Reklama

Reklama

Obklíčeni slony

  • Česko Africká dobrodružství: Slůně Slowly (více)
Velká Británie, 1970, 91 min

Obsahy(1)

Nečekaná dobrodužství dvojice cestovatelů mezi divokými africkými zvířaty. (Lucernafilm Video)

Recenze (18)

curunir 

všechny recenze uživatele

Po veľkom úspechu snímky Volanie divočiny sa opäť stretla trojica réžisér Hill a herci Travers/McKenna aby nakrútili Obkľúčení slonami, ktoré je v podstate voľným pokračovaním spomínaného filmu. Treba povedať, že aj keď film nedosahuje kvality Volania divočiny je rozhodne na čo sa pozerať. Do doby kým dvojica cestovaťeľov spolu s ,,pánom Mopadžim" nedorazia do domu ich priatelia, ktorý odišiel na operáciu sa jedná o klasický film, ktorý sa potom mení na prírodopisný film v ktorom sa oboznamujeme so životom na savane. Krásne scenérie Afriky so zvieratami dobrevádzané opäť podmanivou hudbou však môžu začať postupne nudiť. To všetko je však s ľahkostou zastavené a dvojica manželou sa vracia domov, pričom ich cestou sprevádza trojica sloních kamarátov. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování Elsy (Born Free) tentokráte se slony a opět s Billem Traversem se opět vydařilo. Nebudete tu až tak slzet jako při loučení s Elsou, spíše se budete smát. Já osobně miluji všechny scény se stařičkým Land Roverem ,,panem Mopačim''. :-). Kdybych si Defíka náhodou někdy koupil, jistě bych mu dal toto jméno. * * * * ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Spíš film o filmu Born free a dokument o přírodě než feature projekt. Trochu mě štvalo, že herci z "Elsy" tu hrají někoho jiného a jedou sami sebe v Keni navštívit. Záběry zvířat jsou ale úžasné, a dabing zůstal skvělý (ačkoliv Větrovec se na Billa Traverse hodí víc než Holý) , takže přes chybějící příběh za mě slabší čtyři. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování filmu "Volání divočiny". I v tomto příběhu si zahráli lvi ze smečky, kterou vychovával George Adamson. ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Virginia McKenna a Bill Travers se po třech letech zase vrátili do Keni, tentokrát ovšem ne coby Joy a George Adamsonovi, ale jako britští manželé Ginni a Bill, kteří mají příteli ohlídat chatu uprostřed africké divočiny. Během svých toulek po okolí navštíví i George Adamsona, který tady hraje sám sebe, a jeho smečku lvích mazlíčků, z nichž někteří si dříve zahráli i v příběhu o lvice Else. Mrzelo mě, že Joy se ve filmu neobjevila. Film Obklíčení slony, nestojí na příběhu, ten tvoří pár humorných příhod o tom, jak se britští chataři vyrovnávají s nástrahami afrického buše. Je to spíše takový polodokument, protože kromě hraných příhod se zvířaty nabízí množství nádherných záběrů ze skutečného života místní zvířeny.Viděno v rámci Challenge Tour 2015:30 dní se světovou kinematografií. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Další pohodový snímek z Afriky, manželé Joy a George Adamsonovi, tentokrát v soužití se slony. I kniha byla krásná, tak jako tihle dva lidé. Bohužel, jejich smrt byla nespravedlivá.Snad alespoň hrdost, že Joy byla svými kořeny z Čech. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Film, který jsem jako malý zbožňoval. Ještě ho mám na vhs-ce, ale ta už bohužel něco pamatuje. Malé slůně bylo opravdu roztomilé a trampoty, které natropilo byli srandovní. 80% ()

sator 

všechny recenze uživatele

polodokumentární... Auto kterému říkají jménem vykutáleného majitele půjčovny, Mr. Mophagee, je Land Rover série 2. ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Lvice Elsa promine, ale já jsem odjakživa milovala slony. Co na tom, že se s nimi blbě mazlí, naopak se mi líbí jejich fyzická převaha, síla, kterou nezneužívají a nepopiratelná inteligence. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Ani jsem netušil, že Volání divočiny má "pokračování". V uvozovkách proto, že jde spíše o bezpříběhový dokument, kde herci z původního filmu hrají sami sebe, potkávají skutečného pana Adamsona a také slony a spoustu další zvířat. Dost těžko se to hodnotí, ale pokusím se. Je tu krásná příroda, spousta nejrůznějších vtipných, poučných i zajímavých scén ze zvířátky, doplněná výkladem herců. A také příjemná hudba, laskavý humor a naprosto úžasné auto fungující na heslo "pan Mopadži" :) Koukalo se na to pěkně, uteklo to jako voda, takže se s klidem přikloním k většině a dám 4*. Dobrodružný film roku 1970. ()

Raili 

všechny recenze uživatele

Krásná a vtipná oddychovka. Hláška "pane Mopadži" už dávno zlidověla. Závěrečná půlminuta filmu je pro mě jednou z nejdojemnějších filmovech scén, jakou sem kdy viděl. ()

sharka.68 

všechny recenze uživatele

I sloni s dvojicí,která stvárnila manžele Adamsonovy v příběhu Born free, jsou zábavní....ale nejvíce si z tohoto příběhu pamatuju majitele autopůjčovny, který půjčil Billovi a Ginny landrover...bez nahlas vysloveného zaklínadla "pane Mopadži!" se auto totiž nedalo nastartovat....a že to od Billa znělo jako nejsprostší výraz na světě. :-) ()

Stanmi 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že Volání divočiny jsem viděl asi tak jednou či dvakrát (jestli vůbec někdy celé), ale Obklíčeni slony, jakožto velice volné pokračování tohoto filmu jsem viděl už...nu nejmíň desetkrát, což je dáno především tím, že z tohoto snímku přímo vytryskuje pohodovost, vtip a také potřebná dávka dobrodružství. Představitelé manželů Adamsonových z Volání divočiny - Bill Traversa Virginia McKenna zde představují sami sebe a jedou do Keni, aby pohlídali dům jejichspolečného kamaráda. Po krkolomném příjezdu zjišťují, že usedlost není zcela opuštěna, ale obývána trojicí slonic, které chtějí být adoptovány...Oproti Volání divočiny tak byli lvi vyměnění za slony a jak už jsem zmínil tvůrci přidali na humoru i na celkové pohodovosti, ale zároveň nezampomněli i na spoustu pěkných záběrů africké flóry a fauny, takže místy je to skutečně až dokument (mimo jiné se zde objeví také skutečný George Adamson). Obklíčeni slony jsou tak milou edukační komedií a i když některé informace jsou ve snímku nepřesné (např. co se týče psů hyenovitých), stále se jedná o příjemný a odpočinkový film z prostředí divoké Afriky. ()

Scott67 

všechny recenze uživatele

Osvědčená dvojice, osvědčená scéna. Dopadá to, jako většina "dvojek". Já jsem si z tohoto filmu již v mládí přivlastnil hlášku: pane Mopaghee ! , kterou zkouším jako první, když mi nedej bože klekne nějaké auto. Sice to nikdy nezabralo, ale zkoušet to asi nepřestanu. ()

Reklama

Reklama