Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Den D. Roj letadel, jejichž posádku tvoří nervózní výsadkáři, přeletí přes kanál La Manche a ocitne se ve francouzském vzdušném prostoru. Letadla však skončí pod neutuchající palbou německé protiletecké obrany a dezorientovaní piloti jsou nuceni vypustit všechny parašutisty bez rozdílu na venkově v Normandii. Winters po svém přistání kdesi v polích daleko od ostatních zjistí, že přišel o výzbroj. Spolu s vojínem Johnem Hallem z jiné roty, který dopadl nedaleko od něj, musí najít cestu ke své jednotce. Během noci se spojí s několika dalšími vojáky a přepadnou německý zásobovací konvoj – jejich první střet s nepřáteli. V nedalekém městě se jim podaří připojit k ostatním členům Easy Company. Winters narazí na plukovníka "Bucka" Comptona, který mu oznámí, že je poručík Meehan nezvěstný. To Wintersovi dělá starosti. Dostane rozkaz, aby vedl útok na nedaleký chumel německých děl, která ohrožují námořní pěchotu na pláži Utah. Winters rozmístí malou skupinu vojáků na nepřátelské pozice a nakonec se mu podaří zneškodnit čtyři děla v řadě. Euforie z úspěchu však vezme za své v momentě, kdy Winters najde mrtvolu Halla, který padl pod kulometnou palbou. Mise je úspěšná, avšak Winters jakožto velitel roty ztrácí svého prvního muže. (HBO Europe)

(více)

Recenze (23)

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"The 88s we've heard have been spotted in a field down the road a ways. Major Strayer wants us to take them out. There are two guns that we know of, firing on Utah Beach. Plan on a third and a fourth. Here and here. The Germans are in the trenches. With access to the entire battery. Machine gun covering the rear. We establish a base of fire and move under it with two squads of three. We'll take some TNT along with us. Despite the guns. Liebgott, take the first machine gun, with Petty A-gunner. Plesha, Hendrix, you take the other. Who does that leave? Compton, Malarkey, Toye, Guarnere. Okay. We'll be making the main assault. Understood?" ()

drackula 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kým pri "zachraňovaní Ryana" sa vyloďovalo na pláži, Band of Brothers do toho skočili z lietadla a bol to rovnako kvalitný masaker. Celú epizódu som absolvoval asi na tri nádychy a to som ju videl už niekoľkýkrát. Veľmi vysoký štandard si ale akcia udržala aj počas zneškodňovania delostreleckej batérie. Jednoducho luxus. 100% HBO Max ()

Reklama

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečne to nabralo ten správny spád a na televíznej obrazovke je vidieť veľkolepé divadlo z druhej svetovej vojny a síce D -Day. Osudy našich hrdinov sa vyostrujú a konečne sa rota zbavila Sobela, ktorý mi neskutočne liezol na nervy. Winters sa chytá opratov, čo som celkom čakal a musím za seba povedať že sa mi táto časť veľmi páčila. 96% ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve druhém díle už se dostáváme do pořádně akce, a hned začneme Dnem D, kdy to všechno pro rotu E začalo. Zajímavá paralela se Zachraňte vojína Ryana, kdy tentokráte nevidíme tedy vylodění na pláži Omaha, ale sledujeme vše, co se dělo nad ní, a co následovalo po seskocích a vyloděních. Ikonický útok na dělostřelecké baterie je určitě jednou z nejlepších scén celé série. Poprvé se tu představuje také Ronald Spiers, dost možná nejdrsnější postava celé série, a to v další z památných scén, u "popravy" německých zajatců. Winters stále v čele postav, kdy u ostatních je to stále trochu zmatek, ale třeba Guarnere už je po tomto díle také dost výrazný. ()

Foltest 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Povedený díl, ve kterém poprvé dochází k bojům. Ty jsou ukázány syrově a realisticky, přesto mi však v díle chyběla nějaká přidaná hodnota, která by díl nějak povznesla nad jednoduché přestřelky. Kromě nich totiž epizoda nic moc nenabídla. Chápu, že jde o téměř dvacet starý seriál, přesto nemůžu mlčet a musím napsat, že CGI transportních letounů při výsadku bylo naprosto otřesné. Dějově byl díl plochý, jak jsem už napsal, kromě boje nenabídl nic. Problém mi dělá zapamatovat si všechna jména a orientovat se v postavách. Snad se to do píště zlepší. Přes to všechno se mi díl líbil a už se těším na následující epizodu. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama