Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Otec se svým synem a dcerou se dostávají do tábora Arawak, kde si chtějí užít klidnou plavbu lodí po jezeře. Jejich bezstarostné chvíle končí ve chvíly, když se jejich loď srazí s motorovým člunem, což má za následek tragickou událost - smrt jejich otce. O několik let později se na toto místo vrací další návštěvníci, ale jejich příjezdem se zde rozpoutá krvavé peklo. (Chupacabre)

(více)

Recenze (114)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Dávám jenom dvě hvězdy, a to ještě s odřenýma ušima. Sleepaway camp je krásnou ukázkou toho, že i velice špatný film se může po čase stát tak trochu kultem. Všichni se tu zmiňují o šokující pointě. Tak zaprvé - šokující je to jenom tehdy, když nevíte, že má přijít něco nečekaného. Já to bohužel věděl, takže jsem to uhádl už během jednoho rozhovoru asi v polovině filmu. A zadruhé - není to pointa (pointa vysvětluje předchozí dění, zatímco tento zvrat nic nevysvětluje a ve své podstatě je úplně zbytečný), nýbrž takové závěrečné překvápko na rozloučenou. Zbytek filmu je čiré hororové zlo. Přesně takhle podle mne nemá horor vypadat, to se fakt skoro nedalo sledovat, nesympatičtější hrdiny aby člověk pohledal, škoda že neumřeli všichni. Je ironií osudu, že z trojice Sleepaway camp, Friday the 13th a The Burning se pokračování nedočkal jen ten nejlepší z nich - The Burning. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Na film se musím dívat z jiného úhlu a nemohu ho hodnotit stejně jako filmy z roku 2008. Přece jen rozdíl 25 let je tu znát, ale...... rozhodně jsem se u filmu nenudil. Tábor byl opravdu hnusný, taky jsem byl na podobném pionýrském táboře, taky se tam děly věci, takže mi během sledování filmu naskakovala husí kůže.... V Sleepaway Campu byla šikana kam jen dohlédneš, hnusní spolubydlíci, závistiví rádoby kamarádi, pedofilní kuchař...... prostě děs! A být s Angelou na pokoji, rozbil bych ji hubu! Mimochodem na táboře jsme měli taky takového Angeláka. Taky jen seděl a čuměl, nemluvil, kam jsi ho postavil, tam stál, bál se cokoliv dotknout.... nakonec skočil přes zavřené okno. A odvezli ho na psychiatrii... Takže tento film může být klidně realitou..... ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Slušný slasher se zakončením, na které zřejmě nikdy nikdo nezapomene !:) Závěrečný záběr byl hodně děsivý na 80. létaa i dosti šokující. Hrajou zde milí, mladí teenejždri, vraždy jsou sice mimo záběr, ale drží si to jakžtakž hororový nádech a za celou dobu jsem se ani na chvíli nenudil, takže slabší čtverka. 70% ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Pohodove becko. Nektere herecke vykony sice jako by vypadly z filmu Eda Wooda Jr., nastesti jejich protagoniste brzo opusti scenu. Cely dej mi silne pripomenul Patek trinacteho, jen jsem cekal, odkud Jason vybafne. Musim uznat, ze zaverecna pointa je teda dost necekana :) ()

tron 

všechny recenze uživatele

Spoilery. Slasher je pod-žáner hororu, ale i on má svoje vlastné pod-žánre. Camp slasher patrí medzi ne. Začal to Piatok 13 a nasledovali kópie. 3 roky po Jasonovi Voorheesovi (resp. jeho mame, ehm) vznikol Sleepaway Camp. Najabsurdnejšie na ňom je to, že identita vraha je jasná od prvej minúty, nakoniec to ale vďaka brutálnemu finálnemu twistu až tak nevadí, pretože poslednú scénu si budem z hlavy mazať ešte veľmi dlho. Mal som podozrenie v momente, keď na Angelu útočilo iné dievča s tým, prečo nechodí do spoločných spŕch, ale povedal som si „nie, to určite nie“. A vidíte, bolo to "ono". V porovnaní s Piatkom 13 ide o bez debaty slabší horor. Vraždy sú drsné (popáleniny), ale sú inscenované ako nešťastné nehody (v kuchyni, pri plávaní...) a nedajú sa porovnať s gore od Crystal Lake. Kasting je béčkarský (až na vedľajšiu rolu kuchára, v ktorej sa mihne otec Jamesa Earla Jonesa Robert Earl Jones), scenár ani nebudem komentovať a tento letný tábor v porovnaní s Jasonovým nie je vôbec atmosférický (občas vyzerá skôr ako menšie mesto, než iba ako tábor v prírode). ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Série "Sleepaway Camp", respektive její 80s příspěvky, představuje v rámci dobové vlny slasherů unikátní kuriozitu, protože víc než přímé divácké potěšení přináší vědomou hru se základními stavebními kameny žánru. První díl tak hodně zaostává co do prvoplánových atrakcí slasherů, kdy podstatná část mordů proběhne mimo záběr, nebo je pouze naznačena. O to víc se ale věnuje typickému prostředí kolektivů dospívající mládeže. Na rozdíl od jiných snímků ale první "Sleepaway Camp" nehraje iluzorní hru o stmelených kolektivech dospívajících děcek a letních táborů coby míst veselého dovádění, ale ukazuje je jako děsivé sociální Petriho misky. Jako jeden z mála osmdesátkových filmů nepřejde šikanu mávnutím ruky jako nějaký ten ojedinělý kanadský žertík, ale pojímá ji jako své ústřední téma, ukazuje její systematičnost a hlavně ji vztahuje k hierarchickým strukturám a mocenskému uspořádání dětských kolektivů. Také skrze závěrečné rozuzlení a jeho předjímání v průběhu filmu se nelze pak zbavit dojmu, že Robert Hiltzik se ve své v zásadě jediném filmu potřeboval vyventilovat ze svých vnitřních úzkostí z dospívání a jen v zájmu ekonomické lukrativity využil rámec slasheru pro námět, který vlastně mohl vzniknout také jako mnohem hutnější a sevřenější psycho(logický) horor. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Další táborová vyvražďovačka, myslím že kdo byl v 80. letech v USA teenager a koukal na horory, musel mít při pobytu na dětském táboře slušně stáhlou prdel... A jak vypadal takový osmdesátkový kemp? Pedofilní vypasený kuchaři, naposilovaný vedoucí narvaný v těsných trenkách a tílku, trapný machýrci, šikanující mládež, no prostě kretén kam se podíváš. Ještě že ty největší v tomhle případě začne někdo zabíjet... Jedná se o docela přímočarý, přesto chvílema nudný slasher, s docela vynalézavými způsoby vražd v prostředí pro to jak stvořeném. Závěrečné překvapení se vydařilo na výbornou. Nesnášim tyhle dětský tábory, ještě že jsem byl jen na jednom:) 3,5/5. Eat shit and die, Ricky! -Eat shit and live, Bill. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Trosku teenage variace na PATEK 13 s tim, ze vrazdy nejsou uplne cajk a vsehovsudy v tomhle slasheru neni az tolik k videni. Nicmene beckova atmosfera v detskem summer campu ujde. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

V rámci mého v celku neoblíbeného horrorového subžánru - slasheru, se jedná o jeden z těch lepších kousků. Tradiční prostředí letního tábora u jezera. Tentokrát si odečtěte věkový průměr většiny protagonistů - 6 let. V podstatě se jedná o "dětstký slasher", což je docela ujeté. Stejně jako některé "vztahy" a vůbec. Samozřejmě je zde i řada dospělých a adolescentů. Vraždy jsou velmi povedené a to ani ne tak z hlediska provedení (žádné cákance krve a odsekávání hlav a rukou se v podstatě nekoná), na druhou stranu jsou to opravdu kruté a bolestivé útoky, následně maskérsky dobře zvládnuté. Ta scéna s rozžhavenou kulmou mi například vrtala chvíli hlavou, než jsem opravdu pochopil a přijal, kam ji asi ta 15ti letá dívčí oběť "dostala" ... Závěr filmu je tak trochu šokující, ale spíš šokuje tím, jak je vyobrazen, kamerově zabrán a osvětlen. Nic podstatného nevystihuje, ale ten záběr je v podstatě dost nechutný a zvrácený, zvlášťě na svoji dobu ... Shrnuto, povedenější slasher, kde oběti neumírají ve vteřině, ale dostávají docela "zabrat", vcelku odvážný (pozor na CUT/UNCUT verze!), s výborným stylovým hudebním doprovodem, který nás doprovází od začátku do konce. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Čistě ze zvědavosti jsem se zeptal několika zdejších uživatelů, co oni na tuhle kempařskou vyvražďovačku, takže místo sebe tentokrát nechám mluvit je. Uživatelé, co odpověděli, však z pochopitelných důvodů chtějí zůstat v anonymitě. Takže zde zveřejňuji pouze jejich výroky: „Je to celkom dobrý horor s vyšinutú psychopatkou v hlavnej úlohe. Objektívna kvalita filmu – 57%, film se páči mne na 64%.“ – „Tak tohle si dost matně pamatuju z VHSek, ty díly už mi taky splývají. Ale dřív se mi to líbilo, takže ty čtyři hvězdy si to určitě zaslouží.“ – „Zajímavý horor.“ – „II Rozpočet filmu $350,000 II Tržby USA $430,000 II Tržby Celosvetovo $ II Tržby za prodaj DVD II...“ – „Špatný obraz i zvuk, příroda sice pěkná, ale z vražd není moc vidět. Na odpad to ale není, protože i mé sestře se to celkem líbilo, a ta má v tomhle hlavní slovo.“ ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Buďto jde o vážně míněný avšak nechtěně praštěný film nějakého duševně lehce nemocného a sexuálně mírně ujetého takyumělce a nebo rafinovaně obskurní snímek, který má u diváků navodit jakousi zmatenou kontroverzi. Remake bych určitě svěřil Davidu Lynchovi a nechal mu absolutní svobodu. Škoda, že by to odmítl. Pokud tomu dáte šanci, připravte se, že většinu času se budete nudit a v těch zajímavějších momentech kroutit hlavou a přemýšlet, jestli se vám to jen nezdá. Vypadá to ale, že americká kritika se nad tímto edwoodovským slasherem vcelku rozplývala. A co vím, tak tamním divákům se Sleepaway Camp taky dost líbil. Dávám tři hvězdičky za divnost a možná se na to někdy zkusím ještě jednou podívat. (Původní Pátek třináctého je proti tomuhle ovšem skutečně mimořádně svěží veledílo.) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Sleepaway Camp je naprosto čistej prototyp teen táborovýh vyvražďovaček z 70-80tých let, kde se zvesela vraždí, ale zejména vedoucí táboru to pranic nevzrušuje a i po několikátý drsný vraždě si vysvalená vedoucí guma pořádá dětský hry dál. Krom toho oblečení, co tam všichni nosí, na to se nedá ani koukat, ještě bych přešel ty mini trencle, co tam každej kluk má na sobě, mam takovej dojem, že v tý době to bylo in, ale to že se tam objeví nějakej "borec" v super mini homotričku a dělá machra, to už sem rozdejchával stěží, kór když na obrazovce smrděl každou chvíli. Ale naštěstí podobný postavy tady jdou celkem rychle pod kytičky, nicméně i přes celkem slušnou řádku vražd to občas nudí, ale musí se nechat, že konec se poved ()

choze 

všechny recenze uživatele

Po PÁTKU TŘINÁCTÉHO a BURNING třetí ze svaté trojice camp slasherů z počátku 80. let, který byl pro velký úspěch následován třemi volnými pokračováními. SLEEPAWAY CAMP je slaboduchý, příjemně ujetý slasher říznutý jakýmsi neméně slaboduchým vztahovým dramatem pro šestnáctileté, které poněkud kompenzuje roztahané, nenápadité a blbě natočené vraždy. Hned úvodní scéna "tragédie pomstěné o pár let později strašným masakrem" byla tak mizerně natočená, že jsem měl sto chutí film vypnout a následující výstup excentrické tetičky trpící samomluvou mě ještě dorazil. Byl jsem ale zvědavý na všemi zmiňovaný "the most shocking climax in the history of American cinema" (imdb) a tak jsem zatnul zuby a vydržel. Bože, ten konec byl ale debilní. Nevěděl jsem jestli se mám smát nebo plakat, protože šlo o stejně zbytečný samoúčelný šokující zvrat, co vůbec nic nevypointoval, jako v NOCI S NABROUŠENOU BŘITVOU. Nicméně jsem se docela bavil. Zaujal mě hlavně nadržený kuchař se specielním menu pro Angelu a párkrát jsem se zasmál použitým nadávkám. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Spojení béčkového rozměru v celkovém zpracování, hereckých výkonech i scénáři, se stupňující se nápaditostí a originalitou provedení jednotlivých vražd. Po celý děj budete přemítat nad tím, kdo z nich je vrah, protože zdání klame. I když v tomto případě zcela opačně, než jak se nejspíš domníváte. Totiž ten, co je ze všech nejpodivnější, v tom může být právě ten nejnevinnější. Nebo taky ne. Závěrečná pointa je zcela nečekaná a jistým způsobem šokující. Avšak pokud očekáváte, že se jí vše vyřeší, jste na omylu. Je to právě ona pointa, co s sebou přivalí záplavu otázek, nepochopení, údivu, a touhy po odhalení. Pro ty, kdo by měli zájem pátrat, doporučuji navštívit odkaz na IMDB a pročíst si diskuse v rubrice "message board." Možná Vám to vyjasní alespoň něco a na zbytek třeba přijdete během jednoho odpoledne, když se hluboce zadumáte:) Ráda bych vyzdvihla velmi vydařenou hororovou hudební složku. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Někdy mám pocit, že historii filmu by bylo zajímavější vykládat na béčkových filmech, druhořadých westernech low-budget scífkách a filmech jako je tento. Stěží uvěřitelná filmařina v osmdesátkovém módním pekle. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Ak ste nevideli SLEEPAWAY CAMP a dopočuli (dočítali) sa o šokujúcom závere, rozhodne nečítajte komentáre k SLEEPAWAY CAMP II, pretože pointu z tých komentov určite vytušíte. Vďaka tejto pointe sa SC zapísal do análov 80ties hororu a i keď nejako zvlášť nevyzdvihuje predchádzajúce udalosti vo filme, je fajn že vôbec nejakú pointu má. Okrem nej si však môže pripísať slušnú atmosféru, vďaka ktorej si fanda FRIDAY THE 13TH alebo BURNING spomenie na tie krásne vyvražďovačky, ku ktorej určite treba pripočítať už tu zmienené kemperské ošatenie, v tomto filme je zaznamenaný zrejme vrchol tejto módy (chvalabohu že z neho zišlo) ale i nijak zvlášť výnimočné vraždy. Asi tak dve stoje za zmienku. Nič proti hereckým výkonom, to všetko patrí k tomuto žánru. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Předně - horrory 80.let mám velmi rád! Tenhle mi dlouho unikal a vidím, že právem. Žádný sex, vraždy v náznaku, atmosféra vyšuměla a kamera je těžce televizní. Nebýt mrtvol a sprosté mluvy, jeden by měl pocit, že sleduje československý film o pionýrském táboře (ve skutečnosti by ten však byl mnohem zábavnější). Většina osazenstva tábora se k sobě chová odporně a vedoucí jsou na zastřelení. Já tedy zažil vodácké tábory, naprosto skvělé, ale věřím, že někdo si prožil podobný tomu filmovému (snad kromě vražd). Hvězda za pěkné mrtvoly, druhá za nečekaný konec. Na Pátek 13. však tohle nemá ani omylem... ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

V té době možná skvělý počin, nic moc lepšího taky asi nebylo, ovšem v té nynější to už nemůže příliš zaujmout, když člověk zná X lepších filmů v podobném duchu. Teď to působí spíš komicky, se všema těma ohozama z 80. let. :-D (Nechápu, jak to mohli ti kluci nosit.) Ale zpět k filmu. Ten není moc zajímavý, napínavé scény mě moc nedostaly a závěrečná pointa je možná trochu překvapivá, ale nijak nevyvrací ani nevysvětluje předchozí děj, takže ani za tu nemůžu chválit. Vlastně ani nevím proč dávám ty dvě hvězdičky, protože to je docela nudná vyvražďovačka... 40% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Klasická vyvražďovačka alá Pátek třináctého. Svým způsobem trochu zvláštní děj a mně se zdála ta jejich máma nějaká divná... :D Diz iz maj pipí. :D Za závěrečné vtipné překvápko ještě dám tu třetí hvězdu. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Celý film je viac menej nudný mutant Friday the 13th a pubertiackych filmov od STV zo začiatku 90s. Dialógy sú otrasné. A čo je ešte horšie - herci sú katastrofálni. Jedni z najhorších, akých som v živote videl - fanúšikom antiherectva odporúčam hlavne telocvikára (hrá ho podľa všetkého nejaký pornoherec), trápnu nafúkanú teenagerku (prehrávanie ako sa nevidí), všetky deti (o hereckom výkone sa nedá hovoriť) a starého deda (ehm). Vraždy sú fajn; síce tuctovo nakrútené, ale gore je presvedčivé a prevedenie originálne. To ale stále nestačí ani len na priemerný horor. Koniec je to, z čoho sa budem dlho spamätávať, pričom som pravdaže vedel, kto je vrah. Len som nevedel prečo a ako. Na konci som šokovaný len tak zíral na obrazovku a znechutene mi bilo srdce. Na ten posledný záber do smrti nezabudnem. Nech je film akákoľvek vykrádačka F13, ten koniec to ospravedlňuje a hoci si to film ako celok nezaslúži, dávam 80%. ()

Reklama

Reklama