Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Easy Company konečně dorazila do Německa, přičemž se setkala s překvapivě malým odporem. Poprvé za dlouhou dobu si jednotka konečně může trochu vydechnout a nabrat síly. Hlídka v nedalekém lese narazí na opuštěný nacistický koncentrační tábor, který je stále ještě plný vyhublých vězňů. Místní obyvatelé, kteří popírají, že by kdy zaslechli o jeho existenci, jsou pověřeni jeho "úklidem". Z Berlína přichází nečekaná zpráva o Hitlerově smrti. (HBO Europe)

(více)

Recenze (32)

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi najlepší diel v rámci "šokujúcich" scén a napätia. Žiadne strhujúce výbuchy ani nič brutálne sa tam síce neobjaví, no koncentračné tábory sú veľmi pôsobivo a pútavo natočené. Aj ked Easy Company na nich nenarazila, nevadí mi to, pretože iné spojenecké jednotky áno. 100% - 5* ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podruhé jsem ubral hvězdičku z hodnocení, znovu jsem to udělal jen proto, že si tvůrci zbytečně rozšířili děj, jen aby mohli zapůsobit na city. V mém výtisku Ambroseovy knihy každopádně pasáž s koncentračním táborem chyběla a v seriálu se podle mě objevila jen kvůli Stevenu Spielbergovi. Jinak samozřejmě naprosto souhlasím s tím, že koncentrační tábory, gulagy, internační tábory pro americké občany japonského původu i nucené práce v našich jáchymovských dolech byly hnusné svinstvo. ()

Volodimir2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál z obdobia 2. svetovej vojny zachytáva osudy amerických výsadkárov začínajúc tvrdým výcvikovým táborom v Georgii v roku 1942, cez vylodenie v Normandii v Deň – D, potlačenie fašistických vojsk pri Rýne až po dobitie Hitlerovho Orlieho hniezda v Berchestgadene v roku 1945, cez smrť Adolfa Hitlera až po bezpodmienečnú kapituláciu Japonska. Každá z desiatich epizód je obohatená výpoveďami priamych účastníkov týchto bojov. Najlepší vojnový seriál všetkých dôb. ()

Foxí 

všechny recenze uživatele

Když jsem se začala dívat na tento seriál nic jsem si o něm dopředu nezjišťovala.Takže mě skoro celý seriál ani nedocházelo, že byli i tábory. Přitom toto období války znám spíše z pohledu pracovních táborů. Prostě jsem to brala tak, že tady máme vidět pohled vojáka bojujícího na poli. A ano přesně to jsme měli vidět. A tedy i to, jaké muselo být strašné právě tady tyto tábory objevit, když o nich neměli ani tušení. Byl to pro mě díl kdy mi opravdu lezl mráz po zádech (výborně natočeno, ne jen tento díl samozřejmě). A sakra nevím jak je možný, že jsem ho mohla tak dlouho odkládat! ()

ic 

všechny recenze uživatele

Tahle epizoda by ze všech nejlépe fungovala samostatně. Vytrhnout ji ze seriálu a předstírat že jde o film co má tímto dílem ohraničený začátek a konec, pořád dobrý, žádný kontext by tomu nescházel… přestože znalost postav samozřejmě zážitek vylepšuje. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dost možná nejlepší díl seriálu. Od té části kdy Američané najdou koncentrační tábor, to začne ždímat emoce tak moc, že jsem si vzpomněl na Schindlerův seznam. Musel jsem to v některých momentech přetočit, nedalo se na to dívat. Ale důvod proč je to nejspíš nejlepší díl seriálu, jsou nejen ty emoce, ale hlavně to jak je to natočené, neskutečný. Mě jsem mrazení po celém těle. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z dnešního pohledu je humorné vidět Hardyho, ušopleska, jako začínajícího herce, kdy si jeho postava spletla válku s bordelem, a příjela vyklátit vše, co se hejbe, i takto začíná mnoho velkých herců...To je taková úsměvná chvilka, kdy jinak v tomto díle nepadne ani jeden výstřel, ale i tak patří k těm nejlepším, a co se týče emocí, tak určitě nejdrásavějším. Muselo být vážně těžké potkávat takovéto tábory, a jejich oběti, a následky co si každý odnesl. Něco takového je naprosto devastující pro každého, kdo to musel zažívat, a být obětí takovéhoto lágru. Snad už jsou takové věci navždy pryč. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak a jsme v Německu. Dva měsíce do konce války, Tom Hardy klátí místní blondýnky, velení chlastá Vat 69 a zbytek rabuje domácnosti. Prostě klasická nuda v Stürzelbergu. Tedy to té doby než narazí na Kaufering. Tomu se věnuje polovina epizody. Celkem vzato, akce sice žádná. Nicméně pořad se něco děje. Žádná vycpávková konverzační cvičení. Děj končí 30.dubna 1945. ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Viděl jsem už spoustu válečných záležitostí z prostředí židovských táborů, nikdy na mě žádná z nich ale nedýchla tak silně jako zdejší setkání nic netušících mladých amerických vojáků s tou největší hrůzou, kterou Hitler stvořil. Fakt nepříjemný moment! ()

cyphercz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně silný díl, tohle by se mělo promítat na základních školách, aby na to lidi nikdy nezapomněli (a že to u generace narozené 2000+ dost hrozí). Hrozně mě sere, že spousta nacistických prasat co páchala podobná zvěrstva v pohodě dožila v míru, protože to byli "řadoví vojáci, co jen poslouchali rozkazy"... Kdepak, všechny dozorce z podobných táborů nahnat ke zdi a postřílet, nejlépe rukou těch vězňů. Mno, v roce 2019 se s tím ale už nic nadělat nedá, jen ta osvěta. ()

Enceladus 

všechny recenze uživatele

Najemotívnejšia a najdôležitejšia časť celého seriálu. Úžasné, dychvyrážajúce zábery, ktoré sa musia každého človeka donútiť zamyslieť sa. ()

Reklama

Reklama