Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dle pověstí existují bytosti zvané Krasue. Krásné ženy, jejichž hlava se v noci oddělí od těla a živí se krví a vnitřnostmi. Jednoho dne dorazí do malé vesnice lovci, kteří tyto bytosti loví. Společně s nimi přichází Noi (Oabnithi Wiwattanawarang). Dávný kamarád Jerda (Sapol Assawamunkong) a dívky Sai (Phantira Pipityakorn), do které je Jerd zamilovaný. Nadcházející události změní životy nejen jim, ale všem ve vesnici. Lov na Krasue začíná. (Martrix)

(více)

Recenze (17)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Chválená Thajská mainstream hororová romance, která má rozhodně kouzlo, ale na můj vkus je více pohádková než hororová. Film je hezky natočený, má originální nápad o démonovi Krasue, který napadne ženské tělo a v noci oddělí hlavu od těla, která jde lovit, vše co dýchá a žije a to se stane hlavní hrdince uprostřed malého městečka, kde momentálně pobíhá skupina lovců démonů a také její dva zamilovaní rivalové. Má to stopáž dvě hodiny, takže tempo je pomalejší a občas se to věnuje až příliš romantické části, ale když dojde na akci, tak je to celkem povedený, občas dojde na gore a pochválit se dají i slušné praktické masky. Za poslední měsíc rozhodně nejzajímavější horor, který díky originalitě a podání si zaslouží pozornost. 60% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

I monstra mají city. Toť tenhle film v jedné větě. Je snad jenom jedna země, která mě nikdy s horory vyloženě nezklamala, a tou je Thajsko. Pravda, viděl jsem od nich dva slabší kusy, ale oba i tak měli něco do sebe. A Sang Krasue je dost povedený horor (+fantasy + pohádka, i když docela krutá) s originálním monstrem, které dokonce má nějaké city. A ono to má docela zajímavý příběh, zajímavě se vyvíjí, má to sympatické postavy a i když se mi stopáž zdá přepálená a konec moc kapesníčkový, je to celkem poutavé a napínavé. I milovníci gore si tu dokonce přijdou na své a dokonce tady je i ke konci řádná fantasy bitka mezi dvěma potvorami. Nejsem překvapený, že se mi to nakonec líbilo, oni to v tom Thajsku, aspoň podle mě, opravdu umí. 4* ()

Reklama

Flipnic-RE 

všechny recenze uživatele

Je to takový celý zvláštní tím, že to je vlastně dost nevýrazný. A sice to má hororový prvky, chvílema je to třeba překvapivě brutální a podobně, ale celkově mi to přišlo jako taková romantická pohádka ... Smutná a na hovno, z blbý vesnice, tři mladí lidi jsou zkoušeni fakt blbým osudem ... Co mě na tom úplně zabilo, tak stopáž dvě hodiny. To bylo fakt moc. A celkově prostě ... nemá to "ščávu" pořádně atd. Zas ale špatný to není. Pokud teda divákovi nevadí lidé asijského původu. Klasický Thajsko. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Trochu civilní, trochu ponuré, trochu pohádkové, trochu krvavé a dokonce i trochu úchylné a rozhodně trochu (víc) ubulené. Nemůžu tomu upřít originalitu a zajímavou atmosféru, ale film by zasloužil prostříhat, protože ty 2 hodiny na mě působily spíš jako 3. Digitální efekty jsou překvapivě fajn, fyzické masky působí naopak dost směšně. Herecky je to příjemné, prostředí exotické, i když komorní. Cením využití thajské mytologie a příběh, který kombinuje prvky jak mysteriozní, tak romantické. Celkově by to bylo hodně fajn, jen kdyby se to tak strašně netáhlo... ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Krasue je ženský démon, ktorého hlava sa každú noc oddeľuje od tela a hľadá všetko, čo by mohla zožrať. Lenže čo robiť, keď je Krasue práve hlavná (pekná a sympatická) hrdinka žijúca v osade uprostred lesov, a ešte má aj dvoch nápadníkov rivalov, ktorí sa ju snažia stoj čo stoj ochrániť pred lovcami démonov. Je síce pravda, že toho presladeného a sentimentálneho tam bolo dosť, o čom svedčí aj štedrá stopáž, ale Thajsko to našťastie dokázalo natočiť tak, aby to diváka nijako neiritovalo - podobne ako napr. starší "Nang nak". V podstate sa jedná o smutnú fantazijnú rozprávačku s peknými monštrami a zaujímavou mytológiou. Aj keď by som bol logicky radšej, keby tvorcovia poriadne pritvrdili na úkor romantiky, musím uznať, že tento film má svoje kúzlo a do thajských kín sa dostal oprávnene. ()

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo od 11. února do 28. dubna 2018 v Thajsku. (ČSFD)

Reklama

Reklama