Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V lednu 1945 se Easy Company přesunula k lesům okolo Němci obsazeného města Foy. Před útokem na město musí příslušníci jednotky společně s ostatními přežít permanentní palebnou smršť. K rotě se vrací Joe Toye, který je však během ostřelování zraněn. Když palba na chvíli ustane, Guarenere se ho snaží odvléci do zákopu, avšak v tu chvíli začnou kulky opět létat vzduchem a neminou ani jednoho z nich. Buck Compton je svědkem tohoto krveprolití a zhroutí se. Během dalšího útoku jsou před Luzovýma očima zabiti Muck s Penkalou, jejichž úkryt dostane přímý zásah. Když nastane ta pravá chvíle, aby Easy Company vyvinula na své protivníky nátlak, její nový velitel Dike v bitvě naprosto selže a jednotka je zmasakrována. Winters přikáže poručíku Speirsovi, aby zbavil Dikea velení. Spears velení převezme a poté se vydává přes německé linie, aby kontaktoval jinou jednotku. Vrátí se a Easy Company tak konečně získá pořádného velitele. (HBO Europe)

(více)

Recenze (24)

cyphercz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z top epizod seriálu, ať už co se týče zpracování děje, postav, či efektů. Tentokráte je zaměření na skvělého Carwooda Liptona, hodně se mi i líbí kontrast mezi Dykem a Spearsem, všechny hlavní postavy mají alespoň pár zajímavých scének, prostě paráda od začátku do konce. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pár mesiacov pred skončením vojny v belgických lesoch Easy Company čelí nie len delostrelectvu nemcov a ich húževnatosti, ktorý bránia mestečko Foy, ale predovšetkým mrazivej zime, neschopnému veliteľovi a aj veľkým stratám vo vlastných radách. Diel, v ktorom je stredobodom pozornosti sympaťák Lipton, ale vynikne aj cigaretový poručík Speirs a samozrejme brilantná akcia. 100% - 5* ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět epizoda, které bych si nedovolil nic vytknout, ani kdybych chtěl. A já jsem navíc nechtěl. O druhou světovou válku jsem se vždycky intenzívně zajímal, proč to tak bylo a stále je, netuším, nikdy jsem ale po žádné válce netoužil a tento díl naplno ukazuje tu ošklivou tvář války, na kterou někteří lidé ve svých projevech o hrdinství často zapomínají.// Tvůrcům obsahu bych doporučil intenzivní práci se slovníkem, aby chápali význam slov permanentní a zmasakrovat. Ani nějaký odborný poradce by nebyl špatný, možná by jim dokázal vysvětlit, že se děla nenabíjí kulkami. ()

Volodimir2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál z obdobia 2. svetovej vojny zachytáva osudy amerických výsadkárov začínajúc tvrdým výcvikovým táborom v Georgii v roku 1942, cez vylodenie v Normandii v Deň – D, potlačenie fašistických vojsk pri Rýne až po dobitie Hitlerovho Orlieho hniezda v Berchestgadene v roku 1945, cez smrť Adolfa Hitlera až po bezpodmienečnú kapituláciu Japonska. Každá z desiatich epizód je obohatená výpoveďami priamych účastníkov týchto bojov. Najlepší vojnový seriál všetkých dôb. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Suveréně nejdrsnější epizoda seriálu. Vidíme odchod mnoha postav, které to s námi táhnout už od začátku, a také to, jaké to má dopady na přeživší. Buck už definitivně dospěje ke svému nervovému zhroucení, které je načrtnuto již pár epizod zpět. Chudák Malarkey se musí dívat, jak mu všichni jeho kamarádi během pár dnů umírají, nebo jsou zraněni. Toy a jeho zranění nohy (V minulém díle chtěl boty, a řešil omrzliny na prstech = díky tomu se dá zpětně jeho linka zapamtovat) je asi to nejdrsnější zranění z celého seriálu, a ta bezmoc je tam úplně zničující. V tomhle díle jinak vidíme zase trochu jiný pohled, skrze vypravěče, kterého se ujal seržant Lipton (Wahlberg), docela dobře zapamatovatelný díky svému zranění ze třetího dílu, kdy mu málem ustřelili koule (Na což je i v tomhle díle upomínáno). Větší prostor dostává také nezničitelný Kapitán Amerika poručík Spiears, jehož nástup na scénu, a uvedení jako legendy, je naprosto pecková filmová záležitost. Pravý tvrďák a hrdina. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z najakčnejších dielov celej série. Veľa emócií dávkovaných tak aby to divák dokázal vstrebať. Bakova trauma a Spearsovo hrdinstvo vyšperkovali diel k dokonalosti. Veľmi silná časť a sám som zvedavý čo seriál ešte dokáže ponúknuť. 97% ()

drackula 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V tejto epizóde funguje absolútne všetko. Neschopný veliteľ, sympaťák Lipton, ale aj "spojár" Speirs spolu vyskladajú mozaiku, ktorá demonštruje, že na vojne nie je ideálne a krásne. 100% HBO Max ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"After Bastogne Easy Company was called to push the Germans through the Bulge. I was glad to be out of my foxhole and moving, even if only to get warm. E Company was sent to clear the woods near the town of Foy in preparation for what we knew would be the assault on Foy itself. During that 1 000-yard attack, we encountered sporadic machine-gun fire and had a couple casualties, but overall met little resistance. Hoobler's run-in with the German was the most dramatic moment of the day." ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

2.leden 1945 - čeká nás bitva v Ardenách. Opět tedy příslib veliký. Podle mapy (hned ze začátku) jsme u Foy. Nicméně pokračuje monotónní dojem z minula. Je zima, hodně se povídá… teď už jen bum-bum-bum a bude to komplet. Hodně to sráží dojem z epizody, ale pouze jen v kontextu s tou předchozí. Celá první polovina je totiž jako copy-paste Bastogne. Jakmile ale (konečně) začne to očekávané bum-bum-bum (9.ledna 1945) nuda je zažehnána. Natočené je to 10x silněji než v Bastogne. Škoda jen, že ta konverzační cvičení nezůstala komplet v minulé epizodě. Zbytek epizody je fenomenální. Ten útok na Foy (14.ledna 1945) byl neskutečný. ()

Najt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Leden 45, Easy Company je stále v Ardenách. Hlídají městečko Foy spolu s další rotou a 1 praporem. Po neskutečném a drsném bombardování v ardenském lese nasleduje utok na Foy a usídlenou německou rotu s flaky a tigery. Po vyčerpávajícím boji a týdnech pekla to vypadá zase na chvilkový odpočinek. Bitvu v Ardenách považuji za jednu nejintenzivnějších a nejdrsnějších bitev v historii lidstva. Neuvěřitelné, co se před už 80 lety dělo. To co v té době lidé museli přežít, a to jak to bylo, to si nedokážu představit. ()

Eire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neuveritelny Spearsov sprint cez NEMECKU Liniu aj yaverecna scena v klastore...super...Vyborna cast o dostojnikoch a autorite Velitela ako takej... Aj ta uvodna cast s PARABELOU sa mi pacila... NIKDY neber zbran dostojnikovi, ktoreho si zastrelil ZOZADU, nosi to smolu,,,. :-D .... 85% ()

Reklama

Reklama