Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dle pověstí existují bytosti zvané Krasue. Krásné ženy, jejichž hlava se v noci oddělí od těla a živí se krví a vnitřnostmi. Jednoho dne dorazí do malé vesnice lovci, kteří tyto bytosti loví. Společně s nimi přichází Noi (Oabnithi Wiwattanawarang). Dávný kamarád Jerda (Sapol Assawamunkong) a dívky Sai (Phantira Pipityakorn), do které je Jerd zamilovaný. Nadcházející události změní životy nejen jim, ale všem ve vesnici. Lov na Krasue začíná. (Martrix)

(více)

Recenze (17)

Sidonka 

všechny recenze uživatele

Film má krásnou atmosféru a to nejenom pro to, že se odehrává v nádherném, exotickém prostřědí. Thajská příroda s pralesy a políčky zde sehrává čarokrásnou roli. Příběh se odehrává v chudé vesnici, které se sice obloukem vyhnula válka, vesničané se tu k sobě zpočátku chovají hezky, ale idylka tu přesto není. Má totiž vlastního démona zvaného Krasue, který vstoupil do milé, mladé pečovatelky ze zdejší bývalé nemocnice, s níž se může divák snadno ztotožnit. Spíše něž děs vzbuzuje soucit, dívka je odsouzená k tomu, aby se skrývala jako kořist před hledajícími lovci. Podle mého názoru se velkou část filmu probírají melodramatické prvky a film patří mezi ty s pomalejším dějem. Žánr horor je zde upozaděný. Některé romantické mysteriózní kousky mám ráda, tento mi přesto pomalu ubíhal, dlouho jsem čekala na to, až začne mít větší spád. Hlava démona, létajícího vzduchem, na mě osobně působila navíc trochu úsměvně. Má to jistý půvab,nepopírám. Jen scénář je poněkud slabší. ()

Flipnic-RE 

všechny recenze uživatele

Je to takový celý zvláštní tím, že to je vlastně dost nevýrazný. A sice to má hororový prvky, chvílema je to třeba překvapivě brutální a podobně, ale celkově mi to přišlo jako taková romantická pohádka ... Smutná a na hovno, z blbý vesnice, tři mladí lidi jsou zkoušeni fakt blbým osudem ... Co mě na tom úplně zabilo, tak stopáž dvě hodiny. To bylo fakt moc. A celkově prostě ... nemá to "ščávu" pořádně atd. Zas ale špatný to není. Pokud teda divákovi nevadí lidé asijského původu. Klasický Thajsko. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Chválená Thajská mainstream hororová romance, která má rozhodně kouzlo, ale na můj vkus je více pohádková než hororová. Film je hezky natočený, má originální nápad o démonovi Krasue, který napadne ženské tělo a v noci oddělí hlavu od těla, která jde lovit, vše co dýchá a žije a to se stane hlavní hrdince uprostřed malého městečka, kde momentálně pobíhá skupina lovců démonů a také její dva zamilovaní rivalové. Má to stopáž dvě hodiny, takže tempo je pomalejší a občas se to věnuje až příliš romantické části, ale když dojde na akci, tak je to celkem povedený, občas dojde na gore a pochválit se dají i slušné praktické masky. Za poslední měsíc rozhodně nejzajímavější horor, který díky originalitě a podání si zaslouží pozornost. 60% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Trochu civilní, trochu ponuré, trochu pohádkové, trochu krvavé a dokonce i trochu úchylné a rozhodně trochu (víc) ubulené. Nemůžu tomu upřít originalitu a zajímavou atmosféru, ale film by zasloužil prostříhat, protože ty 2 hodiny na mě působily spíš jako 3. Digitální efekty jsou překvapivě fajn, fyzické masky působí naopak dost směšně. Herecky je to příjemné, prostředí exotické, i když komorní. Cením využití thajské mytologie a příběh, který kombinuje prvky jak mysteriozní, tak romantické. Celkově by to bylo hodně fajn, jen kdyby se to tak strašně netáhlo... ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Snažil som sa tomu ísť naproti. Lebo ten film si to vyžaduje. Ale nedalo sa. Po prvej hodiny prišli výraznejšie logické kiksy a zvraty, ktoré síce umocňovali vzťahové línie, ale v rámci toho, o čom film bol, pôsobili vyslovene smiešne. A to ani nehovorím o fakte, že je to žánrovo nevyvážené. Scenár bol možno fajn. Určite ponúkal hru s pravidlami. Mohla to byť chuťovka typu Od súmraku do úsvitu len na Thajský spôsob. Budhistického mnícha s brokovnicou to má. Lenže Mongkolsiri nevie režírovať. Nevie podávať informácie. Jeho tempo je mdlé a nudné a prechod medzi žánrom romance/horor pôsobí ako z dvoch odlišných ale rovnako zlých filmov. Sa čudujem, že som to dopozeral bez toho, aby ma to nudilo, alebo aby som bol nasratý. Každopádne jedna z tých vecí, čo ide úplne mimo mňa. Hlavná herečka je ale pekná. ()

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo od 11. února do 28. dubna 2018 v Thajsku. (ČSFD)

Reklama

Reklama