Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Easy Company konečně dorazila do Německa, přičemž se setkala s překvapivě malým odporem. Poprvé za dlouhou dobu si jednotka konečně může trochu vydechnout a nabrat síly. Hlídka v nedalekém lese narazí na opuštěný nacistický koncentrační tábor, který je stále ještě plný vyhublých vězňů. Místní obyvatelé, kteří popírají, že by kdy zaslechli o jeho existenci, jsou pověřeni jeho "úklidem". Z Berlína přichází nečekaná zpráva o Hitlerově smrti. (HBO Europe)

(více)

Zajímavosti (3)

  • V epizodě je scéna, kdy kapitán Lewis Nixon (Ron Livingston) vejde do domu aby hledal alkohol, následně vezme do rukou fotografii německého důstojníka a hodí ji na zem. Na fotografii je generálmajor Anton Dostler. Ten byl zastřelen popravčím komandem poté, co byl zajat spojeneckými silami. Tato událost se stala v roce 1945 v Itálii a byla jedním z mála případů, kdy byl vysoký německý důstojník souzen za válečné zločiny během druhé světové války. Vysvětluje to nevraživý pohled ženy, která Nixona překvapí při prohledávání pokoje. (l3ricktop)
  • V této epizodě se podruhé objeví na několik vteřin Tom Hanks. Tentokrát v roli francouzského vojáka, který vyvede ze stodoly a následně popraví 2 německé vojáky. (fisus)
  • Scéna objevení koncentračního tábora je zcela fiktivní. Seržant Donald Malarkey (Scott Grimes) po premiéře seriálu ve své knize napsal, že nikdo z roty E, s kým mluvil, si nepamatuje, že by něco takového ve válce zažil. Všichni se shodli na tom, že na něco takového by rozhodně nezapomněli. (Žralok)

Reklama

Reklama