Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Recenze (3)

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

8/8 Poměry ve 30. letech v 19. století v Halifaxu byly složité. Zvláště pro hlavní hrdinku, která miluje ženy, vládne nemalým majetkem a je vzdělaná. Anne Lister nemá zájem o problémy, ale dusí ji dobové společenské manýry, domluvené sňatky, neexistující emancipace a intriky mezi příbuznými. Ale ráda by zároveň prospěla své rodině a cosi dokázala, usadila se a našla vnitřní klid. O tom všem vypráví první série Gentlemana Jacka, nevšedního kostýmního dramatu, pod kterým je podepsána BBC i HBO. Pro diváky s otevřenou myslí ideální protipól ke všem těm nekonečným adaptacím Dickensů a Austenové. ()

NikiVai 

všechny recenze uživatele

Tak toto mě bavilo moc. Konečně historické drama, co vystupuje ze zajetých klišé a přitom staví na tom nejzásadnější. Na milostném románku. Jenže Anne miluje ženy, což na počátku 19. století není rozhodně snadné. Moc se mi líbí herecké výkony především obou hlavních hrdinek. A velmi zajímavé je i pozadí s těžbou uhlí. Už teď se těším na druhou sérii. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bylo to sice za čtyři hvězdičky, ale vyšlo to jen o Angusův chlup. První sezóna rozjela dvě hlavní dějové linie, první se místy až příliš utápěla v netolerovaném vztahu mezi oběma hlavními hrdinkami, ta druhá se až nepříjemně málo zabývala problematikou těžby černého uhlí. Je škoda, že tvůrci až příliš zabředli do typického "má mě ráda, nemá mě ráda", protože si myslím, že se z tohoto námětu dalo při troše snahy vykřesat mnohem víc. Za běžných okolností by mě štvalo, že je tady další seriál, který se zabývá tzv. 4% menšinou (v poslední době mám pocit, že jiné problémy už ani neexistují), tady mě to ale naopak potěšilo. Už si ani nepamatuju, kdy jsem u nás v obci naposledy viděl popravu jedince s homosexuálními sklony, přesto se pořád někde organizují pochody pod duhovou vlajkou. Chtěl bych tyhle "utlačované" vidět přežívat ve viktoriánském období (nebo chcete- li, ve století páry), tam by pro své neustálé fňukání měli opravdu důvod. ()

Galerie (73)

Reklama

Reklama