Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Major Winters vede Easy Company do bavorského města Berchtesgaden, kde měli sídlo nejvyšší představitelé třetí říše. Dostane rozkaz, aby obsadili opuštěné Orlí hnízdo, Hitlerovu dech beroucí horskou pevnost. Když němečtí důstojníci složí své zbraně, vojáci vezmou útokem bohatě zásobené vinné sklepy, ukořistí suvenýry z rezidencí a překonají poslední tragédii, v níž se jeden záložník stane nešťastnou náhodou obětí války. I když Den vítězství v Evropě již proběhl, Easy čelí hrozbě, že bude nasazena v Pacifiku. Muži si přepočítávají "body", aby zjistili, kdo má svůj odchod domů jistý, ovšem pak přijde zpráva, že se Japonci vzdali, válka je u konce a jednotka se rozpouští. Závěrečné titulky prozrazují, co se stalo s Wintersem a některými jeho muži po návratu do Ameriky. (HBO Europe)

(více)

Recenze (25)

Tumbik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokonalé, bezchybné a neskutečné zakončení tohoto výjimečného seriálu, který nemá obdoby... Úplně nejlepší je ale podle mého názoru posledních pár minut na konci, kdy mluví skuteční veteráni a postupně se odhalují jejich jména... Úžasné, něco takového jsem ještě nikdy neviděl a z ničeho jsem už dlouho nebyl tak nadšený...Ještě jednou (protože chvály není nikdy dost) - dokonalé zakončení, neskutečný emocionální zážitek. ()

Volodimir2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál z obdobia 2. svetovej vojny zachytáva osudy amerických výsadkárov začínajúc tvrdým výcvikovým táborom v Georgii v roku 1942, cez vylodenie v Normandii v Deň – D, potlačenie fašistických vojsk pri Rýne až po dobitie Hitlerovho Orlieho hniezda v Berchestgadene v roku 1945, cez smrť Adolfa Hitlera až po bezpodmienečnú kapituláciu Japonska. Každá z desiatich epizód je obohatená výpoveďami priamych účastníkov týchto bojov. Najlepší vojnový seriál všetkých dôb. ()

Reklama

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Men, it's been a long war, it's been a tough war. You have fought bravely, proudly, for your country. You are a special group who found in one another a bond that exists only in combat among brothers of shared foxholes. Held each other in dire moments. Have seen death and suffered together. l am proud to have served with each and every one of you. You deserve long and happy lives in peace." ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Těžko bych si dokázal představit lepší zakončení tohoto seriálu a důstojnější rozloučení s vojáky roty E 2. praporu 506. pluku 101. vzdušně výsadkové divize. I desátá epizoda byla skvělá, její děj byl v ostrém kontrastu s tím, čím prošla jednotka v obležení u Bastogne, a přesto jsem se od ní nedokázal odtrhnout. Vynikající práce. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Květen až srpen 1945 - Rakousko. Tedy celkem dlouhé období a přestože už po válce (v Evropě), vůbec ne nudné. Hned ze začátku návštěva “Orlího hnízda”. Akce nula, ale monumentální dost (byl jsem tam, o to silnější to pro mě je). Celá epizoda je takovým důstojným poklidným rozloučením - ale ne nudném a vycpávkově ukecaným - se seriálem (a propojení se seriálem Pacifik sledováním dokumentu o nejlepši epizodě z daného seriálu) s mega bombou na konec. To propojení jmen a tváří musí rozsekat každého. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Keď rota E vchádza do Berchtesgardenu, v okne je vidieť človek s kamerou. (Stefan_M)
  • V slovenskom znení v scéne, kde sa vlastne prvýkrát od výcviku pred dňom D opäť stretnú zoči-voči major Winters (Damian Lewis) a kapitán Sobel (David Schwimmer), tak pri vzájomnom pozdrave s ďalším doprovodným vojakom Sobel nereaguje a odvracia zrak, povie Winters: „Kapitán Sobel?“, na to Sobel reaguje pozdravom: „Kapitán Winters,“ na to Winters pokračuje: „Kapitán Sobel, zdravíme hodnosť, nie človeka.“ V origináli ale zaznie major Winters a nie kapitán. Avšak v širšom kontexte by sa to mohlo chápať ako úmysel produkcie, lebo Sobel pri svojej povahe si stále mohol myslieť, že Winters ďalej nepostúpil a ostal na úrovni kapitána a zo zatrpknutosti ho takto naschvál oslovil. (Piri)

Reklama

Reklama