Reklama

Reklama

Doktorka Quinnová

(seriál)
  • USA Dr. Quinn, Medicine Woman (více)
Drama / Rodinný / Western
USA, (1993–1998), 114 h 7 min (Minutáž: 43–90 min)

Tvůrci:

Beth Sullivan

Hrají:

Jane Seymour, Joe Lando, Shawn Toovey, Chad Allen, Orson Bean, Erika Flores, William Shockley, Geoffrey Lower, Barbara Babcock, Jessica Bowman, Larry Sellers (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(149)

Doktorka Quinnová se ničeho nezalekne. Nejenže se musí sama postarat o děti, hlavně však musí jako lékařka bojovat o důvěru občanů osady... (TV Prima)

Recenze (233)

Cyly84 

všechny recenze uživatele

Dávna minulosť, piatok 20.00, česká televízii a "doktorka Majkyyyy" :) Rada spomínam. Možno dnes to pôsobí žartovne, ale kedysi, keď som ani nechyrovala o nejakom výbere a pozerala čo TV naservírovala, to bolo fajn. ()

kiki1 

všechny recenze uživatele

Úžasný seriál, který mě chytil za srdce a nepustil. Dokonalost hlavní postavy na někoho možná působí nereálně a kýčovitě, já ji mám ale i přesto ráda. ()

kjama 

všechny recenze uživatele

Pan Keach nám dal dva skvělé seriály - Mladé jezdce, odehrávající se před válkou a Doktorku Quinnovou, odehrávající se po válce. Tyto seriály ve mě podnítily zájem o divoký západ a historii indiánů. Co na tom, že všechny historické události té doby se staly v Colorado Springs, některé byly o pár let posunuty a všichni velikáni té doby se přátelili s paní doktorkou. Líbilo se mi obsazení Johnyho Cashe a jeho lásky June, objevilo se tam i pár jiných zpěváku country. Všechny historické události jsou líčeny s citem a z pohledu obyčejných lidí. Dozvíte se spoustu věcí o minulosti a osobách s ní spjatých - Bella Starr, Sherridan, Custer, Washita, Black Kettle, U. Grant, gen. Parker, Pine Ridge, Thompson, Darwin, Ku Klux Klan atd. Seriál mám ještě raději po studiu Severoamerické historie - teprve teď oceňuji tu promyšlenost a detaily, které mi dřive unikaly. ()

Ekenc 

všechny recenze uživatele

Tento seriál mi připomíná dětství a páteční večery. Tehdy jsme Quinnovou miloval a chtěl jsem se s ní oženit. Dnes, s odstupem 10 let, vidím, že je to šíleně přeslazená limonáda odehrávající se v jakémsi westernovém městečku, ve kterým bych s místní paní doktorkou nevydržel ani den. Horší než ona už snad jenom ten zálesák Sully. Pokud musí Quinnová každý svý stanovisko vokecat a zdůvodnit, Sullymu stačí mrsknout sekyrkou co mám v tom svým teploušským pouzdýrku a je všechno rozhřešený. ()

krab007 

všechny recenze uživatele

Westernová telenovela, kterou jsem jako malý neskutečně žral. Z nostalgie dávám 60%. Jako příjemná oddechovka se dá vidět i po letech. ()

1990Jirik 

všechny recenze uživatele

No tohle kdyby viděli Jižani tak bych se obraceli v hrobech i s bílou kápí na palici.. Nebo ty neuvěřitelné krutopřísné operace od rýmy až po složitý tumor.. Na všechno není lék, na všechno je tu naše Doktorka quinnová.. Zas abych furt nekritizoval sem tam se tam ukáže opravdová existující postava tehdejší doby a za to dávám velké plus, když si k tomu ještě přičtu sem tam celkem zábavnou epizodu mám z toho tak 40% což jsou 2 hvězdy ()

Indominus 

všechny recenze uživatele

Je to líbivé a přímočaré, není třeba používat mozek a až na poslední 2 zbytečně vyhrocené série šlo o výborný rodinný seriál, který nemohl urazit a ukázal to nejlepší z tv stoky nazvané televizní seriál pro celou rodinu z let devadesátých! I šmíra se dá natočit vkusně. ()

+sfinx+ 

všechny recenze uživatele

Místo šatů měla nosit hábit jeptišek a ještě jí měli nasadit svatozář. Tahle viktoriánská morálka se do seriálu opravdu nehodí. Já bych sice byl (vzhledem k mému postoji k reality-show a dalším pitomostem) ten poslední, kdo by si stěžoval na nedostatek konfliktů, záporných vlastností a duševních poruch, ale jak je vidět - ani bezchybná světice, která má vždycky pravdu, není tím nejlepším řešením. Učitelka uhodila dítě? Jak otřesné - néééé že bych chtěla donášet nebo ji otevřeně konfrontovat, protože to já nedělám, já jsem slušná, ale tohle si nesmí dovolit. Pojďme ji alespoň zbičovat. Nebo to alespoň (s úsměvem a otevřeným laskavým srdcem) všude rozkecám a dotáhnu ji před městskou radu. Tam už ze zvyku budu jediná v opozici, ale to nevadí, protože filmaři mi pomohou a ukážou, že dítě se nesmí bít! Už ta absurdita samotné myšlenky epizody, která splácá násilí na dětech i výchovnou facku dohromady, ale zato vyjádří jasné a naprosto chybné poselství o výchově dětí, je k pláči. Když k tomu, ale ještě přimíchají matku Terezu, výsledek začne připomínat trapnou grotesku. ()

Erufael 

všechny recenze uživatele

Takový Dr. House, bez sarkasmu a vtipu, mého dětství. Osídlování západu ještě nikdy nebylo romantičtější. Tak nějak přesládlý idealizovaný děj a místo kulek v tomto westernu létá "miluji tě" ()

Reklama

Reklama