Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po dni D "veteráni" z Easy Company zotavují svá těla i duše v Anglii – a seznamují se s "nováčky", kteří je mají nahradit. Odpočinek však netrvá dlouho. V září se muži dozvídají, že budou přemístěni do Holandska v rámci operace Market-Garden, největší výsadkové ofenzívy spojeneckých vojsk, jejímž cílem bylo proniknout na německé území a ukončit válku ještě před Vánocemi. V porovnání s Normandií tentokrát proběhl seskok za denního světla hladce, jednotka se na cestě do Eindhovenu setkala jen s minimálním odporem a vojáci byli přivítáni jako hrdinové. Oslavná nálada se však promění v hotové peklo poté, co rota E překročí výchozí linii a dorazí do vesnice Nuenen. Tam je zasáhne těžká palba nepřátelských tanků, ve které je Compton zraněn. Rota se musí dát na ústup a "Bull" Randleman uvízne ve městě přes noc. Jedná se o krvavé vystřízlivění z opojného začátku dne. (HBO Europe)

(více)

Recenze (19)

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Market Garden je môj obľúbený diel, nie len kvôli ďalšej brilantne natočenej akcii, ale pretože sa tu objaví aj môj obľúbený nemecký Tiger alebo Jagdpanther a Shermanom, Cromwellom a celkovo spojencom to pekne natrú. Okrem tohto je tu aj dejová linka Randlemana, ktorá je tiež zaujímavá. 100% - 5* ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Myslel jsem si, že už se k obsahům distributora nebudu vyjadřovat, ale větu: "... a seznamují se s nováčky, kteří je mají nahradit.", přece není možné brát vážně. Který idiot..., ale nic. K epizodě můžu napsat znovu jen tolik, že byla skvělá, rozdílem proti knize bylo to, že Stephen Ambrose v souvislosti s činností roty E v Holandsku nikdy nepoužil termín Tiger. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ta intenzita byla místama neskutečná. Páni, žasnu nad tím, jak úžasně zfilmované tenhle seriál je, MAZEC! Michael Cudlitz - kterého fanoušci seriálu The Walking Dead můžou znát jako Abrahama - si ukradl díl pro sebe. Skvělý. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtý díl, a opět jsou v popředí jiné postavy. Tvůrci na to jdou vlastně chytře, ale při prvním koukání to moc neoceníte. Zpětně pak ty postavy vnímáte i v jiných dílech, jako třeba Bulla, který se už mihnul dřív, ale pořádný prostor dostane až teď. K tomu se ještě připojuje další nová tvář, Webster. Oba dva jdou naštěstí snadno zařadit i díky tomu, že jejich představitelé se etablovali v dalších rolích, a jsou obecně známi herci. Samotná operace Market-Garden pak představovala jedno z největších selhání spojenců v 2. světové válce, kdy se definitivně muselo připustit, že do vánoc doma vážně nebudou...Zajímavá potenciální paralela s dalším výborným válečným filmem "Přílíš vzdálený most". V ději jako takovém nejvíc zaujme souboj na blízko Bulla s německým vojákem, s výbornou zvukovou vložkou, kdy kvůli letectvu neslyší německého vojáka jeho spolubojovníci. Další silná chvilka příjde už v Eindhovenu, při vykonávání trestů na "kolaborantkách", které šli do postele s němci, těžko určit, co je za takový čin vlastně správné udělat, potažmo co je k tomu vlastně vedlo...Což bylo vidět, tak řešili u spojenci, kdy v jejích očích vidíte zmatek nad tím, co se děje. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Keď sa rota E dostala do štádia kedy už v nej bolo menej pôvodného osadenstva bolo nutné prijať zelenáčov na ich pozície. Celkom pekne vyobrazené verbovanie zelenáčov ako aj ich začlenenie alebo ťažký osud. Celkom zaujímavý sequel s Bullom posúva túto časť medzi tie lepšie. 91% ()

drackula 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V tejto epizóde som si svojho času uvedomil, ako strašne mi záleží na veteránoch z Easy Company. Keď Bull uviazol, bol som naozaj ako na ihlách. A ten pocit pretrval, a to napriek tomu, že už som túto epizódu videl. 100% HBO Max ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"As you can see this is called Operation Market Garden. For airborne divisions, this one's bigger than Normandy. We're dropping deep into occupied Holland. The Allied objective is to take this road between Eindhoven and Arnhem so the two British armored divisions can move up it. Our job is gonna be to liberate Eindhoven. Stay there, wait for the tanks." ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

13. září 1944 - za pár dní začne Market Garden. Tak se snad máme na co těšit. Název totiž nezní nijak slibně a začátek tomu taky nijak nenapovídal. Naštěstí to nezabere dlouho a můžeme si vychutnat výsadek také ve dne. Operace trvala týden (což na zabavení celé epizody naštěstí stačilo). Epizoda se nesoustředí jen na akci (bitva u Nuenen), ale i na další aspekty (“stříhání ovcí” jedno za všechny). Celkem silná epizoda. ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sice mi trochu vadí, že mám stále bordel v postavách a ani u opravdu známých tváří pořád netuším, kdo je kdo a díky tomu nedokážu prožít případný odchod postavy, všecko ale kompenzuje neutichající válečná vřava, co mě vždycky připoutá k obrazovce. ()

Najt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Easy Company dorazí spolu s 506. plukem do Holandska, konkrétně někde k Arnhemu, kde se spojenecké jednotky pokouší zvítězit dle plánů operace Market Garden. Bohužel vše nevychází jak se plánovalo a tak se rota po perfektně natočeném boji musí stáhnout. Akční scéna ve vesnici patří ke špičce a když jsi představím, že tohle všechno se natočilo už před více jak 20 lety, tak je to opravdu masakr. ()

Eire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S novacikmi su vzdy problemy ci uz pri hokeji alebo v Armade... Ta cast ako tam zostal Bejk sam za hranicou fronty a zapichol toho Frica bola super... aj ten koniec s cokoladou pre nemecku kurvu s deckom na rukach... super. 85% ()

Tumbik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další vynikající díl. Scéna s nespočet letadly a několikaset padáky s parašutity je přímo úchvatná... Atmosféra v Eindhovenu neskutečná, dav šílel, radost a nadšení bylo cítit v každé vteřině... Tanky, výbuchy vozidel, přestřelky, obleky, herecké výkony - dohromady něco dokonalého... Aneb jak já s oblibou říkám - majstrštyk. ()

Foltest 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z povedenějších epizod. Líbilo se mi, že se tentokrát docela střídalo prostředí a divákovi bylo ukázáno velké množství lokací. Bojové scény jsou jako vždy vynikající. Nejzajímavější část dílu však pro mě byla ukázka jednání s kolaboranty a závěrečné setkání s kolaborantkou a jejím dítětem na cestě, které epizodě dodalo patřičnou hloubku a námět k zamyšlení. ()

Reklama

Reklama