Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hráč pokeru Huck Cheever je brilantní, ale současně vznětlivý a podléhající emocím. Dokáže během chvíle vyhrát sto tisíc dolarů, ale stejně rychle o ně dokáže přijít. Ovládá všechna tajemství hry a má talent dokonale číst v lidech, který zdědil od nejlepšího z nejlepších - svého otce L. C. Cheevera, dvojnásobného světového šampióna. Nedokáže mu ale odpustit, že dal pokeru přednost před rodinou. Aniž si to uvědomuje, dělá vše pro to, aby ho porazil. Příležitost se mu naskytne v podobě nadcházejícího šampionátu. Potřebuje získat deset tisíc dolarů jako základní vklad. Zatímco se snaží získat peníze, střídavě vyhrává a prohrává, brzy se velmi zadluží. Narazí také na prvního člověka, v němž nedokáže číst a neví, co si o něm myslet. Je jím upřímná a poctivá Billie, která se chce v Las Vegas uchytit jako zpěvačka. Huck ji přitahuje, ačkoli si o něm nedělá velké iluze, protože zná patologické hráče. Scházejí se a Billie ho pomalu učí brát život a lásku stejně vážně jako karty. Pokud měl Huck naději, zahodí ji, když jí po společné noci sebere peníze na hru... (TV Nova)

(více)

Recenze (141)

Matty 

všechny recenze uživatele

Už je jasné, proč Curtis Hanson natáčel jeden film za dva tři roky. Volný čas trávil ve sklepě svého domu, stloukajíc z postupně nasysleného materiálu stroj času. Svůj vynález následně využil k cestě do 50. let minulého století, kde zjistil, jakým byl jeho otec mazák a jaké skvělé filmy se v té době točily. Pln impresí skočil bezprostředně po návratu po knize Erica Rotha, napsal podle ní scénář a podle scénáře natočil film. Stroj času dle posledních zpráv krátce po svém výletu zničil. Nám tedy nezbývá, než Hansonovi tiše závidět a snažit se sílu jeho osobního zážitku pochopit alespoň z nestydatě utlumeného dramatu Štěstí ve hře. Zpočátku jsem nechápal. Nebo jinak – chápal jsem zdejší hodnocení naprané sedativy. Ale pak, asi po hodině naprosto nezajímavého děje, kdy jsem dobrovolně začal předstírat, že je vše (s výjimkou toho internetu a digitálů) jako dřív, mi to celé začalo připadat moc sympatické. Umravněná, umravňující a jako úsměv Drew Barrymore prostinká ani-ne-komedie. Drew je milá dívka, sice tristně netalentovaná a svou přítomností zajišťující ty nejdutější momenty filmu, ale vedle neexistujícího charismatu Erica „pokerface“ Bany by to jiné tolik neslušelo. A dokonce i ten prostinký, jednou propustnou vrstvou tvořený příběh se mi naráz začal zamlouvat. Zasazena do atraktivního prostředí města hazardu, vyznívá také v bazaru pořízená variace sinusoidové vyprávěnky poutavě. Jednou asi (určitě) padneš do žumpy a lízneš si dna, ale pak, když překousneš vlastní hrdost, zas vyjde slunce a bude fajn. V rámci filmových partiček pokeru jde o jednu z nejryzejších za pěknou řádku let (a navíc obsahuje vysvětlení pravidel (jako) pro blbé, což coby naprostý karetní neznaboh s potěchou vítám). Do doby nádherně přímočarých snímků přenesená mysl nedokáže pobrat jediné – co měla kruci znamenat ta pidi-účast Roberta Downeyho Jr.? Poděkování za to, že Hansonovi pomohl se stěhováním? 80% Zajímavé komentáře: genetique, Eddard, jaco ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

On hledal cestu k jejímu srdci jí, ona hledala cestu k jeho srdci, táta hledal cestu k synovi, syn hledal cestu k tátovi , ach bože. Do toho pár pouček o pokeru a nuda byla za mnou. Holky s dobrým vkusem na chlapy, což znamená, že se jim líbím buď já nebo Eric Bana, můžou fláknout jednu hvězdičku navíc. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $55miliónovTržby USA $5,758,950Tržby Celosvetovo $8,382,477Tržby za predaj DVD v USA $853,973 //počet predaných kusov 42,720║ a čo na tomto stálo $55miliónov?? ale ináč v pohode film, kde má rád kartové hry si to užije ešte o niečo viac, pre mňa v pohode, Eric Bana to ustál /60%/ ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Dlha stopaz, predvidatelne, nie velmi vtipne, ale aj tak pozeratelne. Film neuskodi a zanecha vo vas prijemny pocit. Aj napriek tomu, ze poker mi nic nehovori, aj ked 2.5 melona bubacov uz ano :) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Mé vychytralé blafování okamžitě odhalí i premiant zvláštní školy, takže jako celoživotní "Pan Opatrný" musím s obdivem sledovat každé individuum, které při hazardu za odpoledne znuděně vyhraje mou roční výplatu a v noci odchází ve slipech zabrat nějaké reprezentativní místo pod mostem. Tak nějak nevěřím na to, že tato stvoření jsou schopna citu, takže romantická linka mne tentokrát minula, ale mezi poletujícími kartami jsem se nečekaně cítil celkem fajn. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Divákovi v štýlovom obale podstrčená obrovská nádielka klišé. Tak štýlovom, že som si prázdny, takmer úplne nevyužitý obsah začal uvedomovať až po uplynutí polovice filmu. Až tu som totiž zistil, že príbeh, nech bude pokračovať akokoľvek, bude mi to jedno. Vzťahy vo filme sú na úplne priemernej úrovni a to najmä vďaka minimálnemu rozptylu charakterov a citovej stránke postáv. Herecké zloženie sa snažilo, no scenár im nedovoľoval vo svojich postavách predviesť viac. A tak som sa aj na zaujímavé partičky v pokri pozeral s napätím a sympatiami k hráčom rovnakými ako keď pozerám tieto partičky na nejakom športovom programe. Viac sa mohlo dariť aj humorne ladenej stránke filmu. Veľké množstvo vedľajších postáv (a ich niekoľkosekundové výstupy - dokonalé cameo Downeyho Jr.-a) malo veľký potenciál pozdvihnúť film z úplne normálnej drámy na úsmevnú, milú tragikomédiu. Nestalo sa, škoda. 60%. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Hned na úvod odbočka. Trochu mě mrzelo, že všechny pokerové superstar, které se ve filmu mihli (Farha, Greenstien, Negreanu, Harman, Brunson, nemluvě o desítkách krátkých záběrů dalších) působili ve filmu (koneckonců také proto, o jaký film jde) poněkud upjatě a neobratně - když si totiž na nejlepší světové hráče nehrajou ve filmu, jsou jimi u stolu se vším co k tomu patří - charismatem, výřečností a grácií. Příběh samotný mi pak dojem příliš nespravil, je pravdou co zde téměř unisono hlásí místní komentáře - profláklejší romantické klišé byste hledali dlouho. Častokrát mě během sledování napadlo, že scénář píše někdo, komu učaroval svět pokeru a chtěl by napsat film pro sebe a další fanoušky (čemuž by nasvědčoval i onen šroubovitě působící casting pokerových celebrit), ale který si záhy uvědomil, že aby o takový scénář jakýkoli hollywoodský producent jen zavadil pohledem, musí ho obdařit scénami, osvětlujícími hru pro laiky (které se ošklivě bijí s těmi prvními) a hlavně a především milostnou zápletkou. Jakkoli je však předvídatelná a plochá, musím uznat, že ji výborný Eric Bana (beze sporu eso celého filmu) a slušná Drew Barrymore udrželi v mezích snesitelnosti, stejně jako jsem za charismatického Duvalla ochoten přivřít obě oči nad tou nehoráznou hollywoodštinou u finálního stolu. Pfff. Příliš dlouhý komentář, na takhle průměrný film. 50% ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Jedno veľké vrece klišé, ktoré neublíži. Šarmantný Bana a štýlový Duvall pomáhajú pohodovej atmosfére a pozvoľnému tempu toho najpredvídateľnejšieho scenára zmixovaného z motívov športu, otcovsko-synovského konfliktu a šestákovej romantiky. Striedavo naivnučká a svetaskúsená vidly-girl Drew Barrymore bola v tomto prípade nutným zlom. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že to bude mít takový ten typický americký konec co nemám moc rád, a tak mě to mile překvapilo. (( :: jinak Bana a Duvall jako syn a otec dobrý, jen ta Drew mi tam moc nesedla. A na závěr mnoho reálných hráčů jako HIMSELF své osoby v titulkách přidá filmu skutečnější rozměr, jen škoda že jsem to nevěděl dřív. A ZA TITULKAMA FILMU, na které musíme docela dost čekat dohra sázky na záchodě a .... nová sázka (( :: ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

což o to, napětí i romantiky bylo dost, ale postrádal jsem trochu hlubší pointu, ubral bych půl hodinky a zhustil příběh... zde bylo bohužel téměř vše předvídatelné a bojím se, že za týden budu vědět jen to, že to byl milej film o pokru... a to je asi trochu málo. nicméně coby neškodná jednorázovka neurazí snad nikoho. 60% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Prostředí 8/10/// +prostředí pokeru, Eric Bana, Drew Barrymore, vztah otce a syna, příběh, poutavé -trošku delší a některé scény slabší, hudební kulisa mohla být výraznější, z pokeru mohlo být ukázáno více/// Tento film jsem v útržcích viděl několikrát, takže jsem ho skoro viděl celí a proto se mi teď docela dlouho válel na disku. Jenže tento víkend jsem měl možnost si zahrát partičku pokeru, celkem rychle jsem do hry pronikl, no a pochopitelně jsem začal jevit zájem i o tento film. Ten je napůl mezi romantikou a sportovním filmem. Převážně se v něm však odehrává dramatický příběh o vztahu otce a syna, o hraní pokeru a sázení a o penězích a lásce. Ostatně tak jak to chodí i normálně. Film je po všech stránkách dost věrný realitě. Nic není předem dané a rozhoduje nejen jednání hlavní postavy, ale i to jak jí jde karta. Pro mě tedy rozhodně kvalitní a zajímavý film./// Celkem 78%/// ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Film o mnou nepochopené vášni - Pokeru, asi nejsem hazardér (určitě nejsem) takhle plýtvat s penězma by mě nikdy nenapadlo, a upřímně nedokážu pochopit lidi co to dělají, no, každý máme něco. To, že se mě osobně poker nikdy nepodařilo pochopit nechme stranou. Nebylo to špatný, ale jednou mi to stačilo. A Eric Bana vypadal sakra dobře. 3* ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Určite lepšie ako Hráči (2003) a to po všetkých stránkach. Dej je prostučký a strašne jednoduchý, niekdy dokonca skĺzava až na hranicu romantickej klišoidnosti, ale keď sa nad ním človek trochu zamyslí, zistí, že pointa a výpovedná hodnota vôbec nie su zlé. Základ tvorí myšlienka, ktorá predstavovala kľúčový problém hlavnej postavy - poker hrala tak ako by mala žiť, a žila ako by mala hrať poker. Všetky dejové cestičky, ktoré sa začali od tejto myšlienky odvíjať dávali zmysel, dopĺňali sa, aby potom na konci vyvrcholili v pekný odkaz. Škoda len, že miestami film trocha strácal na tempe, ale našťastie išlo iba o chvíľkový pocit. Je to snáď jediný film, v ktorom sú vysvetlené pravidlá pokeru pre úplných začiatočníkov a to i s načrtnutím tých najzákladnejších stratégií, čo oceňujem. Tiež jednotlivých pokerových hier je neúrekom a všetkým sa nedá uprieť veľká porcia tej správnej napínavej "pokerovej atmosféry". Film preto odporúčam aj tým, ktorý poker nikdy nehrali a premýšľajú nad tým, že by chceli pochopiť aspoň pravidlá. 80/100 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Který chlap by se rád nesázel. Eric Bana hraje vášnivého hráče pokeru, který se rád sází o vstupní poplatek na prestižní pokerový turnaj. To odhodlání a zápal se mně líbilo. Najednou jsem si ten film užíval, a to hlavně v pasážích, ve kterých Bana seděl za stolem a šla mu karta. Nakonec se dostal na zmíněný turnaj. Tam se v karetním souboji utkal se svým tatíkem, který byl rovněž mistr v pokeru. Nebylo to tak předvídatelné, jak by se mohlo na první pohled zdát. Hlavně Bana byl perfektní a zastínil všechny, ačkoliv ve vedlejších rolích byli k vidění herci zvučných jmen. Kdo se rád sází, tak ho tenhle film bavit bude. A nemusí to být zrovna pokerový šampion. 60% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Romantická zápletka je zde na vedlejší koleji a film se naštěstí většinu času soustředí na pokerové turnaje, což je fajn a nechybí jim napětí. Škoda, že mi je Bana tak moc nesympatickej. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu nejde herce kritizovat za mdlé výkony, protože prostě není co hrát. Větší zábava by snad bylo, kdyby mne někdo přivázal k židli a nutil sledovat několikahodinové finále pokrové soutěže, protože to bych se zabavila tím, jak bych se snažila vykroutit z pout. /24. 7. 11./ ()

Reklama

Reklama