Reklama

Reklama

Spřízněné duše

  • USA Kindred Spirits
Trailer

Obsahy(1)

Chloe je svobodná matka, která vychovává 17 letou Nicole, která má poněkud výbušnější povahu a podivně se obléká. Nicole kamarádí se Shay a má vztah s Derekem. Jejich láska je zatím v naprostém začátku a nevinná, ale matka Chloe má strach, aby Nicole neměla stejný osud jako ona, která otěhotněla ve velmi mladém věku. Nicole je naštvaná a když jí ve škole hodlá urazit jedna z třídních krasavic, předejde tomu tak, že jí rovnou vlepí pořádnou facku. Za to je na pár dní vyloučena ze školy. Zrovna když s matkou řeší jak by za to měla být potrestaná, zničeho nic se objeví Sadie. Chloeina mladší sestra, kterou Chloe po smrti rodičů vychovala. Sadie o sobě asi rok nedávala vědět a nyní je zpět. Vysvětluje, že se jí moc nedařilo a ráda by začala od začátku. Chloe ji samozřejmě vítá s radostí a snad ještě větší radost má Nicole. Zhruba před deseti lety jí Sadie zachránila život a Nicole ji má ráda jako vlastní sestru. Jsou si celkem podobné a Sadie si dokonce nasadí i paruku, aby tu podobu ještě umocnily. Shay připadá divné, že to Sadie dělá, ale není zas o tolik starší, tak je to vlastně legrace. Nikdo netuší, že Sadie je silně narušená osobnost, která je chorobně fixovaná na svou starší sestru. Po smrti rodičů si k ní vytvořila vztah spíše jako k matce, než starší sestře. Nesnese, aby se mezi ně dvě kdoliv pletl a protože je k tomu všemu navíc skvělá manipulátorka, která neštítí ničeho, začne pomalu, ale jistě kout plán na to, aby se zbavila všech, kteří jí vadí. Nicole, která má k Sadie speciální vztah zpočátku nic nepozná, ale je jí divné, co se to kolem ní děje. Nejprve přijde o svého přítele Dereka, kterého Sadie svede. Nicole stále nic netuší. Pak vrazí klín mezi Nicole a Shay, když Shay prozradí, že její otec Alex chodí s Chloe a Nicole o tom ví. Nicole nechápe proč se na ni kamarádka zlobí.  Sadie použije stejnou taktiku a poví Nicole o vztahu její matky a Alexe a také to, že o tom údajně Shay věděla. Jenže Nicole není z těch, které by jen čekaly jak věci dopadnou a jde si to s Shay vyříkat... (TV Prima)

(více)

Recenze (6)

Marze 

všechny recenze uživatele

Meditace o dusevni chorobe,zarlivosti a vlastneni druheho. Film ukazuje komplikovanost zenskych vztahu.A successful single mother's carefree sister reappears out of the blue one day to stay with her and her teenage daughter. Film drzi nad vodou vykon Caitlin Stasey.Oficialni popis je zde: A successful single mother's carefree sister reappears out of the blue one day to stay with her and her teenage daughter. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Podľa titulky horor. Ksichty jak z nejakého múzea príšer. Ale nakoniec to nebol horor v klasickom zmysle slova, ale hororové spracovanie to teda bolo. Šeredy oblečené v háboch z kontajneru, jedna z nich dokonca by som povedal kandidátka na 27. pohlavie. A oni sú dokonca príbuzné, matka a dcéra, pritom matka , ktorej vizáž sa podobá na psí skelet vyzerá oveľa mladšie ako jej potomok s outfitom po vychudnutom hipsterovi. A potom prišla ešte Thora Birch a všetka nádej na aspoň akceptovateľný estetický zážitok navždy pominula. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americký snímek „Kindred Spirits“ rozhodně není Lucky McKee v té nejlepší formě, vlastně je to Lucky McKee v dost špatné formě, jako kdyby film natočil proto, že prostě něco točit chtěl, ale už neměl nějaký pořádný námět. Ale jsem si jistý, že sem tam se najde někdo, koho jeho pojetí zaujme. Ženské postavy mu prostě jdou, ale ani ty to v případě filmu „Kindred Spirits“ nezachrání. ()

Reklama

Reklama