Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

4. června roku 1944, Uppottery, Anglie. Poté co silný vítr a špatná viditelnost odložili spojeneckou invazi v Normandii, poručíci Richard Winters a Lewis Nixon vzpomínají na události, které je dovedli až k samotnému dni "D". O dva roky dříve, v táboře Toccoa ve státě Georgia podstupuje skupina dobrovolníků výsadkářský výcvik. Dobrovolníci tvoří jednu z devíti rot 506. výsadkového pluku - rotu "E" známou jako Easy Company, vedenou náročným a tvrdým Herbertem Sobelem. Díky přísnému režimu, včetně častých výstupů na místní horu Currahee, se Sobelovi podaří vytvořit z nováčků elitní jednotku. Ovšem těžká taktická cvičení, tresty za drobné nebo domnělé přestupky a strategická selhání během manévrů vedly až k naprostému odcizení Sobela od jeho mužů, kteří dávají přednost klidnějšímu poručíku Wintersovi. Když se 506. výsadkový pluk přemístí do Anglie, Sobel zažaluje Winterse za to, že nestihl včas zkontrolovat latríny. Winters si vyžádá vojenský soud a šest jeho seržantů si přeje Sobela raději převelet, než aby jej následovali v boji. I když je plukovník Robert Sink kárá za zradu, nakonec udělá moudré rozhodnutí a Sobela z jednotky převelí. Na den "D", když se zvednou mraky a muži se nalodí na palubu letadla do Francie, už má Easy Company nového velitele, poručíka Thomase Meehana. (HBO Europe)

(více)

Recenze (31)

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Perfektná spoznávačka a predstavenie postav. Ťažko na cvičisku ľahko na bojisku a toto je presne o tom. Navyše s tak perfektne hustým Schwimmerom, že sa aj bojím dať menšie hodnotenie, pretože by som si musel dať znova horu Currahee. 100% - 5* ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Sladký návrat do dětství a do dob Call of Duty 2, z hlediska kostýmů a exteriérů perfektní, ovšem delší stopáž a úvodní "seznamovačka" je přeci jen trochu divácky ne až tak atraktivní. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po delším čase jsem se rozhodl znovu podívat na můj oblíbený seriál a měl jsem pro to dva důvody. První byl prostý, už mi to chybělo. Tím druhým důvodem bylo to, že jsem si konečně přečetl stejnojmennou knihu Stephena Ambrose a chtěl jsem si čerstvé dojmy z předlohy porovnat s výsledkem práce filmařů. Po první epizodě jsem byl absolutně spokojen, drobné odlišnosti byly pochopitelné a řekl bych, že jsem si díl díky znalosti předlohy užil ještě více než dříve. ()

Volodimir2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál z obdobia 2. svetovej vojny zachytáva osudy amerických výsadkárov začínajúc tvrdým výcvikovým táborom v Georgii v roku 1942, cez vylodenie v Normandii v Deň – D, potlačenie fašistických vojsk pri Rýne až po dobitie Hitlerovho Orlieho hniezda v Berchestgadene v roku 1945, cez smrť Adolfa Hitlera až po bezpodmienečnú kapituláciu Japonska. Každá z desiatich epizód je obohatená výpoveďami priamych účastníkov týchto bojov. Najlepší vojnový seriál všetkých dôb. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak dokonale nepříjemného nadřízeného, jako ho zahrál Schwimmer, jsem dlouho neviděl. Skvělý pilotní díl. První dvě minuty máte pocit, že koukáte na dokument - a on to vlastně dokument i je. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbehy z výcvikového tábora sú väčšinou úsmevné a dobre sa na ne spomína. To však asi neplatí pre rotu E, ktorá sa radí medzi paragánov a velí im kapitán Sobel. Ide z môjho pohľadu o slabší pilot nakoľko som o tomto seriály veľa počul a teda som mal adekvátne k tomu aj vysoké očakávania. Uvidíme čo prinesú Ďalšie časti zatiaľ nadpriemerná snímka. 75% ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Říct, že první díl je klasickou seznamovačkou s postavami by asi nebylo úplně fér, protože jestli se dá vůbec něco sérii vyčítat, tak je to obrovské množství postav, které mnohdy jen těžko rozeznávat, a během prvního dílu se dá snadněji zaměřit jen na Winterse či Sobela (Schwimmer si už v době Přátel odskočil do dost netypické role). V celém kontextu dílu nebo celé série to ale nedokáže převážit to, jak výborně je to celé natočené, celý tréninkový kemp je nasáklý potem a dřinou, kterou se výborným způsobem daří přenášet na diváka. Je zajímavé také vidět, kolik budoucích velkých hvězd tu vidíme jen tak mimochodem ve vedlejších rolích různých vojáků. ()

MI-380 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Minulý týden jsem četl skvělou knihu, kterou jsem na DK hodnotil mimořádnými 100%. Těšil jsem se na vysoce hodnocený seriál, a jak už to tak bývá, s prvním dílem přišlo zklamání. S dvěma postavami jsem se těžko smiřoval. Tou první byl kapitán Sobel, kterého David Schwimmer zahrál jako by šlo o parodii, druhou nevýrazně a nevěrohodně zahranou postavou byl poručík Winters Damiana Lewise, hlavní postava knihy, zde v prvním dílu smutná figurka: 65% (443 hodnotících dává průměrně 92%). ()

drackula 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pilotný diel predstavuje hlavné postavy, ich charaktery a rodiace sa vzťahy. Pamätám si, ako som túto epizódu krátko po premiére zožral niekoľkokrát za sebou, a to aj napriek tomu, že ide "iba" o výcvik. A funguje to stále, aj vyše 20 rokov po premiére. Pre Schwimmera asi životná úloha. Atmosféra v ktorej "niečo visí vo vzduchu" sa dala v závere prakticky krájať. 100% HBO Max ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1942-1944. Dva roky příprav… První epizoda na mě působila napoprvé vlažně. Její dokonalost jsem ocenil až při čtvrtém-pátém shlédnutí. Člověk měl možnost se věnovat detailům (ne jen Rossovi z Přátel) a “vychutnat” si třeba Simona Pegga, “Magneta”, “Al Caponeho”, “Poldu z Marsu” nebo si všimnout jaké bylo jméno lodi, která je vedla do Anglie. Dokonalé detaily. Dokonalá atmosféra. ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Válečných seriálů příliš nevzniklo, ten jeden opravdu slavný by měl ale fakt vidět každý a já se k němu teď, v letním volnu, konečně můžu dohrabat. Je totiž tím posledním, co mě drží na obsahuprázdném HBO. ()

cyphercz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po letech si dávám repete tohohle seriálu a i když je rok 2019, čili 18 let od vydání prvního dílu, pořád je to jeden z nejlepších počinů co byl kdy zfilmován a ještě dlouho to tak i zůstane. Currahee je sice ve srovnání s dalšími, akcí nabitými díly trochu pomalejší a upovídanější, ale vůbec to není na škodu, máme možnost poznat jednotlivé postavy, vytvořit si k nim vztah a vidět přípravy na Den všech dnů. Jediné, co mi na něm vadí je David Schwimmer v roli Capt. Sobela. Ne že by to byl špatný herec, ale ten Ross z něj čiší každym coulem a jako člověk co viděl všechny řady Přátel několikrát se prostě neumím odprostit od té postavy... ()

Reklama

Reklama