Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva dny po Dni D. Ztracení členové Easy Company narazí na vojína Alberta Blithea a míří do vesnice, kde se mají připojit ke své jednotce. Poručík Harry Welsh tam udělí rotě E další rozkazy: obsadit Carentan, jediné město, kde se mohou spojit obrněné vozy z Omahy a pláže Utah. Tři dny po Dni D. Winters vede členy Easy do Carentanu, kde však narazí na zuřivý odpor Němců zalezlých v budovách. Město se nakonec podaří zajistit, ačkoli je Winters postřelen nad kotník. Po záchvatu "hysterické slepoty" se Blithe přizná Ronaldu Speirsovi, že Den D prospal ukrytý v zákopu a nikdy doopravdy nebojoval. Speirs na to reaguje slovy, že už je stejně mrtvý. Winters oznámí svým mužům, že Němci plánují protiútok; během noční hlídky Talbert probudí nervózního Georgea Smithe, který si ho splete s Němcem a pobodá ho. Další den Blithe zvedne ruku a rozhodne se stát jedním z dobrovolníků, kteří mají prozkoumat statek. Je to rozhodnutí, kterého bude záhy litovat, zvláště poté, co Winters přijede oznámit mužům, že jsou staženi z přední linie a vracejí se do Anglie - alespoň dočasně. (HBO Europe)

(více)

Recenze (27)

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ja som si tento diel odohral v Call of Duty a tak ma filmári doniesli do známeho levelu z tejto hry a mal som celkom príjemne nostalgický pocit, ktorý ma prešiel hneď ako som videl tú genocidu americkej armády. Hrá sa celkom dobre na city ale vojna je už raz taká. Nedá sa stále iba víťaziť. 95% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento krát Easy Company dostanú rozkaz zaistiť mesto Carentan. Nie len pre nemcov, ale aj pre spojencov je mesto zo strategického hľadiska dôležité. Samozrejme Wintersovú jednotku čaká tuhý boj, kedže nemecké jednotky číhajú všade. Ďalší parádny diel s brilantne natočenou akciou. 100% - 5* ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I tentokrát šlo o dokonalou a realistickou podívanou, které bych mohl vytknout snad jen vzhled německých obrněnců. V tomto případě by to bylo jen hnidopišské rýpání, takže jsem bez váhání hodnotil pěti kousky. Kdo někdy hrál hru Brothers in Arms: Road to Hill 30, dá mi určitě za pravdu, že přesně takový Carentan zažil téměř na vlastní kůži. ()

Volodimir2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál z obdobia 2. svetovej vojny zachytáva osudy amerických výsadkárov začínajúc tvrdým výcvikovým táborom v Georgii v roku 1942, cez vylodenie v Normandii v Deň – D, potlačenie fašistických vojsk pri Rýne až po dobitie Hitlerovho Orlieho hniezda v Berchestgadene v roku 1945, cez smrť Adolfa Hitlera až po bezpodmienečnú kapituláciu Japonska. Každá z desiatich epizód je obohatená výpoveďami priamych účastníkov týchto bojov. Najlepší vojnový seriál všetkých dôb. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

U tohohle seriálu se mi vrací vzpomínky na hraní Call of Duty, Medal of Honor: European Assault ( tu hru jsem miloval nejvíc ), ta nostalgie je tak silná, že mám chuť si to zahrát znova. Akce byla větší než v předchozí epizodě, konečně jsme dostaly tanky, jak proti sobě bojují, to byla věc, která tak trochu chyběla u Vojína Ryana. Tenhle seriál žeru! ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle díl na to jde trochu jinak, a nabízí válečnou vřavu skrze tragický sólo příběh Vojína Blietha, jehož skutečný příběh byl naštěstí trochu jiný, než je uvedeno v titulkách. Nedovedu si ani představit, co všechno museli vojáci překonávat, ať už z hlediska fyzického či psychického, ale tenhle díl ukazuje všechny možné dopady, či různé situace opravdu dokonale. O brutální zranění není nouze, stejně tak o naprosté psychické vyčerpání. ()

drackula 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Okrem štandardne kvalitnej akcie, v ktorej sa už predviedla aj ťažká technika, sledujeme aj všetky možné druhy dopadov vojny na ľudskú psychiku. Mentálne zrútený vojak Blithe tvorí hlavnú osu príbehu, ale nie je to len o ňom. Záverečná scéna v "práčovni" je jednoduchá, ale neuveriteľne emočne silná. 100% HBO Max ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokračujeme o dva dny později (po fenomenálním útoku minule) a za další dva začne další mela. No název epizody naspoileroval (a naladil) dost. V reálu čtyř-denní boje zabraly prakticky celou epizodu. Závěr epizody poskočí na začátek července 1944 a zvolení se. Nicméně opravdu si není na co stěžovat. ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Absolutně jsem nepočítal s tím, že už v roce 2001 byli tvůrci schopní na poli televizního výplodu splácat tak skvěle uvěřitelné triky. Takhle epesní bitevní sekvence nedokáže nabídnout ani kdejaký válečný megafilm. ()

cyphercz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Postava Blighta mi nikdy nesedla, ale kdo ví jak moc je reálná - minimálně info o jeho úmrtí mají tvůrci naprosto špatně - nezemřel v roce 1948, ale až v 60. letech, navíc se i zúčastnil Korejské války, takže to zase takový srab být nemohl. To jediné mi sráží kvalitu jinak dokonalé epizody - člověk by řekl, že adrenalinové dobývání Carentanu bude vrchol epizody, ale ten však přijde až při jeho následné obraně kdy na Easy Company vyrukuje početná německá ofenzíva a začnou slušná jatka. Ve válce jsem nebyl, ale přijde mi, že tenhle seriál ji zpracovává nejvěrněji jak to jde a už jen za to patří téhle epizodě 5 hvězd. ()

Reklama

Reklama