Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Otec se svým synem a dcerou se dostávají do tábora Arawak, kde si chtějí užít klidnou plavbu lodí po jezeře. Jejich bezstarostné chvíle končí ve chvíly, když se jejich loď srazí s motorovým člunem, což má za následek tragickou událost - smrt jejich otce. O několik let později se na toto místo vrací další návštěvníci, ale jejich příjezdem se zde rozpoutá krvavé peklo. (Chupacabre)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (114)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Slušný slasher se zakončením, na které zřejmě nikdy nikdo nezapomene !:) Závěrečný záběr byl hodně děsivý na 80. létaa i dosti šokující. Hrajou zde milí, mladí teenejždri, vraždy jsou sice mimo záběr, ale drží si to jakžtakž hororový nádech a za celou dobu jsem se ani na chvíli nenudil, takže slabší čtverka. 70% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý sa preslávil svojim záverečným twistom, ten už ale dnes až tak šokujúco nepôsobí, navyše celému dielku chýba poriadne zakončenie. Inak herecké výkony sú občas hrôzostrašné a teraz mám na mysli ich kvalitu. Väčšina deja a vyčíňanie vraha prebiehajú cez deň, čím sa síce podporuje letná atmosféra campu, ale nie desu. Osobne by som nehovoril pri campových slasheroch o vykrádačkách Piatku trinásteho, pretože ide proste len o ďalší prúd v tomto subžánri a Sleepaway Camp je bez problémov stráviteľný kúsok. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Spoilery. Slasher je pod-žáner hororu, ale i on má svoje vlastné pod-žánre. Camp slasher patrí medzi ne. Začal to Piatok 13 a nasledovali kópie. 3 roky po Jasonovi Voorheesovi (resp. jeho mame, ehm) vznikol Sleepaway Camp. Najabsurdnejšie na ňom je to, že identita vraha je jasná od prvej minúty, nakoniec to ale vďaka brutálnemu finálnemu twistu až tak nevadí, pretože poslednú scénu si budem z hlavy mazať ešte veľmi dlho. Mal som podozrenie v momente, keď na Angelu útočilo iné dievča s tým, prečo nechodí do spoločných spŕch, ale povedal som si „nie, to určite nie“. A vidíte, bolo to "ono". V porovnaní s Piatkom 13 ide o bez debaty slabší horor. Vraždy sú drsné (popáleniny), ale sú inscenované ako nešťastné nehody (v kuchyni, pri plávaní...) a nedajú sa porovnať s gore od Crystal Lake. Kasting je béčkarský (až na vedľajšiu rolu kuchára, v ktorej sa mihne otec Jamesa Earla Jonesa Robert Earl Jones), scenár ani nebudem komentovať a tento letný tábor v porovnaní s Jasonovým nie je vôbec atmosférický (občas vyzerá skôr ako menšie mesto, než iba ako tábor v prírode). ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Ďalšia z mojich srdcoviek, tentokrát s trošku pomalšou atmosférou, ale prepracovaným príbehom a samozrejme nezabudnuteľnou záverečnou pointou. Nechýba tá neopakovateľná 80´s atmosféra a vynaliezavé vraždy, samozrejme sa to všetko odohráva v krásnom lesnom prostredí. Vždy si tento film rád pozriem znovu. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Typické klišovité. Tragédie,po 8 letech později a tábor. Tentokrát autobusy s děckama,které ani netuší,že jedno z nich je vrah. Jo Angela nemá ráda,když kolem ní je šikina a tak sis ní vyrovnává sama. První zraněný kuchaře bylo dost dobrý,pak se to táhne,pak v druhé půlce se roztočí malý kolotoč ne zrovna těch nejhorších vražd,ale býdných efektů,které se dají odpustit. Závěr si nemyslím,že je tak debilní,mě vystrašil. Film stejně jako BURNING se snažil mít mladé lidi,kteří "fuckují" titilkuky mi háží "zmrde,zkurvisini,píči" tak,aby se přiblížil mladým lidem. Sám musím uznat,že tento "Camp slather" patří k těm lepším a nadprůměrnějším,nesnaží se vytvořit nového Jasona,ten měl na kontě,už tri filmy a definitvní mu byl nasazen status "Brankář Crystal Lake s mačetou místo hokejkou",ale naopak jede vlastní cestou a snaží se prosadit něčím jiným. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (14)

  • Film byl natočen za 5 týdnů počínaje září 1982 a končící v říjnu téhož roku. Točilo se v Argyle v New Yorku poblíž Summit Lake v táboře dříve známém jako Camp Algonquin. V rozhovorech scenárista a režisér Robert Hiltzik uvedl, že se tohoto tábora účastnil jako dítě. (Worry77)
  • Niektorí z mladých návštevníkov kempu zo začiatku filmu sú príbuznými členov filmového štábu natáčajúceho tento film. (beso74)

Reklama

Reklama