Reklama

Reklama

Vídeň: Říše, dynastie a sen

(seriál)
  • Velká Británie Vienna: Empire, Dynasty and Dream
Velká Británie, 2016, 3x49 min

Obsahy(1)

Metropole habsburské říše, která ve vrcholném období sahala od Polska do Peru a od Nizozemska k Neapoli... Na březích nejmajestátnějšího evropského veletoku – Dunaje – se rozkládá někdejší hlavní město habsburské říše – Vídeň. V této trilogii vás seznámíme s jejím příběhem a osobnostmi, které se k ní vázaly. Od Sulejmana Nádherného k Napoleonovi, přes Mozarta a Mahlera k Freudovi, Hitlerovi a Stalinovi. (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

Neklan006 

všechny recenze uživatele

Tak si představte, že Přemysla Otakara II. si zabili Češi na Moravském poli sami. Říkal to tady ten dobře informovaný Brit z BBC, tak budeme muset přepsat učebnice... ()

Reklama

hygienik 

všechny recenze uživatele

Brilantná ukážka "popcornového dejepisu". 1000 rokov plných emotívnych momentov a pikantností zo života slávnych osobností, odsúva na okraj mená, roky aj drobné historické nepresnosti, ktoré sú nadšením divákom ľahostajné. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Viedeň, to nie je len prekrásne mesto dnes už špatené rôznymi polmesiacmi, ale hlavne duša histórie, ktorá vo veľkej miere lícuje s Habsburgovcami. Tento dokument to dokázal prekvapivo plne všetko vylíčiť. Dejiny mesta, ktoré sú skoro nekonečnou knihou sa podarilo v troch dieloch veľmi zaujímavo a zrozumiteľne popísať. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Bruuutuuus. Hned u prvního dílu mě až mrazilo. Britové udělali úžasný seriál o naší historii, o Českých zemích, Rakousko-Uhersku, svaté říši Římské. O tom, co jsme se jen tak v kostce všichni ve škole učili, někdo si to ještě pamatuje a někdo už ne. O tom, co nám tu zanechali a co je dnes ještě možné vidět. A já jako velký milovník Vídně jsem si teda chrochtal. Přemýšlím, jestli dám 4 nebo 5 frček. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama