Reklama

Reklama

Doktorka Quinnová

(seriál)
  • USA Dr. Quinn, Medicine Woman (více)
Drama / Rodinný / Western
USA, (1993–1998), 114 h 7 min (Minutáž: 43–90 min)

Tvůrci:

Beth Sullivan

Hrají:

Jane Seymour, Joe Lando, Shawn Toovey, Chad Allen, Orson Bean, Erika Flores, William Shockley, Geoffrey Lower, Barbara Babcock, Jessica Bowman, Larry Sellers (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(149)

Doktorka Quinnová se ničeho nezalekne. Nejenže se musí sama postarat o děti, hlavně však musí jako lékařka bojovat o důvěru občanů osady... (TV Prima)

Recenze (233)

Greg25 

všechny recenze uživatele

Horších 70% z dnešního pohledu, ale jako děcko jsem tenhle seriál zbožňovala, je faktem, že to bylo i proto, že Česká televize tenhle seriál kdysi reprízovala takřka neustále. Ale i tak má tenhle seriál svojí kvalitu, je faktem, že Sally a doktorka Quinnová je nekončící dobro, obětavost a pochopení, ale věrohodné prostředí, herecké výkony a samotný námět je v kinematografii seriálů vcelku neobvyklý a aspoň v prvních třech sériích nepůsobil lacině. Takže 70%. ()

casioa.... 

všechny recenze uživatele

Kedysi (na základnej) som tento "skvost westernov" považoval skvelú výplň nedeľného večera. No dnes, s odstupom času a konečne triezvy :-) v tom vidí iba slaboduchý pokus o telenovelu divokého západu. Plus, to že je tento seriál zaradený (k 16.10.2011) na 290.miesto v poradí obľúbenosti seriálov, začína ešte viac poukazovať na to, že - so stúpajúcim počtom užívateľov (ktorí si ako inak, vytvárajú multi-účty, "honia" body - a to nie len pred nejakou očakávanou ČSFD premierou) - úroveň tejto stránky KLESÁ stále viac a viac. FUJ. Nasrať. ()

Reklama

Alister 

všechny recenze uživatele

*** si zaslouží především za věrohodné dobové kostýmy, stavení, kulisy, masky (indiáni, Sallyho paruka xD) a také za nádhernou přírodu amerického sředo-západu. Tímto je seriál pastvou pro oči. S obsahem je to horší. seriál postupně vadne jelikož je neustále o tom samém. Mikejla Quinnová je Matkou Terezou americké západu, je ochotna a hlavně schopna zastat se každého politicky, morálně, zdravotně atd...seriál je hlavně o soužití mezi lidmy...a tak spolu se Sallym(bizardní postava ztvárněná Joe Landem) věčně všechny poučujou, slouží jako prostředníci, obětovávají sami sebe pro druhé, každému dávají xkrát šanci---zkrátka jejich charaktery jsou ryzí pokladnicí všech cností, které člověk od přírody nemá:)----když se toto opakuje po několik serií začíná to být o hovně:) ()

J.Lajner 

všechny recenze uživatele

Dr. Quinnová je silná emancipovaná super žena, bez jediného kazu. Anděl s lidskou tváří a vskutku renesanční člověk. Ovládá dokonale medicínu, domácí práce, závody na koních, gymnastiku, psychologii, právničinu, box, hru na klavír, varhany, banjo a má vždy dokonalý účes. V jedné ruce pánev s kančím ragú, druhou ruku zabořenou do škopku s nádobím, na krku stetoskop v pohotovosti a pod dřezem Sullyho, co vybírá ucpaný sifon. Byron Sully. Lesní muž a děvka na všechno, který se svého vydřeného zásunu dočkal zhruba po 50 dílech, během nichž se doktorce dvořil, štípal dříví, zametal dvůr, postavil dům a vychoval jí haranty. Ovšem největším hrdinou a terminátorem tu je hrdý indián Tančící oblak. Borec, který byl během celého seriálu nejméně 10x postřelen, 5x bodnut, 20x zmlácen, zabili mu bratry z týpí a vyvraždili rodinu. Veškeré trampoty se odehrávají v městečku Colorado Springs, kde se každý obyvatel dříve či později projeví, jako bezskrupulózní hajz a vypočítavá svině. Nejoblíbenějším občanem tu je místní pasák s vizáží Pepy Vojtka, co vlastní bar, má rypák věčně zabořený do sklenky s whiskey, uznává rasismus a ženy rád obdarovává hrstí kloubů na oko. Zapomenout nemůžu ani na obětavý černošský pár. On ochotný kovář, ona zručná kuchařka. Jejich dobrotu jim obyvatelé oplatí ve chvíli, kdy do města dorazí móda myšlenek Ku Klux Klanu. Od tandemového zhoupnutí na dubové větvi, je zachrání až neohrožená doktorka v lesklé zbroji a její patolízalský pucflek Sully. Zkrátka emocemi nadupaná jízda pro každou hospodiňku a citlivého chlapa. ()

Skeevee 

všechny recenze uživatele

Nemuzu za to, tenhle serial me naprosto dostal =) jsou herci, kteri maji skatulku : To je ten a ten z Doktorky Quinnove, a tim zustanou navzdy =) Mam slabost pro Briana, i kdyz byl obcas na prestlamu a Matt byl proste kus =D A Hank s Horacem byli naprosto bozi, takze mi serial doktorky - ochranitelky mi nepripadl az tak tuctovej=D ()

Galerie (103)

Zajímavosti (31)

  • William Shockley (Hank) vlastní v texaském Austinu restauraci s názvem "Cafe Josie". (Zephyr01)
  • Jim Knobeloch (Jake) je manželem Beth Sullivenové, autorky seriálu. (Zephyr01)

Reklama

Reklama