Reklama

Reklama

Obklíčeni slony

  • Česko Africká dobrodružství: Slůně Slowly (více)
Velká Británie, 1970, 91 min

Obsahy(1)

Nečekaná dobrodužství dvojice cestovatelů mezi divokými africkými zvířaty. (Lucernafilm Video)

Recenze (18)

sharka.68 

všechny recenze uživatele

I sloni s dvojicí,která stvárnila manžele Adamsonovy v příběhu Born free, jsou zábavní....ale nejvíce si z tohoto příběhu pamatuju majitele autopůjčovny, který půjčil Billovi a Ginny landrover...bez nahlas vysloveného zaklínadla "pane Mopadži!" se auto totiž nedalo nastartovat....a že to od Billa znělo jako nejsprostší výraz na světě. :-) ()

curunir 

všechny recenze uživatele

Po veľkom úspechu snímky Volanie divočiny sa opäť stretla trojica réžisér Hill a herci Travers/McKenna aby nakrútili Obkľúčení slonami, ktoré je v podstate voľným pokračovaním spomínaného filmu. Treba povedať, že aj keď film nedosahuje kvality Volania divočiny je rozhodne na čo sa pozerať. Do doby kým dvojica cestovaťeľov spolu s ,,pánom Mopadžim" nedorazia do domu ich priatelia, ktorý odišiel na operáciu sa jedná o klasický film, ktorý sa potom mení na prírodopisný film v ktorom sa oboznamujeme so životom na savane. Krásne scenérie Afriky so zvieratami dobrevádzané opäť podmanivou hudbou však môžu začať postupne nudiť. To všetko je však s ľahkostou zastavené a dvojica manželou sa vracia domov, pričom ich cestou sprevádza trojica sloních kamarátov. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Spíš film o filmu Born free a dokument o přírodě než feature projekt. Trochu mě štvalo, že herci z "Elsy" tu hrají někoho jiného a jedou sami sebe v Keni navštívit. Záběry zvířat jsou ale úžasné, a dabing zůstal skvělý (ačkoliv Větrovec se na Billa Traverse hodí víc než Holý) , takže přes chybějící příběh za mě slabší čtyři. ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Virginia McKenna a Bill Travers se po třech letech zase vrátili do Keni, tentokrát ovšem ne coby Joy a George Adamsonovi, ale jako britští manželé Ginni a Bill, kteří mají příteli ohlídat chatu uprostřed africké divočiny. Během svých toulek po okolí navštíví i George Adamsona, který tady hraje sám sebe, a jeho smečku lvích mazlíčků, z nichž někteří si dříve zahráli i v příběhu o lvice Else. Mrzelo mě, že Joy se ve filmu neobjevila. Film Obklíčení slony, nestojí na příběhu, ten tvoří pár humorných příhod o tom, jak se britští chataři vyrovnávají s nástrahami afrického buše. Je to spíše takový polodokument, protože kromě hraných příhod se zvířaty nabízí množství nádherných záběrů ze skutečného života místní zvířeny.Viděno v rámci Challenge Tour 2015:30 dní se světovou kinematografií. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování Elsy (Born Free) tentokráte se slony a opět s Billem Traversem se opět vydařilo. Nebudete tu až tak slzet jako při loučení s Elsou, spíše se budete smát. Já osobně miluji všechny scény se stařičkým Land Roverem ,,panem Mopačim''. :-). Kdybych si Defíka náhodou někdy koupil, jistě bych mu dal toto jméno. * * * * ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Auto, kterému říkají jménem vykutáleného majitele půjčovny Mr. Mophagee, je Land Rover série 2. (sator)
  • Virginia McKenna a Bill Travers tentokrát nevystupují v roli manželů Joy a George Adamsových, jako tomu bylo ve filmu Volání divočiny (1966), nýbrž hrají sami sebe. Sám sebe ztvárnil také George Adamson. [Zdroj: IMDb] (Komi.xxx)

Reklama

Reklama