Reklama

Reklama

Doktorka Quinnová

(seriál)
  • USA Dr. Quinn, Medicine Woman (více)
Drama / Rodinný / Western
USA, (1993–1998), 114 h 7 min (Minutáž: 43–90 min)

Tvůrci:

Beth Sullivan

Hrají:

Jane Seymour, Joe Lando, Shawn Toovey, Chad Allen, Orson Bean, Erika Flores, William Shockley, Geoffrey Lower, Barbara Babcock, Jessica Bowman, Larry Sellers (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(149)

Doktorka Quinnová se ničeho nezalekne. Nejenže se musí sama postarat o děti, hlavně však musí jako lékařka bojovat o důvěru občanů osady... (TV Prima)

Recenze (233)

Sandler 

všechny recenze uživatele

Souhlasim s Djokerem, že možná k žehlení dobrý. Jen by mě zajímalo, kolik toho ten Izerovec v životě vyžehlil.:D ()

_aandyy_ 

všechny recenze uživatele

Doktorka Quinnová je pro mě taková vzpomínka na to, když jsem byla o krapet mladší, dívali jsme se na to společně celá rodina a občas se díváme ještě dneska. Hrozně se mi líbí doba, do které je seriál situován. Zajímavé westernové prostředí, hezká příroda, význačné charaktery postav, na které se těžko zapomíná, občasná komika. Přesto všechno mám pár výtek. Doba je ztvárněna dobře, i blbec pochopí, ve které době se děj odehrává, ale něco tady přece jenom chybí. Když se dívám, mám totiž pocit, že filmaři sem přitáhli všechny ty kulisy, že musely být domečky postavěny uměle kvůli seriálu. To asi není dobré. Chápu, že tvůrci mohly stavět na reálných základech, vybraly jedno z "amerických divokozápadních městeček duchů" k filmování, ale asi jde o subjektivní pocit. Dále mám připomínku k občasné naivitě a obrovským nesmyslům. Např. Hank vlastním řekněme, bordel, přesto tam ale nikdo z postav nechodí. Trochu blbost, ne? Nevadí, stejně se mi tento seriál dostal docela hluboko pod kůži... ()

Tamirki 

všechny recenze uživatele

Všichni máme své "guilty pleasures". Jedním z mých je i tento seriál - přiznávám, že kromě nostalgie mám prostě slabost pro všechny ty bohulibé snahy téměř dokonalé doktorky Michaely. A Joe je fešák :-) ()

xxlch 

všechny recenze uživatele

Jednou je hůř,jednou je líp a žena na "divokém západě" to asi neměla lehlé.Lékařská pohotovost na prérii-no proč né,jenom se to nesmí přehánět.S přibývajícímy díly vše ztrácelo na kvalitě. ()

gidzitka 

všechny recenze uživatele

Tento seriál dokazuje, že JSEM sentimentální. Mí přátelé o tom pochybují, ale toto je důkaz! Jak jinak si racionálně vysvětlit moje rozněžňování se nad tímto dílem? VKV, Pojišťovna a další- z těch si směle dělám legraci a paroduji je při jakékoliv vhodné příležitosti, ale Quinnovou? Tu prostě žeru. ()

Havala odpad!

všechny recenze uživatele

Banda tupců a ješitů pachtící se v nějaké zapadlé prdeli. A do toho všeho ten otřesný klaďas Seymourová, chce se mi blejt... ()

PetrC. 

všechny recenze uživatele

... aneb myšlení závěru 20. století transponované do prostředí Divokého západu. Na každý pád pro mě docela srdeční záležitost. ()

Angel30 

všechny recenze uživatele

Dívala jsem se na pár dílů a to jen proto, že zrovna v tv nedávali nic lepšího. Lehký podprůměr, protože co si budeme povídat, neni to nic extra a je to až nechutně kýčovité. ()

konysua odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle to... tahle věc... tohle to monstrum, jakmile běželo na nově a já na to narazil, rozklepala se mi ruka s ovladačem a těžko se mi podařilo to přepnout na báječného Horsta Fukse. 0/10 ()

helrohir 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý seriál o lekárke pôsobiacej v mestečku na divokom západe. Niektoré diely sú kvalitnejšie, iné zas hlboko podpriemerné. Ale keď som nemal čo robiť, tak tým, že som si pozrel tento seriál, som rozhodne nič nepokazil. ()

alpeew 

všechny recenze uživatele

Ano, je to naivní a idealistický pohled na svět, ale proč ne? V době plné násilí a bezpráví mi každý díl dá naději, že by to šlo, kdyby každý začal u sebe. Native americans byli i bojovníci, ale hlavně to byli moudří lidé, kteří dokázali přežít v pustinách, doslova spjatí s přírodou. Od niích bylo třeba začít s budováním nového světa .Leč nestalo se tak pravděpodobně nikde na světě, snad kromě Nového Zélandu, a teď litujeme všichni. Mozaika lidských vlastností, slabostí, ale i pevných charakterů v městeřčku mne baví, herci jsou skvěle vybraní, talže - ráda se na seriál kdykolií znovu podívám. ()

SilentMemory 

všechny recenze uživatele

Seriál sa odohráva v 19. storočí v malom meste Colorado Springs, kam prichádza dr. Michaela Quinnová. V tomto konzervatívnom mestečku, kde je to s predsudkami voči žene, lekárke ešte horšie než v jej rodnom veľkomeste, sa snaží presadiť. Prežíva tu rôzne strasti, radosti, prvýkrát sa stretáva s indiánmi a dokonca si tu spoznáva aj celoživotnú lásku. Sledujeme život, vzťahy ľudí a ich vývoj, čím mi veľa postáv prirástlo k srdcu a prežívala som to s nimi. Aké to bolo náročné byť ženou doktorkou, získať si uznanie a vykonávať to, čo bolo jej túžbou. Ako sa to zmenilo v dnešku ? Taktiež si človek uvedomí ako pokročila medicína a ako dobre, pohodlne sa oproti nim máme a zabúdame byť vďační. Tento seriál som videla už asi šesťkrát a pozrela by som si ho znova ak by som si nepamätala priebeh deja ešte od minula a mala viac času. Zbožňujem tú romantickú, harmonickú, no napriek tomu akčnú atmosféru, ktorá ma vždy uviedla do pohody a ktorú som si plnýmu dúškami vychutnávala. Taktiež dej, výpravu, danú dobu, módu, postavy a herecké dokonalé obsadenie. Chcelo by to vytvoriť ďalšie časti alebo niečo nové podobného rázu. Človek si takmer z každého dielu niečo prínosné odnášal vďaka prepracovanému scenáru, postavám a ich pestrému charakteru. Ktovie či sa niečoho takého kultového ešte dočkáme, alebo tvorba aj naďalej bude len o marketingu (ako na bežiacom páse). ()

DeDanu 

všechny recenze uživatele

Seriál určený dětem. Doktorka Mike řeší nejrůznější životní situace a začne být nám dospělým hříšníkům za pár dílů svým neposkvrněným morálním štítem trochu protivná. Ale děti ji a její rodinu milují. Proč? Jejich svět je ještě rozdělen na dobro a zlo, na bílé a černé. Šedé zóny neexistují. Možná by na světě bylo trochu líp, kdyby nám drobátko tohoto vidění světa zůstalo i v dospělosti. ()

Dass 

všechny recenze uživatele

Kasovita, radoby lidska serialova podivana. Abych ale jen pouze nekritizoval, serial ma i sve kladne stranky ( napr. atraktivni prostredi divokeho zapadu ci sympatickou predstavitelku hlavni role ). ()

Mata84 

všechny recenze uživatele

Joooooj, toto sa tiez pozeravalo vo velkom a pred par rokmi to riadne ficalo...zo zaciatku som to aj ja "zrala", postupom casu ma to akosi pomaly prestavalo bavit... ()

Reklama

Reklama