Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Major Winters vede Easy Company do bavorského města Berchtesgaden, kde měli sídlo nejvyšší představitelé třetí říše. Dostane rozkaz, aby obsadili opuštěné Orlí hnízdo, Hitlerovu dech beroucí horskou pevnost. Když němečtí důstojníci složí své zbraně, vojáci vezmou útokem bohatě zásobené vinné sklepy, ukořistí suvenýry z rezidencí a překonají poslední tragédii, v níž se jeden záložník stane nešťastnou náhodou obětí války. I když Den vítězství v Evropě již proběhl, Easy čelí hrozbě, že bude nasazena v Pacifiku. Muži si přepočítávají "body", aby zjistili, kdo má svůj odchod domů jistý, ovšem pak přijde zpráva, že se Japonci vzdali, válka je u konce a jednotka se rozpouští. Závěrečné titulky prozrazují, co se stalo s Wintersem a některými jeho muži po návratu do Ameriky. (HBO Europe)

(více)

Recenze (25)

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Perfektné zavŕšenie plné nádherných scén - Orlie hniezdo, Göringova skrýša plná chľastu, Rakúsko, či obrovské armády, ktoré sa vzdali. Perfektné zavŕšenie seriálu, kde sa dozvieme kto je kto a kam to po vojne dotiahol. Navyše výpovede vojakov a brilantná hudba tomu dava nádych niečoho jedinečného. Klenot medzi seriálmi. 100% - 5* ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Těžko bych si dokázal představit lepší zakončení tohoto seriálu a důstojnější rozloučení s vojáky roty E 2. praporu 506. pluku 101. vzdušně výsadkové divize. I desátá epizoda byla skvělá, její děj byl v ostrém kontrastu s tím, čím prošla jednotka v obležení u Bastogne, a přesto jsem se od ní nedokázal odtrhnout. Vynikající práce. ()

Volodimir2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál z obdobia 2. svetovej vojny zachytáva osudy amerických výsadkárov začínajúc tvrdým výcvikovým táborom v Georgii v roku 1942, cez vylodenie v Normandii v Deň – D, potlačenie fašistických vojsk pri Rýne až po dobitie Hitlerovho Orlieho hniezda v Berchestgadene v roku 1945, cez smrť Adolfa Hitlera až po bezpodmienečnú kapituláciu Japonska. Každá z desiatich epizód je obohatená výpoveďami priamych účastníkov týchto bojov. Najlepší vojnový seriál všetkých dôb. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ačkoliv to tak na první pohled nevypadá, tak v rámci války se takovéto Bratrstvo neohrožených mohlo klidně udát i na druhé straně. Jak správně vystihnul Německý generál, v armádě si vybudujete vztahy na celý život, a věci, které jste spolu zažiil, vás navždy spojí. Tenhle díl je o něčem mnohem větším, než je samotná válka, tady se dostaneme do hloubky toho, co to může znamenat pro jednotlivce pro zbytek života, a jak se s tím případně musí vyrovnat, či jak se navrátit do běžného života. Válka je u konce, ale život pokračuje dál. ()

drackula 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po naozaj nepekných záberoch v minulej epizóde a zdevastovanej Európe, ktorú sme vídali prakticky od Dňa D, je záver v krásnom rakúskom prostredí ako balzam na dušu. Vojna síce skončila, ale zbytočné úmrtia a nehody sú stále prítomné. Preto je divák až do konca v strehu, či sa s jeho obľúbencami na poslednú chvíľu niečo nestane. Záverečné prepojenie s výpoveďami, ktoré sme sledovali počas celého seriálu, bolo fakt silné. 100% HBO Max ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Men, it's been a long war, it's been a tough war. You have fought bravely, proudly, for your country. You are a special group who found in one another a bond that exists only in combat among brothers of shared foxholes. Held each other in dire moments. Have seen death and suffered together. l am proud to have served with each and every one of you. You deserve long and happy lives in peace." ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Květen až srpen 1945 - Rakousko. Tedy celkem dlouhé období a přestože už po válce (v Evropě), vůbec ne nudné. Hned ze začátku návštěva “Orlího hnízda”. Akce nula, ale monumentální dost (byl jsem tam, o to silnější to pro mě je). Celá epizoda je takovým důstojným poklidným rozloučením - ale ne nudném a vycpávkově ukecaným - se seriálem (a propojení se seriálem Pacifik sledováním dokumentu o nejlepši epizodě z daného seriálu) s mega bombou na konec. To propojení jmen a tváří musí rozsekat každého. ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Srdceryvné voiceovery na mě vždycky zafungují a zdejší Wintersova promluva o tom, jak jeho jednotliví muži skončili, je tou nejúctyhodnější tečkou, kterou vůbec šlo na závěr tohoto seriálu umístit. ()

cyphercz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podobně jako v úplně prvním díle i v tom posledním se nebojuje a přesto je to zajímavé sledovat. Googlil jsem si zejména dva momenty - zastřelení onoho velitele koncentráku a postřelení Sgt. Granta. Ten první jmenovaný moment se ve skutečnosti odehrál bez Webstera, rozkaz měl Liebgott přímo od Speirse, toho skopčáka vyslýchal cca 30 minut než se mu prý doznal, pak ho skutečně postřelil, fašoun vyběhl a jeden z Liebgottova doprovodu ho opravdu nechtěl odprásknout, čehož se nakonec chopil Sgt. Sisk. Co se toho postřelení Granta týče, tak je to zpracováno hodně věrně, ten ožralej vojín se měl jmenovat Floyd Craver a údajně po válce dál pokračoval v kriminální činnosti a snad i jeho syn... nepochopím, že ho prostě po court martialu neodpráskli... Nejsilnější moment epizody je pak samotný závěr, kdy Damien Lewis vypráví o osudech jednotlivých mužů a obraz pak přejde na skutečné, tehdy ještě žijící hrdiny Easy Company. Velká škoda, že ta sekvence není delší a neřekne nám každý trochu více vět. ()

Lina 

všechny recenze uživatele

Za děj bych dala jen čtyři hvězdy, protože oproti dílům s bitvami je tu napětí o dost míň. Nicméně pátá je za odvahu ukázat částečně i tu méně hrdinskou stránku konce války. ()

Reklama

Reklama