Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Winters vede kontingent na riskantní misi přes holandskou hráz, což vyústí v přestřelku s německým nepřítelem. Sink následně povýší Winterse na velitele praporu a Easy předává do rukou poručíka "Moose" Heyligera. Zatímco Winters sepisuje report o misi na hrázi, Heyliger velí akci na záchranu britských vojáků, kteří prchají z obleženého města Arnhem. Úzkostlivý Winters si dělá o Easy (nyní jednu z jeho tří rot, kterým pomáhá velet) starosti, zvláště poté, co byl Heyliger postřelen nervózní hlídkou. Po přesunu do Francie trvá Nixon na tom, aby si vzal Winters volno a porozhlédl se po Paříži. Winterse zde však pronásleduje vzpomínka na mladého Němce, kterého zabil na hrázi z bezprostřední blízkosti. V Mourmelonu se po svém návratu k rotě dozvídá o masivním německém protiútoku v ardenském lese. Winters se snaží zajistit pro Easy lepší podmínky, jeho muži totiž nejsou vybaveni na zimu a mají nedostatek munice. (HBO Europe)

(více)

Recenze (21)

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tom Hanks okrem toho, že celý seriál produkoval, na prvom diely sa podieľal ako scenárista, tak tento piaty, si natočil. Dokonca si tam strihol aj malililinku roličku v dave ako britský vojak. Čo sa týka tohto dielu, tak tu už akcia nemá také silné slovo, napriek tomu je to veľmi dobre natočené a zostrihané a celý diel stojí predovšetkým na Wintersovi, ktorého čaká povýšenie. 100% - 5* ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tady opět nebylo o čem uvažovat- plný počet hvězdiček pro dokonalou epizodu. Současné snímky o téměř neprůstřelných amerických vojácích, kteří se ve chvíli, kdy jsou skutečně zraněni mění v Terminátory, vypadají vedle takového dílu, jako výplod choré mysli. ()

Volodimir2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál z obdobia 2. svetovej vojny zachytáva osudy amerických výsadkárov začínajúc tvrdým výcvikovým táborom v Georgii v roku 1942, cez vylodenie v Normandii v Deň – D, potlačenie fašistických vojsk pri Rýne až po dobitie Hitlerovho Orlieho hniezda v Berchestgadene v roku 1945, cez smrť Adolfa Hitlera až po bezpodmienečnú kapituláciu Japonska. Každá z desiatich epizód je obohatená výpoveďami priamych účastníkov týchto bojov. Najlepší vojnový seriál všetkých dôb. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Časť plná zvratov či už príbehových alebo scénických. Posúvame sa rýchlim tempom z fronty na opušťák. Je to dosť emočne sekané a nedá sa to dobre precítiť. To ukončenie príchodom do Ardén je čerešnička na torte. 80% ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na tenhle díl jsem se ze všech těšil nejvíce, protože je na postu režie Tom Hanks. Tady nám ukázal, že není jen skvělým hercem, ale taky dobrým režisérem, kterým by klidně mohl být ve své kariéře častěji, odvedl hodně dobrou práci. Jsem zvědavý čím dalším tenhle úžasný seriál přijde ve zbylých dílech, zatím je to něco nepopsatelného. :) ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poprvé od úvodní epizody vidíme o něco umírněnější díl. Válečnou vřahu tentokráte vystřídá spíše pohled do hlouby vybraných charakterů. Opět dostává hlavní prostor Winters, v podání výborného Damiana Lewise, a jelikož už je to třetí epizoda, kde má v podstatě hlavní roli, tak se dá považovat i za určitou hlavní roli celé série. Vidíme taky různé protipólné charaktery, například právě Winterse a Nixe, velcí kamarádi, ale odlišní v celkovém přístupu k armádě, a k alkoholu...Každý se musí se strastí války potýkat po svém. Vidíme Winterse, jak se těžce aklimatizuje v již osvobozené Paříži, a také důležitou scénu s Buckem, u kterého začínáme vidět postupné psychické zhroucení. Na rotu E však to nejtěžší ještě nejspíš teprve čeká... ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Nixon, Heyliger. Colonel Dobie, British 1 st Airborne. Nixon is our S2. That's 1 st Lt. Heyliger. The Brits lost 8000 men when Market Garden fell which is why Colonel Dobie has to coordinate a rescue for the troops who are trapped." "Dutch Resistance are hiding outside a town north of the river. They'll assemble in the woods. The Canadians have supplied six boats.The rendezvous point is landable. l swam it last night. At 0030, they'll signal V for victory with a hand-held red torch. That'd be a red flashlight." "Operation Pegasus." ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

17. říjen 1944 a jsme stále v Nizozemí = za 5 dní začíná Operace Pegasus. Takže řekněme, že o nudu bude postaráno (teoreticky). Hned od začátku se ale věnujeme (pomocí flashbacků) poslední akci, které Winters velel v poli. No a samotný Pegasus se odbude během minuty. Pak se hodně skáče v čase (i mezi lokacemi) a sledujeme Winterse a jeho srovnávání se změnou svého postu. Dost se do toho tahá umění a drama (a nuda). Prostě Hanks jako režisér musel předvést něco extra a natočil hodinovou předehru Bastoni. ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přiznávám zcela nezaujatě, že jsem sice fascinován jakoukoli bojovou sekvencí, zbytková vata mě ale vůbec nedokáže vtáhnout, pořád netuším, kdo je kdo a to je pro mě u tak vážného tématu celkem problém. ()

cyphercz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další perfektní epizoda zaměřená tentokrát čistě na Winterse. Moc se mi líbí ten pohled do "zákulisí" bitev, jinými slovy všechno to papírování, porady štábu a nebo Wintersův opušťák v Paříži. Narozdíl od předchozího dílu si myslím, že se tento i dost drží historických reálií, no musím si konečně už někdy přečíst tu knížku od Ambrose. ()

Najt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle byl od Toma Hankse trošku odpočinkový díl, protože se blíží Bastogne a následně bitva v Ardenách, jedna z nejdrsnějších a nejbrutálnějších bitev 2.sv. války. Bitva, která zlomila průběh války, bitva, kde Německo nemělo už co ztratit. Poslední Hitlerova plánovaná ofenzíva, bitva, která to všechno měla rozhodnout. ()

Tumbik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ta jatka SS... Úžasné, velkolepé, dokonalé... po všech stránkách... Další díl bez byť jen malilinkaté chybičky... Noční operace i následná denní operace... Opět neskutečný příběh, který napsal sám život... Dokonalé! ()

Reklama

Reklama