Reklama

Reklama

Dempsey a Makepeaceová

(seriál)
  • Velká Británie Dempsey & Makepeace (více)
Akční / Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (1985–1986), 24 h 46 min (Minutáž: 44–96 min)

Tvůrci:

Tony Wharmby

Hudba:

Alan Parker

Hrají:

Michael Brandon, Glynis Barber, Ray Smith, Tony Osoba, Nick Brimble, John Terry, Caroline Bliss, Simon Crane, Mark Ryan, Gaby Dellal, Amanda Pays (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Televizní seriál Dempsey a Makepeaceová natočila v letech 1984–1986 televize LWT na popud diváků pod dojmem úspěchu seriálu Profesionálové. Jeho děj se odehrává v Londýně, kam v rámci policejní výměny přilétá poručík N.Y.P.D. James Dempsey. Je přidělen k zvláštnímu oddělení policie SI-10 pod velením detektiva superintendanta Gordona Spikingse, kde je mu jako partnerka přidělena seržantka Harriet Makepeaceová. Titulní postavy ztvárnili Michael Brandon a Glynis Barberová, kteří se v reálném životě v roce 1989 stali manželi. (Česká televize)

(více)

Recenze (218)

vladi87 

všechny recenze uživatele

Výborný seriál, ktorý nikdy nesklame. Hlavný hrdinovia sú veľmi zaujímavé osoby a nyvyše skvele zahrané. Sexy policajtka, na ktorú nesedia vtipy o blondínkach. Jej kolega, Američan, drsný chlapík, ktorý najprv strieľa a potom sa pýta. No a večne naštvaný šéf, ktorý porobí veľa kriku, ale svojich ľudí si váži. Za niektoré diely by to bolo o hviezdičku menej, ale výborný slovenský dabing (asi najlepšie nadabovaný seriál vôbec) to istí. Myslím, že sa jedná o jeden z najlepších seriálov 80. rokov ()

janesX 

všechny recenze uživatele

Očakával by som že Dempsey s jeho parťáčkou budú na ČSFD v červených číslach, viem, nejedná sa o žiadne prevratné dielo, ale vtedajšiu popularitu si seriál získal právom, a každý aj ten poslabší diel taktiež vždy pobavil. S trochou rezervy aj po rokoch je to tak na hviezdne štyri (****), ale ak si nejakú epizódu pozriem teraz po rokoch, bude to hlavne kvôli (tron to tiež skvele popísal) kultovému slovenskému dabingu, ktorý je sám o sebe zábavný, a aj keď je to veľmi ojedinelé (ešte taký Miazgovci sem patria), slúži to aj ako dôkaz, že ak sa vie, dá sa to.(lebo inak sa netajím tým že dávam prednosť českému dabingu, keďže je už v zásade kvalitnejší). Takže týmto pozdravujem hlavných hrdinov Borisa Farkaša, Kamilu Magálovú a ďalších.. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Vcera som po dlhej dobe náhodou videl jeden diel a zhodou okolnosti prave jeden z mojich najoblubenejsich v ktorom si zaporaka zahral Nick Brimble. Ten diel si pamätam aj preto, lebo sa Nick Brimble po case objavil v tejto ulohe este raz a tentoraz ako polepseny clovek. No a aj po rokoch tento serial pôsobi celkom svizne a akcia je na TV pomery pôsobiva. Chemia medzi ustrednou dvojkou funguje perfektne a cele to podtrhuje uchvatny SK dabing. Takze za samotne kvality serialu by som dal 3* a stvrtu si u mna zasluzi z nostalgie, kedze ako maly som ho fakt zral. 8/10. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Úvodní film je vážně slabota. Srovnání s Profesionály, které tenhle seriál měl na obrazovkách nahradit, vyznívá velice nelichotivě, protože na rozdíl od "profíků" tu Dempseymu a Makepeaceové chybí především uvěřitelnost. Děj je přitažený za vlasy a značně překombinovaný. Bohužel, s uvěřitelnou zápletkou slušná detektivka stojí a padá. Pak už ji nezachrání ani povedené herecké výkony, ani bravurně zvládnutá výprava nebo efekty. Samotné serálové díly jsou ovšem o třídu lepší než pilotní film, což je zvláštní paradox. Fungují velmi slušně a mezi oběma hlavními postavami to navíc poměrně roztomile jiskří. Zápletky většinou slušné, i když i tady se sem tam objeví nějaký drobný úlet (Dempsey zneškodňující bombu v kasinu například). Škoda totálně zpackaného pilotu... Celkový dojem: 70% Hodnocení jednotlivých epizod: První řada: 1) "Ozbrojení a velmi nebezpeční" (pilotní film) 50% - nevěrohodný a překombinovaný 2) "Na padrť" 75% - slušná detektivka 3) "Výhra "70% - velmi slušné, žel trochu nevěrohodné 4) "Vláda násilí" 65% - ta "letecká akrobacie" je trochu úlet 5) "Válka gangů" 75% - velmi slušné 6) "Bez šance na útěk" 80% - Profesionálové jsou zpět ;o) 7) "Usmiřte se a neválčete" 75% - dobře vymyšlené a slušně natočené 8) "S přimhouřenýma očima" 80% - slušné a s překvapivým závěrem 9) "Jako ryba ve vodě" 75% - roztomilá variace na klasické britské detektivky, žel s trochu slabší pointou 10) "Rozsudek" 80% - rozhodně výborná detektivka Druhá řada: 11) "Stříbrňák" 70% - poněkud rozpačité ()

Kotol 

všechny recenze uživatele

Keby sa v kolonke žáner objavilo okrem "Akční/Drama" aj "Komedie", tak tomuto kultovému seriálu, ktorý ako jeden z mála československých dabingov môžem sledovať aj v slovenčine, nemôžte dať menej ako 4*. Rozhovory oboch hrdinov sú (miestami extremně) vtipné, páradne provokačné z pohľadu oboch pohlaví a pritom súčasne celkom ľahko uveriteľné aj v "praxi". Nadčasový Makepeacovej sexepeal a drsne vtipný a vtipne drsný americký megatýpek Dempsey sú dvojička, ktorým začnete od začiatku fandiť v osobnom, pracovnom i reálnom živote. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (14)

  • Čerstvě omilostněný Keith Lymon (Nick Brimble) odmítá Dempseyho (Michael Brandon) nabídku ke svezení, protože si právě vyhlédl zaparkovaný Chevrolet Corvette Silver Anniversary C3 z roku 1978. (ČSFD)
  • Titulná skladbu seriálu s názvom "Blind Eye" nahral orchester The South Bank. (Raccoon.city)
  • Michael Brandon (Dempsey) a Glynis Barber (Makepeacová) trvali na tom, že budou sami natáčet i ty nejnebezpečnější scény a striktně odmítali dublování kaskadéry. Oba herci totiž měli skvělou fyzičku – Michael ze závodního běhu, Glynis z atletiky. Nakonec nenatáčeli jen extrémně nebezpečné scény, které jim zakázala pojišťovna. (Komiks)

Reklama

Reklama