Reklama

Reklama

Vídeň: Říše, dynastie a sen

(seriál)
  • Velká Británie Vienna: Empire, Dynasty and Dream
Velká Británie, 2016, 3x49 min

Obsahy(1)

Metropole habsburské říše, která ve vrcholném období sahala od Polska do Peru a od Nizozemska k Neapoli... Na březích nejmajestátnějšího evropského veletoku – Dunaje – se rozkládá někdejší hlavní město habsburské říše – Vídeň. V této trilogii vás seznámíme s jejím příběhem a osobnostmi, které se k ní vázaly. Od Sulejmana Nádherného k Napoleonovi, přes Mozarta a Mahlera k Freudovi, Hitlerovi a Stalinovi. (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Viedeň, to nie je len prekrásne mesto dnes už špatené rôznymi polmesiacmi, ale hlavne duša histórie, ktorá vo veľkej miere lícuje s Habsburgovcami. Tento dokument to dokázal prekvapivo plne všetko vylíčiť. Dejiny mesta, ktoré sú skoro nekonečnou knihou sa podarilo v troch dieloch veľmi zaujímavo a zrozumiteľne popísať. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Brilantná ukážka "popcornového dejepisu". 1000 rokov plných emotívnych momentov a pikantností zo života slávnych osobností, odsúva na okraj mená, roky aj drobné historické nepresnosti, ktoré sú nadšením divákom ľahostajné. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Bruuutuuus. Hned u prvního dílu mě až mrazilo. Britové udělali úžasný seriál o naší historii, o Českých zemích, Rakousko-Uhersku, svaté říši Římské. O tom, co jsme se jen tak v kostce všichni ve škole učili, někdo si to ještě pamatuje a někdo už ne. O tom, co nám tu zanechali a co je dnes ještě možné vidět. A já jako velký milovník Vídně jsem si teda chrochtal. Přemýšlím, jestli dám 4 nebo 5 frček. ()

Neklan006 

všechny recenze uživatele

Tak si představte, že Přemysla Otakara II. si zabili Češi na Moravském poli sami. Říkal to tady ten dobře informovaný Brit z BBC, tak budeme muset přepsat učebnice... ()

Umělec 

všechny recenze uživatele

Skvělý dokument od BBC. Nekdy trochu prulet historii, ale jen k dobru věci, vypravec nezabredava do nezajimavych detailu... Vyborna kamera, skvela hudba. Zabavne, pritom poucne. Britové proste dokumenty umi, takhle to ma vypadat. ()

Reklama

Reklama