Reklama

Reklama

Doom: Annihilation

  • Austrálie Doom: Annihilation (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Skupina mariňáků odpoví na nouzové vysílání a vypraví se na odlehlou vědeckou stanici na Marsu. Jakmile ale do tajného zařízení dorazí, tak zjistí, že se něco opravdu zle pokazilo. Vědcům se totiž nepovedl jeden z jejich experimentů a otevřeli portál do míst, kde se to jenom hemží krvelačnými démony. Těm se ale mezi lidmi zalíbilo, a tak se rozhodli, že by ze Země rádi udělali další peklo. Na partě vojáků tak bude, aby tomu zabránili. Jsou totiž jedinou naší nadějí. (topr harley)

(více)

Recenze (97)

MrHlad odpad!

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách zrůdná podívaná s mizernými herci, ošklivými triky a srandovními maskami. A taky zoufale levnou lacinou akcí a výpravou. Není tu nic, co by šlo pochválit. Tenhle film vznikl jen proto, že jeho tvůrci doufali, že po něm někdo sáhne kvůli slavné předloze. Nedělejte to. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Hru som nehral, ale na filmovú adaptáciu z r. 2005 som sa ako fanúšik Votrelcov (a im podobných) veľmi tešil. Avšak nakoniec som bol bohapusto sklamaný. Malo to pár momentov (scéna z vlastného pohľadu), ale nebolo ich veľa. V r. 2019 sa na trhu objavilo nové filmové spracovanie a hoci je nízkorozpočtovejšie a neobsahuje žiadnych slávnych hercov, páčilo sa mi viac. Kladne vnímam výpravu, dizajn, uniformy, zbrane. Masky slabšie, akčné scény príjemne drsné, rázne a krvavé, ale aj jemne ťažkopádne (nemám v láske, ak sa podobné obludy objavujú v normálnej akcii, narúša to ich suverénnu vážnosť, skôr mi vyhovuje, keď útočia zákerne z tmy á la Votrelec) a vo finále to išlo smerom, ktorým to podľa mňa ísť nemalo. Napriek tomu u mňa prevláda spokojnosť. Slušné hororové akčné sci-fi remeslo so sympatickým kastingom (fajn a uveriteľná ústredná hrdinka) a dobrou atmosférou. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Sice to není žádná převratná podívaná, ale na rozdíl od toho dražšího a slavnějšími jmény obsazeného předchozího filmu jsem tentokrát měl alespoň pocit, že tvůrci vědí, co dělají a co chtějí diváci od něčeho jménem Doom vidět. Zklamal mě ovšem konec ve stylu "Tak, a teď už jim došly peníze, víc toho nebude". ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Nebavila mě ani jednička i když po pravdě řečeno už si z ní nic moc nepamatuji. Tohle je chaotické nepřehledné a zběsilým tempem jdoucí dopředu sci-fi, ale mě to úplně minulo. Málem jsem to ani nedokoukal.10% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Mám rád, tento žáner a aj keď som vedel už podla traileru, že to bude slabé béčko, chcel som sa na to pozrieť. Military sci-fi (Votrelci, Vesmírna pechota) mám rád a páčil sa mi už prvý Doom, no toto je naozaj bieda. Viem, že asi budem jediný alebo jeden z mala, ktorý tu teraz bude vychvaľovať film s roku 2005, ale keď si to porovnám s týmto, tak si také slabé hodnotenie skutočne nezaslúži. Príbeh je klasika rovnako ako v predošlom filme. Niečo sa posere a dôjde partička mariňákov zachrániť situáciu. Musím sa priznať, že pár veci ma celkom potešili. Všimol som si, že producentom je aj tu Lorenzo di Bonaventura a možno aj preto, kulisy, kostýmy a masky nevyzerali tak zle. Po tejto stránke je všetko oukej, dokonca ani efekty nie sú úplne najhoršie aj keď je cítiť, že je to nízkorozpočťák. Horšie je to akurát s atmosférou a predovšetkým s postavami a hercami. Naozaj tu citeľne chýba niekto ako Karl Urban a The Rock, pretože nielen, že tu okrem hlavnej hrdinky, žiadny sympaťák nieje, ale aj tie postavy sú dosť nezáživne napísané. A v tomto mal skratka predošlý film navrch. Zatiaľ čo prvý diel ponúkol peknú futuristickú výpravu, príšery, fajn akcie, dobre postavy a hercov, Annihilation ponúkne iba fajn prostredie vesmírnej stanice, príšery a zopár akcii. 40% - 2* ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

První půlhodinu jsem rychloposuvem přetočil, pak následovala docela vtipná vybíjená mezi trubkami skladiště (jo, je to hrozně levné) a finále s obluďákem (tedy má to vypadat na armádu obluďáků)... ? No BFG bude, ale jen šest ran ??? ()

dennykr 

všechny recenze uživatele

Uf. Jeden z nejdivnějších filmů roku. Doom je nepochybně komplikovaná látka na zfilmování, protože zatímco jednička (1993) i dvojka (1994) si vystačí prakticky bez příběhu, remake (2016) pracuje s mytizací ústředního Doomguye a jeho ďábelské legendy. Není proto divu, že se Annihilation vydává cestou trojky (2005), jediného dílu se snahou o relativně klasické vyprávění. Jenže i tak příběh stojí na nepovedeném experimentu s teleportem, armádě zombíků, démonů a skupině vojáků z Union Aerospace Corporation. Na ničem jiném. // Je to ukázkové direct-to-DVD béčko se spoustou papundeklových rekvizit, naprosto bizarním hereckým obsazením a mořem diskontinuity nejen mezi záběry, ale i celými scénami. A mám trochu pocit, že celý film zabíjeli stejného komparzistu pořád dokola. Mimochodem ta příšera z plakátu? Není tam. Ale proč je to tak fascinujícím způsobem divný? Zaprvé snahou o parazitování na videoherní předloze. Annihilation nemůže adaptovat soudržný příběh, takže rozseká hry na fragmenty, kterými své vyprávění zahltí. A protože je neumí správně motivovat, vznikne z toho narativní verze Frankensteinova monstra. Jsou tu barevné vstupní karty, ale nikdo vlastně neví proč. Dostaneme peklo, jen je diametrálně odlišně strukturováno a není úplně jasné, jakým způsobem se váže k lidskému světu. Dokonce se bez zřejmého důvodu objevuje oblíbená zbraň BFG – která mj. vypadá jako podivné zkřížení jejích verzí ze SNES portu a Quake II. Spousta jednotlivostí, ale nikdo neví, co s nimi! // Tyhle útržky sice nejsou dostatečně motivovány na úrovni samotného filmu, ale otevřeně referují k širšímu encyklopedickému heslu Doom. Nejde o snahu adaptovat hru, ale spíš nějaký obecnější konstrukt se značkou spojený. Což je vlastně tak podivné, až je to super. // A to finále! 85 minut je složených z poměrně nezajímavé a klasické akce, v níž styl zůstává neviditelný. Ale pak dojde k něčemu podobně bizarně uvědomělému, jako v případě filmu z roku 2005. Všichni si pamatujeme ten dlouhý hlediskový záběr navazující na videoherní tradici FPS, ale kompletně bourající všechno, co mu předcházelo. Annihilation má v rukávu podobně rozrušující eso! A naprosto nečekaně se z něj stane dobrý film! Posledních deset minut pracuje se zpomalováním času, vytváří krásné kompozice a chytře rytmizovaný pohyb. Akce má hlavu i patu, dobře se na ni dívá a začnou se dost aktivně zapojovat ozvláštňující podhledy na hrdinku i démony. Tohle neviditelné béčko najednou získá vlastní stylistickou identitu. // Je bizarním způsobem vzrušující vidět 80 minut poměrně utahaného a nudného filmu, aby v závěru chytil druhý dech a zarazil mě zpátky do křesla. Ale spíš, než Pekelné nebe je to Peklo na zemi, který stojí Po kolena v mrtvých kontinuitách. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Trochu šikanovaný film který není vyloženě špatný. Jsem celkem fanoušek DOOMA a nemůžu se dočkat Doom Eternal ale přijde mi že plno lidí tenhle film hejtí jen kvůli ženský.....Což je neuvěřitelné zrádcovství, kde je sakra Doom Guy? Nicméně scénárista musel přijít s nějakým scénářem ale změnil tu nejzákladnjší věc. Plno odkazů potěší a akce je celkem dost. Nejvíce se mi líbil konec v "pekle". Mohlo to být 1000x lepší ale i horší. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Doom: Annihilation" alebo ako by som to reálne skôr ja nazval - "Resident Doom Evil". Neviem ako to lepšie celé podať. Budem celkom úprimný. Môj pocit z tohto filmu je ako keby náš režisér a scenárista Tony Giglio chcel urobiť Doom film, ale potom si to rozmyslel a chcel natočiť svoju verziu "Resident Evil". A potom si zrazu spomenie, že mu udelili možnosť natočiť Doom, tak sa tie nápady rozhodol spojiť a toto je výsledok. Pretože od začiatku až do úplného konca, toto je presne to čo sme mali možnosť vidieť v prvom Resident Evil filme. S tým rozdielom, že dokopy veľa monstier zo sveta Doom neuvidíme. Iba Impov. A uvidíme veľkú dávku modrých zombíkov. A máme tu tím mariňákov, na ktorých nám dokopy vôbec záležať nebude. No pravda je taká, že keď som pritom nakoniec úplne vypol svoju inteligenciu, tak som sa celkom fajne bavil. Nemohol som povedať, že mi na čomkoľvek záležalo, ale pozrieť sa to dalo. Nemôžem odporúčať, a určite to nie je dobrý film, ale na tento hororový večer mi to stačilo. Ak to znie ako film pre vás, čeknite si to. Hodnotenie: C ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

I kdyby to neneslo název Doom, tak je to totální nekoukatelná šlichta. Doom to připomínalo trochu tak 5min před koncem, jinak by tvůrci zasloužili přes držku rákoskou za tohle. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

V životě už jsem viděl mnohem větší sračky. Jasně, jet o laciný céčko, lokace ve studiu, naprosto druhořadí herci i viditelné produkční nedostatky, ale překvapivě slušná akce i efekty a já tak nějak prostě můžu, když se někde objevují zajímavá monstra. Vynechat to z názvu slovo Doom, bylo by to vlastně slušné béčko na jeden znuděný večer. Už z traileru to křičelo levností a poloamatérismem, tudíž jsem nečekal nic, ale vůbec nic, třeba něco ve stylu druhé Hvězdné pěchoty a ono to i díky dobrýmu konci (nejlepší pasáž z filmu) není vlastně až tak příšerné, jen je to s podivem místy fakt děsný, aby to zase v některých aspektech docela fungovalo. Doom s Rockem jako jeden z mála žeru a jeho mizerné hodnocení nechápu dodnes, takže logicky musí mít daleko horší film s názvem Doom ještě daleko horší hodnocení. Čekal jsem to 100x horší.35%. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nejen zbytečný, ale hlavně naprosto příšerný pokus o další zpracování známé herní legendy. Příšerní herci a hlavně celková lacinost, kdy si tvůrci myslí, že zaujmout tím, že se ve filmu objeví legendární zbraně nebo se nepřátelé kosí motorovou pilou. Není to ani zábavné, ani jakkoliv zajímavé a pokud vás zklamal už předchozí pokus s Dwaynem Johnosnem, oproti téhle patlanině se jedná o výjimečné dílo. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Velmi špatný pokus adaptace historické videohry na velké plátno. Film má mnoho nedostatky například zapomenutelné a stereotypické postavy nebo předvídatelná zápletka. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

No vzhledem k tomu, že se jedná o Dooma, tak jsem chtěl být co nejvíce shovívavý jelikož Doom z roku 2005 miluju. Kdo by si pomyslel tehdy, že ho jednou budeme považovat za tu "lepší" filmovou verzi. Annihilation je low-budget film, který ho místy nedá znát a někdy naopak svojí béčkovostí zcela tryská. Úvod je pěkně digitální, ale kulisy a zbraně jsou velmi tristní. Příběhově a dialogově je to béčkové až to bolí. Finále naopak trošku překvapí. Ovšem poslední scéna... Vážně chtějí dvojku? No sebevědomí tvůrcům jistě nechybí. Ovšem přesto bych chtěl být co nejméně přísný. Amy Manson je docela kočka a hraje jí to skutečně dobře. Zbytek je banda mariňáků, které zhasnou rychleji než svíčky. Devadesát procent potvor jsou pouze zombíci v pláštích a samotní Impové zase tolik neoslní. Příběh ovšem za předpokladu maximálního hodnocení ze začátku jde jednu hvězdičku za každých dvacet minut. Nakonec je to ale fakt podprůměrné. (40 %) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Stereotypné pobehovanie party nevýrazných pseudodrsniakov zložených z no name hercov po oproti jednotke poriadne osvetlených interiéroch. To osvetlenie je asi tak jediný veľký rozdiel oproti jednotke, hehe. Inak je to rovnaká nuda. A keďže akciu tvoria výhradne prestrelky, tam ma štvalo to dnes tradičné použitie CGI výstrelov oproti skutočnej streľbe so slepými. Keď útla žena strieľa z obrovského kanóna bez akejkoľvek fyzickej námahy, tak to proste vyzerá smiešne a ani na sekundu jej neverím, že naozaj strieľa. Jediné čo ma na filme potešilo bol vizuál. Vyzerá to ako klasická dvojepizóda nejakého sci-fi seriálu. Oveľa lacnejšie ako prvý diel to nepôsobí a scény z vesmíru sú fakt pekne vyrenderované. Škoda, že zvyšok filmu je o ničom. Keď si spomeniem na napínavé pobehovanie po základni a strieľanie replikátorov v seriály Stargate, tak to malo oveľa napínavejšiu atmosféru ako toto. 3/10. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Jednotka ma trosku bavila, ale tato bola slabšia. Prišlo mi to ako hororový nepodarok hviezdnej brány. Umieral som, pri pohľade na toľkých nakazených, v tak malom priestore, to naozaj ich tam bolo okolo 100 a tie obludy si dali námahu, kazdemu vziať dušu a dať tam svoju démonickú cast? Určite to bolo kvôli akčnosti, čim viac nakazených, tým viac akčných scen. Niekto chcel spraviť ďalšieho votrelca, ale s takou predlohou a slabými trikmi, nemal šancu uspieť. Ale i tak, videl som oveľa horšie sračky, tak za mna silné 2*. ()

SaNcHeZ_cz odpad!

všechny recenze uživatele

Peklo na Zemi, ale v dost jiném smyslu než asi tvůrci zamýšleli. Lacině vyhlížející břečka té nejhrubší jakosti, která by dovedla zapadnout i mezi klenoty ze Syfy nebo od Asylum. Takový příliš nevydařený pokus o to zkombinovat něco jako první filmový Resident Evil s laciným sci-fi televizní slátaninou a la Screamers: Hon na člověka. Výsledek je taková pecka, že by i Uwe Boll záviděl. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Mám s tím filmem dost problémů, ale jeden mi skoro nedá spát.....a to, proč se v hlavní roli objevuje postava ženského pohlaví......ono jméno DoomGUY by asi mělo hned napovědět, že do této role by se měla obsadit nějaká pořádná hora svalů a ne osoba, jejíž váha sotva dosáhne hodnoty 50 kg. Pro mě absolutně nepochopitelné. Kromě toho je to taková spleť plná logických děr, jaká se často nevidí. I tak to ale nabídne v pár sekvencích vskutku koukatelnou akci (berte to ale tak, že to myslím v rámci céčkové až déčkové produkce), jenž vygraduje na konci slušně uspokojivým finále (zamrzí, že asi z důvodu bídného rozpočtu jsme se dočkali jen tohoto segmentu odehrávajícím se v samotném pekle). O hercích radši asi zamlčím, protože tak špatné výkony ve mě zanechaly dost otřesný dojem, na druhou stranu jsem se někdy nad tou velikou špatností v tomto ohledu srdečně zasmál, tak aspoň něco. Doom z roku 2005 oproti tomuto výtvoru funguje skoro ve všem, když to srovnám, tak verze s Rockem vypadá jako snímek oceněný deseti Oskary. Smutný fakt. Za mě dávám 25 % ()

ben666 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct , mě se film líbil. Film má rozhodně víc blíž ke hře jak ten minulý , a že ve filmu je hlavní hrdina ženska mi nevadilo ( navíc pěkná tak co ) , a odkazy na Williama Blazkowicze mě vždycky potěšili. Akce je dostatek , monstra vypadají dobře , stejně tak i triky . Je to béčko jak vyšitý , ale zábavné béčko. ()

Reklama

Reklama