Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Česká bláznivá komedie připomínající pohádku o hloupém Honzovi, který všechny zlé přechytračil a získal všechno, co takovým hrdinům přináleží.  Honza se tu ovšem jmenuje Vít Dolejší, všeobecně přezdívaný Vitoušek. V podzemí Národního divadla hlídá stav spodních vod a když dostane padáka, protože divadlo připadne jeptiškám, nezbývá hrdinovi než zdědit po dědečkovi z Ameriky karlovarský hotel Richmond a pět milionů dolarů, vázaných na jeho rychlou rekonstrukci. V tom okamžiku se ovšem hrdina ocitá v síti intrik zbohatlého veksláka zvaného Boss, ředitele hotelu a bývalého estébáka Křiváčka a vychytralého advokáta Wágnera. Ve hře jsou však nejen velké peníze, ale také půvab notorické hráčky Alice, do níž se Vitoušek zamiluje a pak všem ukáže, že vůbec není takový blbec jak si všichni mysleli. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (249)

brzozin odpad!

všechny recenze uživatele

Osobně mi to připadá, jako Olmerůlv pokud natočit Bony a klid 2 v porevolučním prostředí. Ovšem jediné pojítko je tady Roman Skamene coby velebos mafiánů. Jinak se jedná o napsrosto podrůměrnou sračku, jeden z nejhorších porevolučních filmů (a to už je co říct). Pamatuju si z toho jen dvě věci. Totálně sutpidně se tvářící Sobota, který si tu chtěl střihnout svého druhého Fratiška Koudelku, ale vyšel mu z toho Forrest Gump. A nezbytný sexy prvek všech porevolučních filmů - tedy kozy u bazénu. Zbytek je jen nezáživná vata. ()

Rattlehead 

všechny recenze uživatele

V roce 1994 mi bylo jedenáct, pamatuji, jak některé hlášky v naší třídě zlidověly. Kdo nepamatuje devadesátá léta, nemůže podobné snímky nikdy pochopit. Některé jsou příšerné, jiné celkem zábavné. "Blbec" má aspoň zajímavý děj a občas se zasmějete. Opravdický kozy u bazénu (a jeden bobřík) potěší. K tomu můj velký oblíbenec Ivan Mládek, Jára Kohout, sexy Chytrová (moc jí to v tom oblečku pokojské sluší) - tento snímek si odpad rozhodně nezaslouží. Ze Západu dorazila pokleslá pseudokultura a podobné snímky jsou prostě pomníky své doby, v tom je jejich "hodnota". Že je v tomto filmu vítána i ODS, je více než symbolické... ()

Reklama

topi80 

všechny recenze uživatele

Naprosto geniální pomník 90. letům, kdy tvůrci zkoušeli, kam až je možné v totálním amatérismu a snaze v rychlosti stvořit nějakou restituční komedii zajít. Jenže co čert nechtěl, ač je tento film přehlídkou snad všeho, co se tehdy dalo udělat špatně a co tehdy všichni opravdu špatně dělali (bordely, zlý podnikatel s fárem, ždímání potenciálu komika z minulých dekád, předstírání honosnosti v ošoupaných exteriérech i interiérech), výsledkem je naprosto fascinující dadaistické dílo, u něhož se tlemím od začátku do konce (dobrým vtipům, ale ještě víc těm špatným) a jemuž nasazuje korunu naprosto geniální erotická scéna s Janem Přeučilem. ()

ghatos odpad!

všechny recenze uživatele

Infantilní, infantilní, infantilní...těžko hledat slova. Je to taková zdegenerovaná verze Dědictví aneb Kurvahošigutentag. V tehdejší době byly restituce a dědictví aktuální. Velmi nešťastně se to odrazilo v této katastrofě. Jsem šokován čemu se propůjčil Tomáš Töpfer, Jan Kraus a další. Nejvíc otřesný je Luděk Sobota - hrozná karikatura a idiot. Ivan Mládek nakonec byl nejlepší (a to nemyslím ironicky). ()

Asia_Power odpad!

všechny recenze uživatele

Ještě větší blbost, než jsem čekala...Lůďa Sobotů vždy uměl hrát blbce, ale většinou hrál zábavné idioty a člověk se u jeho filmů zasmál. Tak jsem si naivně myslela, že tento film bude jeden z těch, co do 300 nejhorších nepatří. Tůůůdle nůůůdle bambusačko, máš po píči, patří sem patřííí, kyš, kyš....Jediné pozitivum této debility, je její délka. Byla jsem nucena trpět necelých 80 minut, což mé šikmé oči zalilo slzama vděku. Film byl tak kolosálně dech beroucí, že u něj usnul i pes, co mi dělal společnost a já klimbla asi 2x, abych se s trhnutím probrala a zjistila, že utrpení pokračuje a musím děj vrátit o dvacet veřin zpět. Zkurvenej mikrospánek. K filmu - Pokud rádi trpíte, dáváte si svorky na bradavky, paralyzér na koule a nebo strkáte žaluda do pastičky na myši, tak je možné, že se vám tohle bude líbit, jelikož to mučí taky a více než obstojně. Přivažte obviněnýho z vraždy k židli, pusťte mu dokola tenhle film a max do oběda se přizná ke všem mordům za posledních deset let, jen aby to už nemusel vidět znova. Někoho potěší, že je ve filmu erotika. Akorát, že je kolosálně na pitchu. Co pochválit? Titulky, byly bezva. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (8)

  • V závěru filmu, kdy doktor Wágner (Tomáš Töpfer) dává v nemocnici květiny do vázy, se v pravém horním rohu objeví mikrofon. (slatkac)

Reklama

Reklama