajíčkem Dupíkem a ostýchavým skunkem Kvítkem, pak zažívají velká dobrodružství. Bruslí na "ztuhlé" vodě, dovádí v lese a seznamují se se všemi jeho podivnými obyvateli. Jejich moudrý průvodce Výr, který má královský původ, jim předává své zkušenosti o lásce, ztrátách a životě. Bambi je jedno velké dobrodružství plné humoru, nádherné animace a hudby nominované na Oscara. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (145)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Walt Disney v "začátcích" animáky umělo. Bambi byl ve své době hned po Sněhurce vrcholem animované tvorby. Roztomile naivní příběh, okořeněný několika vtipnými, několika dramatickými a jedním u dětí slzopudným momentem. Malou nevýhodou možná je , že Bambi příliš nezaujme odrostlejší diváky tak, jako dnešní animáky. Já dokonce uvažoval o hodnocení tříhvězdičkovém, to si Bambi věru nezaslouží. Co mě zaujalo na prvním místě byla animace. Na tehdejší technologie až neuvěřitelná. Dále přiměřená minutáž, u které se člověk nestihne začít nudit, a nakonec postava výra, která předčí všechny ostatní rozdílem třídy. A to jak technickým zpracováním, tak roztomilostí. Bambi by se měla stát povinnou četbou pro mladší publikum. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $102,247,150Tržby Celosvetovo $267,447,150Tržby za predaj Blu-ray v USA $30,217,642Tržby za predaj DVD v USA $12,243,313 /95%/ ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Frank Churchill a Edward H. Plumb: 1. Main Title (Love is a Song) [2:55] ,2. Sleepy Morning In The Woods/Everybody Awake/The Young Prince/Learning to Walk [5:13] ,3. Exploring/Through The Woods/Say Bird/Flower [6:01] ,4. Little April Shower [3:53] ,5. The Meadow/Bambi Sees Faline/Bambi Gets Annoyed [4:55] ,6. Gallop Of The Stags/The Great Prince Of The Forest/Man [4:10] ,7. Autumn/The First Snow/Fun On The Ice [4:40] ,8. The End Of Winter/New Spring Grass/Tragedy In The Meadow [2:32] ,9. Wintery Winds [1:09] ,10. Let's Sing A Gay Little Spring Song [1:41] ,11. It Could Even Happen To Flower [1:59] ,12. Bambi Gets Twitterpatted/Stag Fight [2:32] ,13. Looking For Romance (I Bring You A Song) [2:08] ,14. Man Returns [2:03] ,15. Fire/Reunion/Finale [5:37] ,16. Rain Drops [1:37], ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Už je to 68let, co spatřil světlo světa tenhle roztomilý koloušek a princ Bambi. A i když je na něm jeho věk znát, je stále plný života. Alespoň v mých očích. V jednoduchosti je krása a Bambi to plně potvrzuje! Nádhera! ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Prvoplánovost nechte v současnosti, protože ve čtyřicátých letech byla pro animáky ještě v nedohlednu. Tehdy se i s banálně jednoduchým příběhem daly kouzlit nenapodobitelné obrazy, každá scéna měla své opodstatnění a každý vtípek dokázal potěšit. Disney byl král. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších, nejpopulárnějších a zároveň jedna z nejstarších a nejklasičtějších Disneyovek a to bez pochyb. Jako malý jsem to sice neviděl, nebo spíš takhle neměl-i jsem (jsme) možnost ale i teď po shlédnutí a to z odstupem několika roku jsem byl příjemně překvapen a unesen určitou sentimentalitou která z tohoto snímku vyzařuje. Po spíše experimentálním filmu Fantazie a více konvenčním Dumbovi se tento snímek od obou odlišuje svou až naturalistickou věrohodností. Krásná dobrodružná pohádka která obsahuje detailní a vysoce realistické ztvárnění života v lese, a více než humornými akcenty (které byli příznačné a dominantní spíše u ostatních disneyovských filmů) oplývá právě již tou zmíněnou sentimentalitou. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Animák pre deti do 5 rokov. Tie budú baviť roztomilé zvieratká, bude ich baviť jednoduchý humor, nebude im vadiť absencia deja a pokusy malého Bambiho o rozprávanie a chôdzu ich budú dostatočne zabávať. Okrem naozaj veľmi peknej animácie to dospelému divákovi nemá čo ponúknuť. Skutočne ma na filme zaujala až pasáž pri konci, keď už Bambi dospel, prišli ľudia a začalo horeť. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Bambi je zkrátka klasika. Nádherná old animation disneyovka, která se ještě nesnažila kopírovat konkurenci, jelikož konkurenci neměla. Osobně pro přeslazeného kolouška zas takovou slabost nemám, ale za to ji mám moc a moc pro králíčka Dupíka. Příběh je sice naprosto primitivní, ale s přihlédnutím na rok vzniku filmu a to, že film je určen pro malé diváky se mi vlastně líbíl. Navíc hudba je opravdu krásná a i když jsem si po shlédnutí připadal lehce přeslazeně, tak jsem byl nadmíru spokojen a těch 70 minut jsem si užíval návratu do starých disneyovských časů. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Nádherný disneyovský zázrak, ktorý chytí za srdce, pohladí a už nepustí. Vďaka Bohu, že sa vo filmovom archíve nachádzajú takéto animované kúsky, ktorým sentiment v žiadnom prípade neuškodí. Nádherná animácia + nádherné prevedenie. Milujem klasického Disneyho a dnešným moderným animákom, bohužiaľ, chýba najdôležitejší ľudský orgán = srdce. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Bambi, to není jen aura sladkého sentimentu. Je to doslova symfonie animace zachycená v cyklu přírody. Symfonie, nechávající jednoduchý cartoonovský vzhled daleko za sebou, z doby, kdy ještě Disneyho zvířátka nepotřebovala nutně moralizovat. Dodnes jeden z vrcholů Disneyho animované tvorby. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Cynismus stranou, Disneyova armáda okaté lesní zvěře mě dokonale odzbrojila. Animátoři odvedli neuvěřitelnou práci a film má, řekl bych, stále podstatnou část toho zvláštně podmanivého kouzla, jímž před více než sedmdesáti lety ohromil svět. Zvířata se chovají opravdu jako skutečná a je vidět, že je disneyovci pozorně studovali, navíc toho příliš ani nenamluví a žádné nich nezazpívá. Dokonce ani citového vydírání, jímž jsem byl předem strašen, jsem si nakonec nevšiml. Zato jsem slyšel bombastický hudební doprovod a na hodinu a kousek si připadal jako v úplně jiném světě. Což bylo fajn. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

S každým dalším kusem od Walta Disneyho nabývám přesvědčení, že byl vlastně takové velké děcko a tvořil pro sobě podobné. Zvířátka sice mají reálný základ, ale musí být super roztomilá a supersladká, musejí se chovat tak trochu jako lidé, být dostatečně legrační, děj je spíš okrajovou záležitostí a musí ukápnout i nějaká ta slzička. Scény nemusí být reálné, ale musí být zábavné. A děťáka sedí s oteveřenou pusou fixovaní na obrazovce a cvrkají blahem do plínek (starší do spoďárů), rodiče a prarodiče je hladkají po hlavičce a říkají: "Podívej! To je pěkná pohádka!" Vysoké hodnocení přičítám skutečnosti, že většina diváků viděla Bambiho jako zmíněná cílová skupina, případně v roli rodiče, který je rád, že je od dětí na chvíli pokoj. Prostě hodně líbezný animák pro děti každé věkové skupiny, který nic moc nenabízí, ale pěkně se na to kouká. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Animovaná klasika a jeden z najkrásnejších príbehov z dielne Walta Disneyho, vhodný pre deti každého veku. Množstvo sympatických zvieratiek prežíva dobrodružstvá plné humoru, dojatia aj napätia. Čerešničkou na torte je podmanivá vizuálna podoba tohto diela. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Disneyovská klasika, která sice zestárla a vedle, které jsou například moderní Pixarovky akční pecky, přesto není vůbec na škodu si připomenout tento pomalu vyprávěný příběh o jednom kolouškovi. 70% ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

"V lese se objevil člověk..." Bambi to je klasika nejklasikovatější a bylo by asi škoda dát mu míň než čtyři hvězdičky. Animace je na svou dobu opravdu perfektní, je udělaná neskutečně milým a vyhlazeným způsobem a na rok 1942 je to prostě bomba. Scénář je navíc hodně nekompromisní a autoři se do něj nebály vložit i zvrat, který své doby způsobil dlouhodobé trauma polovině americké dětské populace (nebudu spojlovat, ale stejně asi všichni víte o co jde). Problém ale je, že mimo něj Bambiho příběh moc toho děje neobsahuje a je rozhodně velké plus, že tomu autoři neudělali delší stopáž, protože dívat se další hodinu jenom na to, jak kreslení jeleni běhají po lese, bych už asi nemusel bez úhony přežít. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Ukázka preciznosti a důslednosti pana Disneye. Nejen u tohoto filmu nutil kreslíře a animátory detailně studovat zvířata - jejich anatomii, pohyb, výrazy. Běh savců, let ptáků, skotačení ryb ve vodě. Pozadím je rovněž věnována velká pečlivost, ne ale jako u Šípkové Růženky, kde jde především o stylizaci. Realičnost některých záběrů se blíží fotografii....a pak ten kouzelný příběh, který mě vždy dojme, a při každém dalším zhlédnutí vyplaví slzu do očí. Prostě Disney! Bez něho by nebyl kreslený film tím, čím je. Nebyly by ruské ani japonské pohádky, Trnka by neudělal tak disneovsky (k W.Disneovi se hlásil jako ke vzoru!) Zvířátka a Petrovští a nejspíše i všechny současné 3D hity by vypadaly úplně jinak, pokud by vůbec byly.... ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejhezčích disneyovek, začátkem připomínajíc kreslený dokumentární snímek z řady national geographic ( tedy alespoň podle mého brášky ), (( :: ()

Související novinky

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Disney plánuje hraného Bambiho

Disney plánuje hraného Bambiho

25.01.2020

Další ze série oznámení, které byly jen otázkou času. Studio Disney oficiálně chystá hraný remake pohádkové klasiky Bambi. Snímek píšou Geneva Robertson-Dworet (Captain Marvel) a Lindsey Beer (Chaos… (více)

Reklama

Reklama