Reklama

Reklama

Krupiér

  • Francie Croupier (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Ví, že existují jistá pravidla, jejichž porušení znamená pro krupiéry konec jejich kariéry. Ale právě ono porušení je konečně výzvou, kterou celou dobu hledal. Jack Manfred shání práci a životní uplatnění. Vrátil se z jižní Afriky, kde pracoval v jednom z provinčních kasín a jediné, co ví je, že krupiérem už rozhodně být nechce. Stal by se raději spisovatelem. Nedostatek hotovosti ho ale nakonec přeci jen přinutí nastoupit do kasína U Zlatého lva. Návrat do domu závislých je mnohem lehčí, než si Jack myslel. Tentokrát ale chce mít vše pod kontrolou on. Nemíní se nechat nekončící mašínérií vydělávání a prohrávání peněz sešrotovat, vyždímat a vyvrhnout. Ví, že existují jistá pravidla, jejichž porušení znamená pro krupiéry konec jejich kariéry. Ale právě ono porušení je konečně výzvou, kterou Jack celou dobu hledal. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (140)

golfista 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení u televizní obrazovky - nic nečekáte a dostanete hodně ! Pro mně neznámí herci a on z toho vylezl hodně nadprůměrný film. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Jsem krupiér a kdo je víc? Jack Manfred je libový frajírek, co má plnou hubu keců a skutek utek. Právě on, resp. jeho povaha udává tón celého filmu. Důležitější než viděné jsou jeho vnitřní monology a s nimi související snaha uklohnit knižní bestseller, který bude povolání krupiéra stejně tak oslavovat, jako zpochybňovat. Abych však parafrázoval klasika „historii píší vítězové a vítězem je vždy krupiér“, na výši částky, o kterou se hraje, nehledě. Tento příliš poklidný britský thriller drží ve hře skvělý Clive Owen, jenž prochází působivou proměnou z Jacka a Jakea ve výluh obou. Inteligentní scénář, šedivá režie, dobří herci, zvadlá pointa – pokud holdujete hazardu, raději zavítejte do jiného kasina, pokud však naopak rádi sázíte na jistotu, nemůžete s tímto filmem prohrát. 70% Zajímavé komentáře: Malarkey, Exkvizitor, Nick Tow, Lichty ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Krupiér je povolání, které se k hercovi takového formátu jako je Clive Owen nesmírně hodí, ale v té době by to řekl málokdo. Právě role rázného krupiéra, který se řídí přísnými pravidly a stojí si za tím co napočítá jako první, objevila pro Hollywood a nejen pro něj novou sympatickou hvězdu a to až v jeho 34 letech. Ze začátku se zdá, že to bude nudný a nezáživný příběh, přitom je to opravdu slušně ubíhající thriller plný zajímavých filozofických parafrází onoho krupiéra, který krom toho, že pracuje v kasíně se snaží napsat knihu prakticky o sobě a během celého příběhu to vypráví formou rad a zajímavých mouder, kterých by se správný krupiér u stolu s blackjackem nebo ruletou měl rozhodně držet. Jasné je, že právě Krupiér C. Owenovi odstartoval možnou hvězdnou kariéru. Film Potomci lidí to jen potvrzují a doufám, že mu to nadále vydrží, jako krupiér prošel na jedničku minimálně dvakrát podtrženou. --- Musím jít za Habibem - Za Habibem? - Terorista! Napsal fantastickej životopis. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Paul Mayersberg .. Zajímavý film. Jack Manfred nemá práci, jen snahu napsat knihu. Najde si zaměstnání v Casinu, se kterým má z mládí zkušenosti, a postupem času zjišťuje, že to bude nejlepší námět na jeho knihu. Zvláštní atmosféra, osobitý styl vyprávění a skvělý Clive Owen, to jsou esa tohoto nenápadného, ale kvalitního snímku. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Výborný film s takovou divnou atmosférou, kterou ještě podtrhuje šikovně zvolená hudba. Scénář je originální a zvolené téma velice zajímavé. Clive Owen je naprosto famózní. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Dokonalá one man show charismatického Clive Owena. Film, od kterého sem moc nečekal a který mě neuvěřitelně překvapil. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Vynikající drama. Výborný film. Jak se stát králem hry? Prachy jsou krásná věc, ale... Jack se stal králem hry. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Krupiér tři nesporné přednosti, které z něj dělají film vybočující nad průměr: Cliva Owena, pro kterého je to vedle Potomků lidí zatím nejvýraznější role a dokonale jsem si ho dokázal s hlavním hrdinou ztotožnit, výbornou znalost prostředí a atmosféru bizardního světa hráčů podléhajících hazardní vášni. Pomalé, místy až hypnotické tempo udává vnitřní monolog hrdiny a kamera si často pohrává s detailem. Zvláštní snímek bez výrazných efektů, který se mi ale vstřebal " pod kůži ". Celkový dojem 90 %. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Zase jsem jednou zapl televizi pozdě večer a vybafl na mě příjemný filmeček, který má dvě strany, stejně jako krupiérovi karty. 1. Vypráví o tom jak se spisovatel stane tím, čím se stát nechtěl a nakonec ve svém povolání najde námět pro novou knihu. 2. Skytý příběh o nečekané lásce dvou lidí, kteří se ve filmu mihnou v menších rolích a o tom, že krupiérovo povolání mělo vyšší účel. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Děláte všechno proto, aby padla červená, děláte ještě víc, aby nepadla černá, ale nakonec se kulička stejně zastaví na nule.. Vnitřní monology, dualita zrcadel a zdánlivě nepodstatné detaily budiž průvodcem Jacka Manfreda na cestě za sebepoznáním a inspirací, při které není až tak podstatný děj, ale způsob, jakým je servírován. Drž pevně, pusť zlehka. S tímto mottem jde přistoupit i k prožitku Hodgesova neo-noiru z prostředí chytrých lží a hloupých slabostí.. P.S.: Clive Owen byl svého času považován za kandidáta na agenta 007 a smoking krupiéra mohl být dobrou zatěžkávací zkouškou. No, po pravdě…, díky tomu klobouku bych to spíš viděl na nějakého Amiše nebo Boye George.. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Není to zlé, ale při závěrečných titulcích jsem si říkal, že si tvůrci mohli víc vyhrát. Do snímku se vkrádá zvláštní atmosféra a ku prospěchu věci mu jsou zejména herci. Klidná nezúčastněnost Clive Owena může někoho iritovat, nicméně herec jako takový se role zhostil výborně. Přijímá místo krupiéra v jednom ošuntělém kasinu, aby nasbíral zkušenosti pro svou knihu. Nemá potřebu vstupovat do hry, přesto se ocitá uprostřed nebezpečné hry. Film na britských ostrovech propadl, ve Státech ho ale umělecká kina přijala s nadšením. A bylo „skoro“ zaděláno na další hvězdu.. Filmu trochu škodí místy podivné dialogy a dle mého hodně nudná a nezáživná režie!! Nadšený jsem určitě nebyl.. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Velice příjemné překvapení s velmi dobrým scénářem a výborným Owenem. Po tomhle filmu ať už mi nikdo netvrdí, že nového Bonda neměl hrát právě on. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Pěkný film, u kterého se divák nemá čas nudit. Charismatický Clive Owen v roli krupiéra září a díky prostředí, hudbě, ději, zvratům a ostatním hercům dávám 4*. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 6/10 Děj 7/10 Hudba 5/10 Efekty 7/10/// +inteligentní scénář, zajímavé zvraty, Clive Owen a jeho monology -snad jen, že film působí hodně televizním dojmem/// Docela překvapení. Neočekával jsem od filmu tolik. Je poutavý, zajímavý a má atmosféru i spád. Možná škoda, že nebyl úplně uzavřen ze všech stran. Hlavně narážím na samotnou loupež, její průběh jsem nějak nepochopil. Dopadla dobře, nevo špatně? A taky by mě zajímal následující děj. Reakce když zůčastnění zjistí kdo je ten anonymní spisovatel. A spoustu dalších věcí. Každopádně zajímavý film./// Celkem 64%/// ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Príjemné prekvapenie s milou pologangsterskou zápletkou. Ako bonus sa tu divák dozvie, ako to chodí v takom kasíne a čo vlastne obnáša práca krupiéra, a to pútavou a miestami aj zábavnou formou. Clive Owen sa tentoraz vytiahol, pozícia krupiéra mu sekla náramne, film hlavne vďaka nemu išiel kvalitatívne nahor. 70/100 ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Hlavní devizou filmu je zajímavé prostředí. Jenže film se hrozně táhne, pocitově vydá na tři hodiny. Ve výsledku není ani napínavou gangsterkou, ani psychologickým dramatem. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Snímek, který odstartoval hvězdnou kariéru Cliva Owena a nutno říct, že zcela zaslouženě, neboť je to právě on, kdo odtáhl celý snímek! Clive tu vystupuje jako Jack Manfred začínající spisovatel, který ( dočasně, už zase ) bere práci krupiéra, aby se v klidu mohl věnovat práci na chystané knize, aby se posléze právě práce krupiéra stala hlavním a jediným tématem jeho knihy. Krupiér je napínavý snímek s ponurou atmosférou, volně plynoucí, který vás vtáhne hned od začátku do děje a nepustí až do úplného konce. Pro mě osobně hodně milé překvapení. ()

Související novinky

Zemřel režisér Mike Hodges

Zemřel režisér Mike Hodges

21.12.2022

V požehnaném věku devadesáti let odešel britský režisér a scenárista Mike Hodges, znám především díky filmům jako Flash Gordon a Pomsta bratra. Informaci médiím předal filmařův kolega a dlouholetý… (více)

Reklama

Reklama