Reklama

Reklama

Volání divočiny

  • Velká Británie Born Free (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Šelma patří do divočiny, i když je od mala vychovávána jako domácí mazlíček. Ani přítulné, lidi milující stvoření, svou podstatu a přirozenost zapřít nemůže. Lvice Elsa, kterou manželé Adamsonovi, žijící a pracující v Keni, nalezli jako bezbranné mládě, nebyla žádnou výjimkou. Byla mírná, přítulná, oddaná a poslušná. Neztratila však svou hravost a právě na její následky měla doplatit. Ortel byl jasný: lvice musí do zoologické zahrady. Joy Adamsonová si však neuměla představit, že by Elsa měla strávit zbytek života v kleci... Film, natočený podle autobiografického románu Joy Adamsonové, vypráví skutečný příběh lvice Elsy, tak jak se počátkem šedesátých let udál. Snímek, který obletěl celý svět, získal dva Oscary (za původní hudbu a za píseň Born Free). Virginia McKennaová a Bill Travers, představující manžele Adamsonovy, byli v době natáčení Volání divočiny rovněž manželé. Společně se pak objevili i v dalších snímcích podobného typu, např. Obklíčeni slony. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Milovník zvířat sice jsem, ale raději dávám přednost dokumentované formě před filmem kvůli své sentimentální vykriplenosti. Volání divočiny je ale tak nádherný film, že je velká škoda takový skvost nevidět. Někdo kdosi prohlásil: Příroda je proti nám ve výhodě, může existovat bez nás, ale my bez ní zahyneme. Tento citát má sice na mysli přírodní zdroje, ale dal by se aplikovat na vztah mezi člověkem a zvířetem. Člověk může milovat zvíře stejně láskyplně tak jak je tomu mezi zvířaty a v případě odloučení jeho srdce umírá. Takhle bych charakterizoval pointu této legendy. Krása africké přírody nezná mezí, což je umocněno skvělou prací kameramana. Hudba génia Barryho spolehlivě vyléčí zánět uší. 85% ()

Bogrant 

všechny recenze uživatele

Pre tých, ktorí už aspoň raz v živote počuli o levici Else je táto, skoro až romantická dráma povinnosťou. Hoci som viackrát videl a mám aj radšej temnejšie pokračovanie v podobe Strážcu levov, táto dobrodružná klasika s ojedinelým príbehom, pútavou Afrikou a dojemným ústredným motívom, ani po rokoch nestratila nič na svojom pôvabe. ()

Reklama

tahit 

všechny recenze uživatele

Pro notorického vyznavače přírody jako jsem já, (alespoň se za něj považuji), je tématika přírodních filmů ze života divočiny a nádherných zvířat ohromný relax, který jen tak nezevšední. Stačí se jen koukat a zbavit se všech pout denních starostí. Nicméně si myslím, že i přes skvělé výkony britského hereckého páru byli pro mě hlavní fantasticky hrající zvířata, která ve výsledné formě svojí exhibicí dokázala zaujmout i v dnešní přecivilizované době techniky. ()

.baris. 

všechny recenze uživatele

Na filmy o zvířatech se moc nemůžu koukat. Buď jsou příšerně kýčovité, trapné a přeslazené, anebo mě bezvýhradně dojmou a vyhrocené scény ve mně dokážou vyvolat pocit absolutního zoufalství (a chodit po zbytek dne s opuchlýma očima není nic moc). Volání divočiny je překrásný film, který zasáhnul moje srdce. Neukazuje jen jednu stranu mince - buď roztomilou lvici, kterou by každý uňuňal, nebo naopak jen divokou přírodu - ale předkládá to celé tak, jak tomu ve skutečnosti je, s respektem k divoké přírodě i k lidem, kteří tuhle přírodu tolik milovali. Svět se zase na chvilku zastavil. ()

roses_Andy 

všechny recenze uživatele

Tento film dokáže chytit za srdce- i dvojnásobně, když si člověk uvědomí, že je to skutečný příběh Joy, která mimochodem žila nějaké to léto v české Opavě. Melodická hudba podtrhuje africkou atmosféru a kamera vystihuje emotivní okamžiky tak, že nejedno oko nezůstane suché. Pro mě velký zážitek, doporučuji ***** ()

Galerie (32)

Zajímavosti (12)

  • Natáčení se stalo přelomovou životní zkušeností pro Virginii McKennu (Joy Adamson) a jejího manžela Billa Traverse (George Adamson), kteří se stali ochránci zvířat a stáli u zrodu Born Free Foundation. (sator)
  • Snímek byl v roce 2005 zařazen na seznam „250 filmů nominovaných na 100 let filmové hudby AFI“ od Amerického filmového institutu. (sator)

Reklama

Reklama