Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po dni D "veteráni" z Easy Company zotavují svá těla i duše v Anglii – a seznamují se s "nováčky", kteří je mají nahradit. Odpočinek však netrvá dlouho. V září se muži dozvídají, že budou přemístěni do Holandska v rámci operace Market-Garden, největší výsadkové ofenzívy spojeneckých vojsk, jejímž cílem bylo proniknout na německé území a ukončit válku ještě před Vánocemi. V porovnání s Normandií tentokrát proběhl seskok za denního světla hladce, jednotka se na cestě do Eindhovenu setkala jen s minimálním odporem a vojáci byli přivítáni jako hrdinové. Oslavná nálada se však promění v hotové peklo poté, co rota E překročí výchozí linii a dorazí do vesnice Nuenen. Tam je zasáhne těžká palba nepřátelských tanků, ve které je Compton zraněn. Rota se musí dát na ústup a "Bull" Randleman uvízne ve městě přes noc. Jedná se o krvavé vystřízlivění z opojného začátku dne. (HBO Europe)

(více)

Recenze (19)

Foltest 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z povedenějších epizod. Líbilo se mi, že se tentokrát docela střídalo prostředí a divákovi bylo ukázáno velké množství lokací. Bojové scény jsou jako vždy vynikající. Nejzajímavější část dílu však pro mě byla ukázka jednání s kolaboranty a závěrečné setkání s kolaborantkou a jejím dítětem na cestě, které epizodě dodalo patřičnou hloubku a námět k zamyšlení. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

13. září 1944 - za pár dní začne Market Garden. Tak se snad máme na co těšit. Název totiž nezní nijak slibně a začátek tomu taky nijak nenapovídal. Naštěstí to nezabere dlouho a můžeme si vychutnat výsadek také ve dne. Operace trvala týden (což na zabavení celé epizody naštěstí stačilo). Epizoda se nesoustředí jen na akci (bitva u Nuenen), ale i na další aspekty (“stříhání ovcí” jedno za všechny). Celkem silná epizoda. ()

Reklama

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtý díl, a opět jsou v popředí jiné postavy. Tvůrci na to jdou vlastně chytře, ale při prvním koukání to moc neoceníte. Zpětně pak ty postavy vnímáte i v jiných dílech, jako třeba Bulla, který se už mihnul dřív, ale pořádný prostor dostane až teď. K tomu se ještě připojuje další nová tvář, Webster. Oba dva jdou naštěstí snadno zařadit i díky tomu, že jejich představitelé se etablovali v dalších rolích, a jsou obecně známi herci. Samotná operace Market-Garden pak představovala jedno z největších selhání spojenců v 2. světové válce, kdy se definitivně muselo připustit, že do vánoc doma vážně nebudou...Zajímavá potenciální paralela s dalším výborným válečným filmem "Přílíš vzdálený most". V ději jako takovém nejvíc zaujme souboj na blízko Bulla s německým vojákem, s výbornou zvukovou vložkou, kdy kvůli letectvu neslyší německého vojáka jeho spolubojovníci. Další silná chvilka příjde už v Eindhovenu, při vykonávání trestů na "kolaborantkách", které šli do postele s němci, těžko určit, co je za takový čin vlastně správné udělat, potažmo co je k tomu vlastně vedlo...Což bylo vidět, tak řešili u spojenci, kdy v jejích očích vidíte zmatek nad tím, co se děje. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Myslel jsem si, že už se k obsahům distributora nebudu vyjadřovat, ale větu: "... a seznamují se s nováčky, kteří je mají nahradit.", přece není možné brát vážně. Který idiot..., ale nic. K epizodě můžu napsat znovu jen tolik, že byla skvělá, rozdílem proti knize bylo to, že Stephen Ambrose v souvislosti s činností roty E v Holandsku nikdy nepoužil termín Tiger. ()

Najt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Easy Company dorazí spolu s 506. plukem do Holandska, konkrétně někde k Arnhemu, kde se spojenecké jednotky pokouší zvítězit dle plánů operace Market Garden. Bohužel vše nevychází jak se plánovalo a tak se rota po perfektně natočeném boji musí stáhnout. Akční scéna ve vesnici patří ke špičce a když jsi představím, že tohle všechno se natočilo už před více jak 20 lety, tak je to opravdu masakr. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • Při boji o Nuenen je Grantovým (Nolan Hemmings) výstřelem z bazuky poškozena budova Hotelu Schafrath. Po znovudobytí města Němci je však objekt v pořádku. (pavelvojta)

Reklama

Reklama