Reklama

Reklama

Jsem do tebe blázen

(seriál)
  • USA Mad About You
USA, (1992–2019), 64 h 22 min (Minutáž: 20–28 min)

Hudba:

David Kitay

Hrají:

Paul Reiser, Helen Hunt, Maui, Anne Ramsay, Louis Zorich, Tommy Hinkley, Richard Kind, John Pankow, Jerry Adler, George Petrie, James Carville, David Strickland (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(176)

…ale proč mi jdeš občas tak na nervy? I manželství má svá učednická léta... Paul (Paul Reiser) a Jamie (Helen Huntová) jsou krásný mladý pár. Před půl rokem se vzali a pustili se tak do dobrodružství, které zná důvěrně téměř každý dospělý člověk na této planetě. Do soužití dvou tak odlišných bytostí, jako jsou muž a žena. Vzali se z lásky a milují se dál, ale naučit se spolu žít v jednom bytě, mít společné věci a nemít už prostě ani chvilku jenom pro sebe není tak jednoduché. Paul je režisér dokumentárních filmů, tvořivý a roztomilý, někdy ale nesnesitelně pedantický. Jamie, zaměstnaná v reklamní společnosti, je mnohem uvolněnější, milá a občas úplně stejně nesnesitelná. Kromě bytu na Manhattanu a psa jménem Mary mají ještě společné přátele Fran a Marka (Fran je Jamiina bývalá šéfová), z mládeneckého života zbyl Paulovi kamarád Selby, který je chodí navštěvovat v nejnemožnější denní i noční dobu. A nakonec je tu ještě lehkomyslná starší sestra Lisa – Jamiin velký problém. Kdovíproč si Jamie všechny Lisiny milostné i pracovní karamboly tak bere. Lisa o její péči pochopitelně vůbec nestojí... Seriál, jehož první díly byly natočeny v roce 1992, slavil v USA velký úspěch na stanici NBC a to zejména díky představitelce Jamie, Helen Huntové – u nás ji známe především z role partnerky Jacka Nicholsona ve filmu Lepší už to nebude. Za dobu existence seriálu posbírala Helen Huntová množství cen za hlavní ženskou komickou roli v televizním seriálu. Z dlouhé řady nominací proměnila nakonec 11! Její seriálový partner Paul Reiser je zároveň i tvůrcem seriálu a spoluautorem scénářů k několika epizodám. (Česká televize)

(více)

Recenze (81)

Dlubal David 

všechny recenze uživatele

Já tenhle seriál v době vysílání fakt žral. Proč? Hm... Oproti Přátelům žádné zbytečné tlačení na pilu a protahování a natahování. Oproti Kroku za krokem žádné zbytečné moralizování a dvojí etický metr. Oproti Kutilu Timovi se zde téměř nesetkáme s trapnými momenty. Oproti Chůvě k pohledání se zde řeší i skutečné mezilidské vztahy. Oproti Sexu ve městě žádné hysterické výlevy a výjevy. Oproti Raymondovi vtipné. ■ Helen HUNT mi v tomto seriálu učarovala. Paula REISERA jsem do té doby znal pouze z Vetřelců, kde hrál zpropadeného BURKEHO nasazeného Společností. Tady mě pozitivně překvapil a to pořádně. ■ Celý koncept seriálu je vlastně jednoduchý, ale setsakra dobře napsaný, což u seriálů tohoto typu opravdu nebývá zvykem. No, a samozřejmě skvěle zahraný. ■ Plný počet i přesto bohužel dát nemohu. S dalšími a dalšími díly přichází únava materiálu, která je nevyhnutelná. Nic to ale nemění na faktu, že jsem si tento seriál užil a vlastně ani k němu nemám další výhrady. Neobvyklé, proto ony výsostné ★★★★. ◢ ■ ◣ (C) [80/100] ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Paul Buchman – Jamie Buchman, Paul Reiser - Helen Hunt…jeden z nejcivilnějších a zároveň nejsympatičtějších páru sit-comové historie, jehož prostřednictvím se tvůrci snaží nalézat humorné prvky v každodenních reálných situacích. Téhle dvojici zkrátka nejde nedržet všechny palce. Na druhou stranu je však třeba podotknout, že vodopádu z křesla shazujících gagů se od nich vesměs nedočkáme. Závěrečné hodnocení: příjemné, milé, bohužel místy lehce fádní. ()

Reklama

Alister 

všechny recenze uživatele

Seriál plný klišé. Pruderní rodiče, názory muže versus názory ženy v manželství, přičemž zde je to malinko komplikovanější, jelikož humorné situace manželů Buchmanových jsou z velké části vystavěné na jakémsi prohození genderu. Stručně řečeno Paul se chová jako užvaněná hysterická žena a působí tak dojmem homosexuála ve svazku se ženou, která svým chováním a charakterem spíše supluje muže. Bohužel jsem se nesmál a výstupy Paula Reisera na mě působili mnohdy skoro až nechutně. Zato Helen Hunt je v poněkud staženější roli než Reiser úžasná, a i přestože má zde mnoho mužských vlastností, působí velmi žensky a přirozeně. Reiser působí také žensky, ale přirozeně(logicky) už sotva. Nicméně seriál je poměrně zdařilou studií manželství, pomineme-li onu zvrácenost. Největším přínosem seriálu je, že objevil Helen Hunt. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Helen Huntová je v tomhle sitcomu opravdu roztomilá, ale Paul Reiser - nervní, věčně divoce gestikulující a paranoidní - mi dost leze na nervy. Nicméně je to celkově přece jen nadprůměr a třeba vedlejší postava číšnice Ursully (Lisa Kudrowová) mně vždycky rozesměje. Sem tam se zde vyskytne (podobně jako v Přátelích) nějaká hostující hvězda (Mel Brooks, Hank Azaria, Nathan Lane...). ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda je jen za Helen Hunt. Je to přirozeně krásná ženská a velmi schopná herečka. Jinak dějově je tento seriál, pro mě, nudný a prázdný, otravný místy až nepochopitelně debilní. Paul Reiser je jako hnusák Burke (Aliens) skvělý. Tady je totálně otravný až nechutně debilní. Fakt mi to nesedlo. ()

Galerie (293)

Zajímavosti (13)

  • Buchmanovi mají psa (mix kolie) jménem Murray, kterého si Paul (Paul Reiser) pořídil jako štěně a při jednom z jeho venčení se seznámil s Jamie (Helen Hunt). Murray se ve skutečnosti jmenuje Maui a objevil ho hollywoodský trenér zvířat ve psím útulku. (mandlova)
  • Helen Hunt získala za své účinkování v seriálu celkem čtyři ceny Emmy. (Roman.Ticka)
  • Tutulní píseň "Final Frontier" nahrál Paul Reiser společně s Donem Wasem. Původně ji nahrál Andrew Gold, ale v polovině sezóny 1997 ji nahradila verze Anity Baker, která se používala pro zbytek seriálu. (Olík)

Související novinky

Helen Hunt režisérkou

Helen Hunt režisérkou

10.05.2005

Helen Hunt (na obr.) zrežíruje samú seba, Diane Keaton a Woodyho Harrelsona v dráme THEN SHE FOUND ME podľa románu Elinora Lipmana. Helen na scenári striedavo popri iných povinnostiach pracovala… (více)

Reklama

Reklama